Diyanet'ten hafızlık tespit sınav duyurusu


HAFIZLIK SAPTAMA SINAVI DUYURUSU

Kur'an kurslarımızda ve dışarıdan kendi imkanlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlarımıza yönelik olarak 18 Ocak 2016 tarihinde açılmak üzere, kullanım durumuna tarafından, imtihan tamamlanıncaya dek müteakip günlerde Başkanlığımızca, Hafızlık Saptama Sınavı yapılacaktır.

Sınavla İlgili Yöntem ve Esaslar

1. Hafızlık tespit sınavı aşağıdaki tabloda belirtilen merkezlerde yapılacaktır.

SINAVIN YAPILACAĞI İLLER SINAV MERKEZLERİ 1 Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi 2 Bursa Bursa Eğitim Merkezi 3 Diyarbakır Dini Yüksek Uzmanlaşma Merkezi 4 Elazığ Harput Eğitim Merkezi 5 Erzurum Ö. Nasuhi Bilmen Dini Yüksek Uzmanlaşma Merkezi 6 İstanbul Fatih İlçe Müftülüğü 7 İstanbul Kartal İlçe Müftülüğü 8 İzmir Dini Yüksek Uzmanlaşma Merkezi 9 Kayseri Dini Yüksek Uzmanlaşma Merkezi 10 Konya Dini Yüksek Ihtisas Merkezi 11 Samsun Aşıkkutlu Eğitim Merkezi 12 Trabzon Dini Yüksek Uzmanlaşma Merkezi 13 Van İl Müftülüğü

2. Müracaatlar; il ve ilçe müftülükleri yoluyla 14-31 Aralık 2015-tarihleri arasında https://ehys.diyanet.gov.tr/ internet adresi üzerinden yapılacaktır.

3. Dilekçe işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilmiş hususlara uygun bir şekilde yapılmasından Kur'an kursu öğrencileri için kurs yöneticisi, dışarıdan müracaat edenlerin ise kendisi sorumluluk sahibi olacaktır.

4. Sınava girmek isteyenler kayıtlı sınav merkezlerinden istediklerini tercih edebilecekler ve müracaat esnasında T.C Kimlik numarası bulunan bir belge ile bir adet fotoğraflarını yanlarında bulunduracaklardır. Keza irtibat bilgilerini içten ve eksiksiz olarak ilgililere vereceklerdir.

5. Müracaatların sona ermesinden daha sonra adayın kullanım bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kuşkusuz bir değişiklik yapılmayacaktır. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygunsuz ya da zamanında yapılmayan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

6. Hafızlık tespit sınavlarına katılarak başarılı olanların belgeleri, sistem üzerinden otomatik olarak döktürüldüğünden hafızlık sınavına katılacaklarla ilgili başvuru formu bilgilerinin içten ve eksiksiz bir şekilde sisteme girilmesi büyük siklet talep etmektedir. Mesela; Kur'an kursunda okuyan bir öğrencinin belgesi, "Dıştan" olarak hazırlanamayacağı gibi "Dıştan" olarak tescil altına alınan bir öğrencinin belgesi de "Kur'an Kursundan" olarak hazırlanmayacaktır. böylece kayıtları bölge ilgili personelin sisteme girişlerde son derece titiz davranması gerekmektedir.

7. Kayıt alınırken tatbik yapanlara ait iletişim bilgilerinin (telefon numarası, açık adres, e-mail vb.) doğru olarak girilmesine, sınava girecek şahsın mağdur olmaması için fotoğrafsız tescil alınmamasına ve eklenen fotoğrafların yüz kısmının tamamen görülmesine dikkat edilmelidir.

8. Imtihan yeri ve zamanını gösteren, Hafızlık Saptama Sınavı Giriş Belgeleri 11 Ocak 2016 tarihi itibariyle il ve ilçe müftülüklerimiz göre EHYS sistemi üzerinden verilmeye başlanılacak ve hem bir yazı yazılmayacaktır.

9. Adaylar sınava gelirken müftülükten tasdikli "Hafızlık Sınavı Giriş Belgesi" ile birlikte T.C. kimlik no'sunun yer aldığı kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport ya da ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır. Bunlardan biri yanında olmayan namzet sınava alınmayacaktır.

10. Adaylar; Hafızlık Saptama Sınavı sonuçlarını 01.02.2016 tarihi itibariyle https://ehys.diyanet.gov.tr/EHYS/Hafizlik/HafizlikSinavSonucuSorgulama.aspx adresi üzerinden öğrenebileceklerdir.

11. Hafızlık tespit sınavı sözlü olarak yapılacak ve 70 puan alan namzet başarılı sayılacaktır.

12. Imtihan ve sonuçları ile ilgili Başkanlığımızın internet sitesinden yapılan bütün duyurular tebligat niteliğinde olduğundan adaylara keza tebligat yapılmayacaktır.

13. Sınavda başarılı olarak belge almaya hak şampiyon öğrencilerimizin "Hafızlık Belgeleri" eğitim gördükleri Kur'an kursunun yan olduğu müftülüğe gönderilecektir.

14. Hafızlığını kendi imkanlarıyla tamamlayan ve dışarıdan sınava katılarak belge almaya hak kazananların belgeleri ise dilekçe sırasında belirttikleri müftülüklere gönderilecektir.

15. Bu duyurunun bir nüshasının web sitemizden alınarak Kur'an kurslarının duyuru panolarına asılması, başvuru eden hafız adaylarına bir suretinin verilmesi ve ilgililere duyurulmasından müftülükler sorumluluk sahibi olacaktır.

İLETİŞİM:

DİB Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığı

Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No:147/A 06800

Çankaya/ANKARA

Tel: 0312 295 81 02/81 15

Fax: 0312 287 68 59

İlgililere duyurulur.

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment