Halkbank ilk 3 ayda 1000 personelin işe alımını tamamlayacak


Halkbank, 2017 yılının birincil çeyreği sonunda yaklaşık bin personelin işe alımını tamamlayacağını duyurdu.

Halkbank'tan yapılan açıklamaya kadar banka; müfettiş yardımcılığı, iç kontrolör yardımcılığı, bilirkişi yardımcılığı, BT bilirkişi yardımcılığı ve servis görevlisi unvanlarında bin kişiye iş imkanı sağlayacak.

Daha önce 2016 yılı kasım ayında düzenlenen işe giriş sınavlarının peşinde mülakatlarda galibiyet karşılayan 500 uzman yardımcısının işbaşı yaptığı Halkbank'ta, diğer pozisyonlar için de sınavda başarılı olanlar birincil çeyrek sonuna kadar görevlerine başlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer bahşedilen Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, küresel faktörlerin etkisini en üye indirerek, ekonomide güven ortamının her yerde sağlanabilmesi için bankacılık sektörüne büyük görevler düştüğünü bildirdi.

Türkiye'de azami istihdam sağlayan 5 bankadan biri olduklarını anımsatan Taşkesenlioğlu, ekonomik göstergelerin iyileşmesi ve yatırımcıların tekrar öz güven kazanması yönünde manâlı adımlar atıldığını anımsattı.

Taşkesenlioğlu, kendilerinin de hesaplı reformların tamamlayıcısı bir kurum olarak üzerilerine düşeni yaptıklarını işaret ederek, "Bin gencimize daha iş imkanı sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Büyüme hedeflerini tutturabilmek için kenetlendikleri bu süreçte, attıkları bu adımla Türkiye'nin geleceğine güvendiklerini bir defa daha bütün dünyaya gösterdiklerini vurgulayan Taşkesenlioğlu, "Halkın gücü Halkbank, Halkbank'ın enerjisi de bu ülkenin gençleridir." değerlendirmesinde bulundu.

İŞE ALIMLARA DEVAM EDEREK FARK YARATTIK

Ali Fuat Taşkesenlioğlu, istihdam kapasitesi 2016'da bir önceki yıla göre yüzde 2,2 eksilen sektörde, işe alımlara devam ederek ayrim yarattıklarını bildirdi.

Kadrolarını daha da gençleştirebilmek ve uygun pozisyonlarda görevlendirmek üzere en doğru kişileri seçebilmek için büyük itina gösterdiklerini aktaran Taşkesenlioğlu, sınavlarını başarıyla geçen adayların en verimli olabilecekleri alanları devretmek üzere bu sene "kişilik envanter testini" uygulamaya aldıkları bilgisini verdi.

REEL SEKTÖRE MISAL OLMAYI AMAÇLIYORUZ

Taşkesenlioğlu, grup mülakatlarının da gerçekleştirildiği işe alım süreçlerinin genel müdür yardımcıları tarafından özenle takip edildiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Liyakat ilkesi çerçevesinde kayıtlı aşamalardan geçen adaylarımızla genel müdür yardımcılarımız kanımca görüşüyor. Bu sayede gençlerimiz bizleri tanıma fırsatı buluyor ve bankamızın kapısından içeri girdikleri ilk andan itibaren buradaki sıcaklığı ve samimiyeti birebir yaşıyor. Aramıza yeni yeteneklerin katılmasından fazla mutluyuz. Türkiye'deki istihdamın takriben yüzde 75'ini tedarik eden KOBİ'lerin en büyük destekçisi olarak, gerçek sektöre misal olmayı amaçlıyoruz.

Reel sektörün üretime devam etmesi, ihracata ve istihdama katkı maddesi sağlaması yönünde firmalarımızı teşvik etmeye çalışıyoruz. Bu sorumluluğu yerine getirirken, ekonomimize duyduğumuz güveni de gösteriyoruz. Attığımız bu adımın sadece bankacılık sektörüne değil, tüm sektörlere ve Türkiye'ye layık katmak isteyen herkese örnek olacağına inanıyoruz. Halkbank ailesinin yeni üyeleri halkın gücü elde etmek için elinden geleni yapacaklar ve bankamızın 79 yıllık geçmişine yakışan hoş bir geleceğin parçası olacaklar."

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment