Adalet Bakanlığı 3 yönetmeliği değiştirdi


YÖNETMELIK

Hak Bakanlığından:

ADALET BAKANLIĞI CEZA İNFAZ KURUMLARI İLE TUTUKEVLERİ

KONTROLÖRLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞIŞIM

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELIK

MADDE 1 - 1/11/1997 tarihli ve 23157 sayılı Devlete Ait Gazete'de yayımlanan Adalet Bakanlığı Canice İnfaz Kurumları ile Tutukevleri Kontrolörleri Yönetmeliğinin 46 ncı maddesinin son fıkrasından yerine geçmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Bu Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde farzedilen birimler ile denetimli serbestlik müdürlüklerinde çalışan personelin, Ulusal Adalet Ağı Bilişim Sistemine ya da Genel Müdürlükçe belirlenen defter veya belgelere, sorumluluk sahibi oldukları işlerle ilgili kayıtları içten, eksiksiz ve vaktinde yapıp yapmadıkları incelenir. Saptama edilen hususlara "Denetim Raporu" ile "Tavsiyeler Listesi"nde yer verilir. Hem; bu tespitler, düzenlenen hal kağıdı veya dar raporlarda dikkate alınır, sorumluluğu bulunan personelin tespiti halinde ise adli ve yönetimle ilgili operasyon yapılması için gerekli işlemler başlatılır."

MADDE 2 - Bu Mevzuat yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 - Bu Yönetmelik hükümlerini Hak Bakanı yürütür.

MEVZUAT

Yargı Bakanlığından:

DENETİMLİ SERBESTLİK HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE

DEĞIŞIKLIK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELIK

MADDE 1 - 5/3/2013 tarihli ve 28578 sayılı Devlete Ait Gazete'de yayımlanan Denetimli Serbestlik Hizmetleri Yönetmeliğinin 39 uncu maddesinin dördüncü fıkrasından yerine geçmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"(5) Denetimli serbestlik personeli, UYAP bilişim sistemine veya Genel Müdürlükçe belirlenen defter ile belgelere, sorumluluk sahibi oldukları işlerle ilgili kayıtları dürüst, eksiksiz ve zamanında girmek, art arda amirler ise bu kayıtları denetleme ederek hata ya da eksikliklerin giderilmesini karşılamak ve eksikliklerin tespiti halinde sorumlular hakkında zorunlu yasal işlemleri başlatmakla görevlidir."

MADDE 2 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 - Bu Yönetmelik hükümlerini Adalet Bakanı yürütür.

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmi Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

5/3/2013

28578

Yönetmelikte Değişim Yapan Yönetmeliğin Yayımlandığı Devlete Ait Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

22/8/2015

29453

YÖNETMELIK

Yargı Bakanlığından:

İCRA VE İFLAS KANUNU YÖNETMELİĞİNDE DEĞIŞIM

YAPILMASINA DAİR MEVZUAT

MADDE 1 - 11/4/2005 tarihli ve 25783 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliğinin 16 ncı maddesine üçüncü fıkradan başarmak üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Içten ve güvenilir adli istatistikler elde edilebilmesi amacıyla verilerin sisteme dürüst, eksiksiz ve zamanında girilmesinden UYAP'a data girişi yapan personel sorumludur. Bu verilerin usulüne uygun girilmesini temin için icra müdürü de gözetim ve denetimle yükümlüdür."

MADDE 2 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 - Bu Mevzuat hükümlerini Hak Bakanı yürütür.

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment