Dışişleri Bakanlığı Memur Personel Alımı


Dışişleri Bakanlığı Memur Personel Alımı | KPSS Memur Alımı .active > a,.pagination > .active > a:hover, span.single-fgaleribackground:#dd3333 #bma-pager a.active img,.blok_b,.widgettitle,footer,.calsof,.postnp,ul#tab,.most li,.author_b,#menu li .sub-menu .menu-item-has-children a,#rma-pager li:hover img,.lymitem li:hover,.pagination > .active > a,.pagination > .active > a:hoverborder-color:#dd3333 .blok_b a ,i.onceki, i.sonraki,.sag_ok a, .sol_ok a,i#mma-slider-next,i#mma-slider-prev,i#sur-slider-prev,i#sur-slider-next,#mma-pager li a,i.sur-slider-prev2,i.sur-slider-next2,i.sur-slider-prev3,i.sur-slider-next3,span.homebutton:hover i,i#rma-slider-next,i#rma-slider-prev,.lymitem li a i,#currency .info span,.wtitle,.kategori li:hover icolor:#dd3333 #menu li:hover acolor:#dd3333!important ::selection background:#dd3333; color: white; ::-moz-selection background:#dd3333; color: white; ]]>
15:50 - Hukuk Büroları Sekreter Alımı Yapıyor 15:14 - TEMSA Personel Eleman Alımı 2017 11:48 - Yaşar Holding Personel Eleman Alımı 2017 12:22 - BEDAŞ Personel ve Eleman Alımı 2017 09:53 - Pegasus En Az Lise Mezunu Teknisyen Alıyor 20:40 - Lise Mezunu Personel Alımı 2017 12:22 - İkea Meslek Dilekçe 2017 16:25 - TGS Personel Alımı Iş Kullanım 23:04 - Havalimanı Emniyet Görevlisi Alımı 13:02 - Ulusal Savunma Bakanlığı Memur Alımı Yapıyor

KPSS Memur Alımı - KPSS Memur Alımı

Başlıca Sayfa Irtibat Video Galeri Foto Galeri

DOLAR

Alış: 3.706

Satmak: 3.721

EURO

Alış: 3.957

Satmak: 3.973

GBP

Alış: 4.586

Satmak: 4.620

ANKARA

Sisli

10°C

Öteki İller

ADANA ADIYAMAN AFYON AĞRI AKSARAY AMASYA ANKARA ANTALYA ARDAHAN ARTVİN AYDIN BALIKESİR BARTIN BATMAN BAYBURT BİLECİK BİNGÖL BİTLİS BOLU BURDUR BURSA ÇANAKKALE ÇANKIRI ÇORUM DENİZLİ DİYARBAKIR DÜZCE EDİRNE ELAZIĞ ERZİNCAN ERZURUM ESKİŞEHİR GAZİANTEP GİRESUN GÜMÜŞHANE HAKKARİ HATAY IĞDIR ISPARTA İSTANBUL İZMİR KAHRAMANMARAŞ KARABÜK KARAMAN KARS KASTAMONU KAYSERİ KIRIKKALE KIRKLARELİ KIRŞEHİR KİLİS KOCAELİ KONYA KÜTAHYA MALATYA MANİSA MARDİN MERSİN MUĞLA MUŞ NEVŞEHİR NİĞDE ORDU OSMANİYE RİZE SAKARYA SAMSUN SİİRT SİNOP SİVAS ŞANLIURFA ŞIRNAK TEKİRDAĞ TOKAT TRABZON TUNCELİ UŞAK VAN YALOVA YOZGAT ZONGULDAK
Kategoriler
Video bulunamadı...
Tweet
Belli Başlı Sayfa Memur Alımı 23.12.2016 26 Görüntüleme

Dışişleri Bakanlığı Memur Personel Alımı

T.C. Dışişleri Bakanlığı Aday Iş Memurluğu Antre Sınavı Duyurusu, 22 Aralık 2016

I. GENEL BİLGİLER

(1) Meslek Memurları, Dışişleri Bakanlığının 6004 sayılı Teşkilat Kanununda sayılan görevleri çerçevesinde, Türk dış politikasının oluşturulması ve icrasında devir, yetki ve sorumluluk üstlenen ve yurtdışında temsilcilik görevi icra eden diplomatik kariyer memurlarıdır. Iş Memurluğu hakkında ayrıntılı bilgiye Bakanlığımızın http://www.mfa.gov.tr adresli internet sayfasından erişmek mümkündür.

(2) Açılacak giriş sınavındaki nihai galibiyet sıralamasına göre, Namzet Meslek Memuru unvanıyla tahsis yapılabilecek en fazla kadro sayısı 50’dir. Giriş sınavını kazananların atamaları, varsa müktesep ücret dereceleri de göz önünde bulundurularak, genel idare hizmetleri sınıfından 7 ila 9 uncu derece kadrolara yapılabilecektir.

(3) Giriş sınavı yazılmış ve sözlü aşamalarından oluşmaktadır. Sınavın yazılı aşaması 28-29 Ocak 2017 tarihlerinde Ankara’da yapılacaktır.

(4) Giriş sınavına ilişkin olarak bu ilanda yer verilmemiş düzenlemeler, Dışişleri Bakanlığı Sınav Yönetmeliğinde yer almaktadır.

(5) Sınava katılmaya yargı kazandığı halde katılmayanlar, benzer unvan kadroları için yapılacak müteakip sınava kabul edilmezler.

II. SINAVA BAŞVURU FORMU ŞARTLARI

(1) Sınava başvurabilmek için;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde sanılan genel şartları taşımak,

b) 01.01.2017 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış elde etmek (01.01.1982 ve sonra doğmuş olanlar),

c) Yurtiçindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin;

– Lisans düzeyinde asgari dört yıllık eğitim bahşedilen fakültelerin milletlerarası ilişkiler, siyaset bilimi, halk yönetimi, iktisat, işletme, maliye, finans, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümleri ile bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az %80’ine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak veya

– Sosyal bilimler alanında (Ölçme, Seçme ve Atama Merkezi’nin (ÖSYM) belirlediği kapsam dikkate alınacaktır) veya mühendislik fakültelerinde minimum dört takvim lisans eğitimi yapmış olup, milletlerarası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış bulunmak,

– 2015, 2016 ya da 2017 yılları içinde yapılan Tanıdık Olmayan Dil Sınavından (YDS/e-YDS), sınava girilen birinci yabancı dilde (İngilizce, Fransızca ya da Almanca) en düşük 85 puan almış olmak gerekmektedir. Eşdeğerliği ÖSYM kadar saptanmış milletlerarası dil sınavlarından 2015, 2016 ya da 2017 yıllarında alınan puanların bahsekonu uluslararası dil sınavına ilişkin sonuç belgesinin alındığı sınav dönemi itibarıyla ÖSYM tarafından belirlenen YDS’deki karşılıkları da değerlendirmeye alınacaktır.

d) Açıklanmış taban puanı aşmış edinmek, sınava katılma hakkını garanti etmemektedir.

(2) Giriş sınavına başvuranlar YDS puanlarına göre tek bir liste halinde sıralanacak ve ilk 500 aday giriş sınavına katılmaya yargı kazanacaktır. Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi Bakanlığın www.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden ilan edilecektir.

(3) Sınava katılabilecek adaylara ilişkin duyuruda imtihan programına ve sınavın yapılacağı adreslere de yer verilecektir.

III. GIRIŞ SINAVI BAŞVURULARININ YAPILMASI

(1) Giriş sınavı başvuruları 4 Ocak 2017 Çarşamba günü başlayacak ve 13 Ocak 2017 Cuma günü saat 18:00’de sona erecektir. Başvurular, Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda ve adaylarca temin edilecek olan e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Başvuru için gerekli olan bilgiler ve elektronik ortamda iletilecek belge örnekleri şunlardır:

a) T.C. kimlik numarası,

b) YDS/e-YDS veya eşdeğerliği ÖSYM tarafından saptanmış milletlerarası dil sınavlarından alınan sonuç belgesi,

c) Diploma ya da mezuniyet belgesi (Tanıdık Olmayan üniversitelerden alınmış olduğu takdirde, YÖK onaylı denklik belgesinin de iletilmesi gerekmektedir),

d) Mevcut görünümü yansıtan vesikalık resim (erkekler için sakalsız ve kravatlı),

e) Varsa lisansüstü eğitim diploması (Yabancı üniversitelerden gücenmiş olduğu takdirde, YÖK tasdikli denklik belgesinin de iletilmesi gerekmektedir),

f) Milletlerarası ilişkiler, hukuk, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, finans tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım ya da psikoloji bölümü mezunu olmamakla birlikte, bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin minimum %80’ine sahip olan öteki bölümlerden mezun olan namzet adayları, eğitim programının uygunluğunun tespiti amacıyla, transkript örneklerini de başvuruları çerçevesinde Bakanlığa elektronik ortamda ileteceklerdir.

(2) Sınava girilecek tanıdık olmayan dil haricinde, ikinci ya da üçüncü bir dilden 2015, 2016 ya da 2017 yıllarında alınmış asgari 80 düzeyinde YDS/e-YDS puanı ya da eşdeğerliği ÖSYM tarafından saptanmış uluslararası dil sınavlarından küskün eşit puanı olanların sınavda ek puan almaya hak kazanabilmeleri için, anılan sınavlara ilişkin sonuç belgelerini de diğer uygulama evrakıyla birlikte iletmeleri gerekmektedir.

IV. SINAVIN AŞAMALARI

(1) Yazılı Imtahan:

a) Yazılı Imtahan aşağıdaki bölümlerden oluşacaktır.

– Türkçe Kompozisyon

– Tanıdık Olmayan Dilde Kompozisyon

– Tanıdık Olmayan Dilden Türkçeye Çeviri

– Türkçeden Tanıdık Olmayan Dile Çeviri

Yazılmış sınavda geçer anekdot, her bir birim için 100 üzerinden 70’tir.

b) Yazılmış sınavın Türkçe kompozisyon dışındaki bölümleri, adayın tercihine kadar İngilizce, Fransızca ya da Almanca dillerinde yapılacaktır.

c) Bakanlığın çalışmalarında asıl yabancı dil İngilizce olup, sadece Fransızca ya da sadece Almanca haberdar olan adayların iş memuru olabilmeleri mümkün değildir. Bu itibarla, Almanca veya Fransızca’dan sınava girecek adaylar, İngilizce’den de sınava bağlı tutulacaklardır. Bu adayların İngilizce sınavlarda (kompozisyon ve Türkçe’den İngilizce’ye tercüme) en düşük 60 puan almaları zorunludur.

d) Yazılı sınavın her bir bölümünden geçer anekdot alacak adaylar, aşağıdaki esaslara kadar yazılı sınavda ilave puan elde edebileceklerdir:

– Yazılmış sınava gireceği tanıdık olmayan dil haricinde, adayın 2015, 2016 veya 2017 yılında almış olduğu YDS/e-YDS puanının veya eşdeğerliği ÖSYM göre saptanmış herhangi bir öteki uluslararası dil sınavından aldığı puanın 80’in üstünde kalan kısmı, yazılı sınavda aritmetiksel ortalaması alınacak puan toplamına eklenecektir.

– Üçüncü bir tanıdık olmayan dili daha bilen adayın, bu dilde 2015, 2016 veya 2017 yılında YDS/e-YDS’den veya eşdeğerliği ÖSYM göre saptanmış herhangi bir uluslararası dil sınavından aldığı puanın 80’in üstünde kalan kısmının yarısı da yazılı sınavda aritmetik ortalaması alınacak puan toplamına eklenecektir.

– Yazılı sınava Almanca ya da Fransızca’dan girecek adayların, Bakanlıkça düzenlenecek İngilizce yazılı sınavından aldıkları puanın 70’in üzerinde kalan kısmı, yazılmış sınavda aritmetiksel ortalaması alınacak puan toplamına eklenecektir.

f) Yazılı Imtahan aşamasının sonuçları Bakanlık internet sitesinde duyuru edilecektir. Bu aşamaya katılanlara keza tebligat yapılmayacaktır.

(2) Sözlü Sınav:

a) Yazılmış sınavda başarılı olan adaylar sözlü sınavda mantıklı düşünme, kavrayış, temsil görevine ilişkin nitelikleri ve yeterliliği, genel kültür düzeyi, Türkçe ve yabancı dilde ifade yeteneği ile genel davranış ve tepkilerinin iş gereklerine uygunluğu açısından öncelikle değerlendirilecektir. Sınavda, güncel milletlerarası konular hakkında da adaylara sorular yöneltilecektir. Ankara’da yapılacak sözlü sınavın tarihi, yazılı sınav sonucuyla birlikte ilan edilecektir.

b) Sözlü sınavda geçer not 100 üzerinden 70’tir.

c) Sözlü sınav aşamasının sonuçları Bakanlık internet sitesinde duyuru edilecektir.

d) Ek veri talepleri için aşağıdaki adres, e-posta ve telefon numaraları üzerinden Bakanlıkla temasa geçilmesi mümkündür.

T.C. Dışişleri Bakanlığı/İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı (C Blok 4. Kat) Balgat/Ankara

E-posta: sinav@mfa.gov.tr

Tel: (312) 2921000

 
Tweet
Paylaş (0) Tweetle (0) Paylaş (0) Bayrak Direği Bayrak Direği

Yorumlar

Yorumlar (Açıklama Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirlemek istermisiniz? Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Uyarı! Suç teşkil edecek, illegal, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, küçük düşürücü, aşağılayıcı, vahşi, pornografik, ahlaka tutarsız, kişilik haklarına zarar verici veya sanki niteliklerde içeriklerden doğan her türlü finansal, yasal, cezai, idari yükümlülük içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Aynı Videolar

Hukuk Büroları Sekreter Alımı Yapıyor

Hukuk Büroları Sekreter Alımı Yapıyor

TEMSA Personel Eleman Alımı 2017

TEMSA Personel Eleman Alımı 2017

Yaşar Holding Personel Eleman Alımı 2017

Yaşar Holding Personel Eleman Alımı 2017

BEDAŞ Personel ve Eleman Alımı 2017

BEDAŞ Personel ve Eleman Alımı 2017

Pegasus En Az Lise Mezunu Teknisyen Alıyor

Pegasus En Az Lise Mezunu Teknisyen Alıyor

Lise Mezunu Personel Alımı 2017

Lise Mezunu Personel Alımı 2017

İkea İş Başvuru Formu 2017

İkea Iş Dilekçe 2017

TGS Personel Alımı İş Başvuru Formu

TGS Personel Alımı Iş Dilekçe

Havalimanı Güvenlik Görevlisi Alımı

Havaalanı Güvenlik Görevlisi Alımı

Milli Savunma Bakanlığı Memur Alımı Yapıyor

Ulusal Savunma Bakanlığı Memur Alımı Yapıyor

En Az Lise Mezunu Kamu Personeli Alınacak

Asgari Lise Mezunu Kamu Personeli Alınacak

TAV Havalimanlarına Personel Alımı Yapılacak

TAV Havalimanlarına Personel Alımı Yapılacak

İlginizi çekebilir

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Memur Alımı 2017

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Memur Alımı 2017

Irtibat
KPSS Memur Alımı © Bütün Hakları saklıdır 2017, kaynak gösterilmeden içerik kopyalanamaz.
Tema Tasarım | Osgaka.com
sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment