TTNET Şikayet Dİlekçe Örneği

TTNET ŞİKAYET

Sizlerde internet bağlattınız eve ya da iş yerlerine fazrketmez , ama internetiniz ile ilgili sorunlarınız oluştu , müşteri hizmetlerini daima aramanıza rağmen yardım cı olunamadı yada büyük bir sorun oluştu. Bu yazımı yazma sebebim aynı sorun ile karşılaşmam , şöyle açıklayayım kısa süre içinde iş yerime internet bağlatmıştım iş yerimde internetin devamlı açık olması gerekiyor çünkü internet üzerinde işlerim sürdürülüyor .. Sonra ara ara internet gitmelerim oldu ve ayrıntılarıyla koptu ve bu faturama yansımıştı müşteri hizmetlerini aramama rağmet iş yerime ttnet internet sorununu çözmek için elemanlarını göndermediler .. uzun araştırmalarıma dayanarak tan istekçe yazmaya karar verdim ve doğru seçim yapmıştım kıs süre içinde çözüldü şuanda iş yerinde yazımı yazmaktayım arkadaşlar aşağıdaki kaynakçaları özenli okuyunuz çok öıslak notlar belirttim sonradan dilekçeyi kendi bilgileriniz ile doldurunuz ..

ZK6R86FY

Ttnet şikayet hattı telefon numarası

Ttnet hakkında hizmet, ürün veya servisler hakkındaki her türlü soru ve şikayetlerinizi ;

Ttnet sitesinde fakat, “İster Yaz” formunu doldurarak,444 0 375 numaralı TTNET Çağrı Merkezini arayarakEn yakın Türk Telekom Ofisine başvurarak iletebilirsiniz.

Yapmış olduğunuz başvuru sonucunda ttnet şikayetinizi inceleyerek en kısa süre içerisinde size veri verecektir. Ttnet Müşteri İlişkileri Birimlerinin yaptığı araştırmalar sonucunda şikayetinizin sonucu tarafınıza bildirilecektir.

TTNET iletişim bilgileri

Adres

Esentepe Mahallesi, Salih Tozan Sokak, Karamancılar İş Merkezi, D Blok, No:16 Şişli 34394 İstanbul

İletişim Bilgileri

Tel: 0 212 306 10 00
Faks: 0 212 306 10 10
Müşteri Hizmetleri: 444 0 375

TÜKETİCİ SORUNLARI HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞI’NA

Şikayet Eden : (İsim-Adres)

Şikayet Edilen : TTNet Anonim Şirketi
Süleyman Bey Sokak No:11 Maltepe 06570 ÇANKAYA / ANKARA

Konu : ADSL Faturası

Abone no : ……

Açıklama : Ben Türk Telekom’un eski ADSL abonesiyim ayda 29 YTL
ödüaçıklama. Ben hala ayda 29 YTL öderken TTNet’in başlattığı ‘TTNET’DERI YAZ FIRTINASI!’ adlı KAMPANYAYA ait ttnet.net.tr/yaz_firtinasi adresinde
“ADSL ile hızlı ve kesintisiz İnternetle tanışmanın şimdi bütün vakitı. ” Yaz Fırtınası ” kampanyası ile şimdiye değin Türkiye’ de hiçbir İnternet Servis Sağlayıcının sunmadığı kadar inanılmaz çekici koşullarla 4 Haziran – 31 Ağustos tarihleri arasında TTNet ADSL’e 24 ay abone olun, 2008’e değin aylık 29 YTL yerine sadece 14,99 YTL ödeyin. Üstelik modeminiz hediye. Hızlı olun, indirimden daha uzun süre faydalanın” ifadeleriyle bu tablo yayınlanmaktadır.

Kampanyamız koşulları ise şu şekilde yer almaktadır:
* Kampanyadan, 24 aylık abonelik taahhütü imzalayarak yeni abone olacak kurumsal ve bireysel tüm ADSL müşterileri yararlanabilir.
* 1 Haziran 2007 tarihinden itibaren ADSL hattını iptal ettiren müşteriler bu kampanyadan yararlanamaz. Kampanya kapsamında satış noktalarımızda mevcut modemlerden herhangi biri müşterilerimize hediye edilecektir.
* Limitli pakelerde kota aşım ücreti ayrıca ücretlendirilecektir.
* 31 Aralık 2007’ye dek müşteriler tarife paketlerini değiştiremeyecekler, 1 Ocak 2008’den itibaren 24 aylık abonelik taahhütü sonuna kadar indirim süresince kullandıkları tarife paketinin daha alçakına düşmemek kaydıyla tarife paketlerini değiştirebileceklerdir. Düşük ya da yüksek tarife paketi, tarifedeki ücretine göre değerlendirilecektir.
* Kampanyadan yararlanan müşterilere ileride oluşabilecek tarife değişiklikleri yansıtılacaktır.
* Kampanyadan yararlanan müşterilerin ADSL hattını 24 aylık taahhüt süresi dolmadan iptal etmeyi istemesi durumunda abonelik iptaline değin geçen süre boyunca müşteriye yapılan indirimler ve modem ücreti (kablolu modem için KDV dahil 75 YTL, kablosuz modem için 150 YTL) geri alınacaktır.
* Kampanya TTNet ADSL daha aşağı yapı olanaklarıyla ve modem stoklarıyla sınırlıdır. Şeklinde birler KAMPANYA KOŞULLARI’na yer verilmektedir. 4077 sayılı Kanun 7. maddesi “Kampanyalı satışlar Bakanlığın izni ile yapılır” hükmüne yer vermektedir. Oysa bu kampanyanın Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan izin alındığına dair ne web sitesinde ne de bahşedilen ilan ve reklamlarda yer verilmemiştir.

04.06.2007 tarihinden önce abone olanlar eski tarifen abone olabilirken 05.06.2007 tarihinden sonrasında yeni abone olanlara aynı hizmeti 14.99 YTL’ye satmaktadır.

Bu koşul anayasanın eşitlik ilkesine ve 4077 sayılı kanun kampanyalı satışlar maddesi ile sözleşmedeki haksız şartlar ve kampanyalı satışlar hükümlerine açıkça aykırı haksız bir uygulamadır.

Satıcı veya sağlayıcının tüketiciyle müzakere etmeden, tek taraflı olarak sözleşmeye koyduğu, tarafların sözleşmeden doğlahza hak ve yükümlülüklerinde iyi gaye kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme koşulları haksız şarttır.
Eğer bir sözleşme şartları;
a- Önceden -matbu ise- müsamahaırlanmışsa ve
b- Özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle tüketici içeriğine tesir edememişse, o sözleşme şartının tüketiciyle müzakere edilmediği kabul edilir.
Hangi şartlar kimin leyhine yorumlanır?
Sözleşmede bulunan bir şartın ne kavrayış geldiği hukukun açıklama yöntemleriyle belirlenemiyorsa, tüketici lehine olan yorum seçim edilir. Hükümlerine aykırıdır.

Bu bir kampanya ise Sanayi e Ticaret Bakanlığı’ndan müsade alması ve kampanya izin data ve belgelerini yayınlaması gerekmekte idi. Türk Telekom bu izni aldığına dair reklam ve tanıtım materyallerinde her hangi bir bilgiye de yer vermemiştir. bu nedenle bu bir kampanya olmayıp doğrudan tarife değişikliğidir. Bu değişiklik yeni abonelere uygulanırken eski abonelere uygulanmamış olması meri sözleşme için açık bir haksız şarttır.

Bu haksız başvuru formu ve fiili haksız şart nedeniyle yıllardır bu aboneliğim sebebiyle cezalandırılmış olmaktayım. bu nedenle benim faturalarımın da yeni abonelere uygulanan fatura bedeline düşürülmesini yönünde karar verilmesi için heyetinize müracaat zarureti hasıl olmuştur. Eski bir abone olarak bu yeni tarifenin ve hediyelerinin de tarafıma da uygulanması için karar verilmesini heyetinizden istek ederim.

Tarih : …/…./2007

İsim imza

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment