MBSTS 2 Nisan'da yapılacak



Diyanet İşleri Başkanlığı ilgili mevzuatı gereğince;

a) Cami görevlilerinin atama yeri değişikliği,

b) Başkanlığımız personelinden başka unvanlarda devir yapmakta iken Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ya da müezzin-kayyım unvanlarına müktesebi olanların naklen, müktesebi olmayanların birincil defa naklen atanmaları,

c) Kariyer basamaklarında yükselmeler,

d) Yurtdışı ile hac ve umre hizmetlerinde (hac ve umre hizmetleri için müftü, vaaz ve eğitim görevlileri hariç) din görevlisi görevlendirmeleri için,

Başkanlıkça yapılacak sınavlara katılmak isteyenlere yönelik Mesleki Bilgiler Seviye Saptama Sınavı (MBSTS) Ölçme, Seçme ve Atama Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) göre yapılacaktır.

I- UYGULAMA ŞARTLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı personeli (kadrolu ve sözleşmeli) bu sınava başvurabilecektir.

II- BAŞVURULARIN ALINMASI

1. Sınav başvuruları, 28 Ocak08 Şubat 2016 tarihlerinde ÖSYM göre alınacaktır.

2. ÖSYM'nin Namzet İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı bulunan adaylar, başvurularını ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklardır.

3. ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sisteminde kaydı bulunmayan adaylar ile ÖSYM'nin Namzet İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı bulunmayan (Son 50 ay içerisinde çekilmiş) adaylar başvurularını Dilekçe Merkezlerinden (Bütün il/ilçe ÖSYM Imtihan Koordinatörlükleri) yapacaklardır. Kullanim merkezlerine yapılacak başvurularda adayların, ÖSYM'nin internet adresinden edinecekleri Namzet Başvuru Formunu (Sınava uygulama tarihlerinde yayımlanacaktır) doldurmuş olmaları, ÖSYM Başvuru Formu Merkezlerine şahsen başvuru etmeleri ve başvurularını yaparken, içi doldurulmuş Namzet Dilekçe ile birlikte nüfus cüzdanı ya da süresi geçerli pasaportlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

4. Tatbik Merkezlerinin adresi ÖSYM'nin internet sayfasında yer almaktadır.

5. ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden kişisel olarak ya da bir başvuru formu merkezinden dilekçe yapan adaylar, 95,00 TL olan sınav ücretini 28 Ocak9 Şubat 2016 tarihleri aralarında kılavuzda belirtilecek bankalara yatıracaklardır. Sınav ücreti, ÖSYM'nin internet sayfasında bulunan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

6. Adaylar süresi içinde imtihan ücretlerini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

7. Bir tatbik merkezinden ya da ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden başvurusunu yapan fakat, sınav ücretini yatırmayan adayların sınav başvuruları tamamlanmamış olacağından bu adaylara Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecek, bu adaylar sınava alınmayacaktır.
8. Engelli adaylar elektronik ortamda dilekçe esnasında engel durumlarını belirteceklerdir.

9. Tatbik süresi içinde engelli olmayan, oysa, tatbik süresi tamamlandıktan sonradan engelli duruma gelen adaylardan, engelli salonu dışındaki imtihan salonlarında sınavlarını yapmalarına engel fiziksel durumlarında meydana gelen değişiklikler (alçı, bandaj bezi kullanma, hastalık, ortopedik engel, sağlık durumu ile ilgili kullanılması gerekli araç gereç vb.) sağlık raporu ile belgelendirilerek, Genel Amaçlı Uygulama örneği ile sınavın yapılacağı hafta içerisinde Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar ÖSYM-Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığına ulaştırılacaktır. Bu adaylardan raporları kabul edilenler, "Engelli Salonu"nda sınava alınacaklardır. Engelli Salonu haricen sağlık durumu nedeniyle de olsa herhangi bir alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. kullanılmayacaktır.

YURT DIŞINDA HALEN GÖREVLİ OLAN PERSONELİN BAŞVURULARI

10. İnternet yoluyla bireysel tatbik hakkı olmayan adaylardan (Aday İşlemleri Sisteminde kaydı bulunmayan adaylar ile ÖSYM'nin Namzet İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı bulunmayanlar) başvuruların yapılacağı tarihler aralarında atama, eğitim, tedavi vb. nedenlerle yurt dışında bulunduğu için (KKTC ve Kırgızistan-Bişkek hariç) başvuru formu merkezine gitmesi olası olmayanlar başvurularını aşağıdaki şekilde yapacaklardır.

a) Yurt dışından başvuru yerine getirmek isteyen adaylar, ÖSYM Çağrı Merkezi'ni başvuru süresi içerisinde bir yurt dışı telefon numarasından arayarak sınava yurt dışından başvuracaklarını bildireceklerdir. Çağrı Merkezi Personeli ilgili adayın sınava yurt dışından başvuru formu yapacağını sisteme kayıt edecektir.

b) Adaylar, T.C Kimlik / YU Numarası ve şifresiyle Namzet İşlemleri Sistemi'ne (AİS) giriş yaparak dilekçe bilgilerini sisteme kaydedeceklerdir. ÖSYM namzet internet erişim şifresi olmayanlar, ÖSYM'nin Çağrı Merkezinden şifrelerini edineceklerdir.

c) ÖSYM Namzet İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı bulunmayanlar; fotoğraf alanını boş bırakacaklardır.

d) Tatbik işlemini yapan adaylar 95,00 TL olan imtihan ücretini 28 Ocak9 Şubat 2016 tarihleri arasında www.osym.gov.tr internet adresinde yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatıracaklardır.

e) Yurt dışından başvuru yapan adaylar, sınav tarihinden önceki son resmi iş günü mesai saati bitimine kadar ÖSYM Ankara Sınav Koordinatörlüğüne (Çetin Emeç Bulvarı 1290. Sokak No:2 Yukarı Öveçler-ANKARA) içi doldurulmuş ve namzet göre imzalanmış Namzet Tatbik Kayıt Bilgisi ve başvuru tarihinde yurt haricen bulunduğunu bildiren devlete ait bir evrak(pasaportun aslı ve pasaport giriş-çıkış mühürlerinin bulunduğu sayfanın onaylı bir örneği) ile bizzat başvuru formu yaparak başvurularını tamamlayacaklardır. Bu belgelerden biri yetkisiz olan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir.

f) Belgeler, uygulama merkezi görevlisince teftiş edilecektir. Adayın geçerli bir fotoğrafı bulunmaması durumunda fotoğrafı çekilecektir.

g) Pasaportundaki giriş-çıkış tarihleri doğrultusunda yurt dışarıda olduğu zaman sınavın başvuru süresinin tamamını içermediği saptama edilenlerin (başvuru formu yaparak sınav ücretini yatırmış olsalar bile) başvuruları kabul edilmeyecektir.

h) Belgelerinde eksiklik/tutarsızlık olan adaylar ile imtihan ücretini süresi içinde yatırmayan adaylar için bu işlemler yapılmayacak, bu durumdaki adaylar için Sınav Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir. Bu adaylar sınava alınmayacaklardır. Bu adayların başvuru kayıt bilgileri silinecektir.
i) Başvuru merkezi görevlisince adayın pasaportu, incelendikten anında sonra adaya geri verilecek, öteki belgeler tatbik merkezi görevlisince teslim alınacaktır.

j) Yurt dışından dilekçe yapan engelli/sağlık sorunu olan adaylardan, sistemde engel/sağlık bilgisi bulunmayanların veya bu bilgilerinde değişiklik olanların, sıhhat/engel bilgilerinin sisteme girilebilmesi için, Sıhhat/Engel Bilgi Formunu, Namzet Dilekçe Kayıt Bilgilerinin bir fotokopisi ile sıhhat raporlarının onaylı bir örneğini, engel durumlarını belirten dilekçeleri ile birlikte kullanim süresi içinde ÖSYM'ye ulaştırmaları gerekmektedir.

11. Bu adaylar, sınava Ankara'da girecekler ve sınava yalnızca pasaportları ile kabul edileceklerdir. Bu adaylar için sınavda pasaport dışarıya başka bir kimlik belgesi kabul edilmeyecektir.

12. Sınavla ilgili yapılan duyurulara uygun olmayan başvurular ile posta yolu ile yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır

13. Başvuruların alınması, sınavın uygulanması, emniyet önlemleri, sınav ücretinin yatırılması, sonuçlara itiraz vb. imtihan ile ilgili güncel gelişmeler, uygulama tarihlerinde ÖSYM göre adaylara keza duyurulacaktır.

14. Başvurusunu yapmayan, başvuru koşullarını taşımayan, uygulama koşullarını taşımadığı halde imtihan ücretini yatıran, başvurusu geçersiz farzedilen, birdenbire pozitif sınav ücreti yatıran, sınava girmeyen ya da giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz farzedilen, ücret gerektirmeyen bir işlem için ödenti yatıran, sıralamaya giremeyen, aynı işlem için birden artı ödeme yapan adayların ödedikleri ücretler iade edilmeyecektir.

15. Adayların Aday Kullanim Formuna yazdıkları bilgilerin ve http://ais.osym.gov.tr internet adresinden girişini yaptıkları bilgilerinin sorumluluğu kendilerine aittir. Bu bilgilerdeki eksik ve yanlışlar yüzünden doğacak sonuçlardan aday sorumlu olacaktır. Bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği bütün haklarını kaybedecektir.

16. Sınavda adayların uyması gereken kurallar, yanlarında bulundurmaları ve bulundurmamaları gereken belge ve eşyalar 26 Eylül 2012 tarihli ve 28423 sayılı Devlete Ait Gazetede yayımlanan Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik'te belirtilmiştir.

III- SINAV TARİHİ ve SINAV MERKEZLERİ

1. Sınavın organizasyonu ve sınavın uygulanması tamamen ÖSYM'nin sorumluluğunda gerçekleştirilecektir.

2. Imtihan; 2 Nisan 2016 tarihinde saat 14.00'da aşağıda belirtilmiş 34 sınav merkezinde yapılacaktır.

3. Adaylar tatbik esnasında sınava girmek istedikleri sınav merkezini tercih edeceklerdir.

4. Adaylar sınava, sınavın yapılacağı hafta içerisinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve namzet şifresi girerek edinecekleri Sınava Giriş Belgesi ve nüfus cüzdanı/süresi geçerli pasaportu ile kabul edilecektir.

IV- SINAV SÜRESİ, SORU SAYISI ve DEĞERLEME

1. Sınavda adaylara çoktan seçmeli 60 sorudan oluşan test uygulanacaktır.

2. Sınav süresi 90 dakikadır.

3. Değerleme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, hatalı cevaplar dikkate alınmayacaktır.

4. ÖSYM kadar ya da yargı kararı ile iptal edilen sorular, tüm adaylar için değer biçme dışarıya bırakılacaktır.

VII- SINAV SONUÇLARI ve İTİRAZ

1. Imtihan sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav netice belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar, sınav sonuçlarını, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

2. Adaylar, imtihan sorularına ilişkin itirazlarını imtihan tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "Adaylar Tarafından Başvuru Gönderilmesi ve Işlem Ücretleri" konulu duyuru doğrultusunda Genel Amaçlı Tatbik örneğini kullanarak ÖSYM'ye yapacaklardır.

3. Adaylar, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların ÖSYM kadar elektronik ortamda açıklanmasından itibaren en geç 10 gün içinde, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "Adaylar Tarafından Uygulama Gönderilmesi ve Işlem Ücretleri" konulu ilan doğrultusunda Genel Amaçlı Uygulama örneğini kullanarak ÖSYM'ye yapacaklardır.

4. Sınav soru ve sonuçlarına itiraz edecek adayların analiz masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Halk Girişimci Şubesi 6028011-5229 (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) hesabına gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir. Başvuru Formu, ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırılacaktır.

5. ÖSYM süresi içinde yapılan itirazları inceleyecek, sonuçlarını adaylara bildirecektir. Süresi geçtikten sonradan yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılmış olmayan, imzalanmamış dilekçeler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

VIII- ILETIŞIM

Ölçme, Seçme ve Sipariş Verme Merkezi Başkanlığı
Adres: ÖSYM 06800 Bilkent / ANKARA
Telefon: 444 6796 (OSYM) (Çağrı Merkezi)

Diyanet İşleri Başkanlığı
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü
Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı
Adres: Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No:147/A 06800
Çankaya/ANKARA
Telefon: (0312) 295 70 00

İlgililere duyurulur.

D.İ.B İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment