Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı


Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı | KPSS Memur Alımı .active > a,.pagination > .active > a:hover, span.single-fgaleribackground:#dd3333 #bma-pager a.active img,.blok_b,.widgettitle,footer,.calsof,.postnp,ul#tab,.most li,.author_b,#menu li .sub-menu .menu-item-has-children a,#rma-pager li:hover img,.lymitem li:hover,.pagination > .active > a,.pagination > .active > a:hoverborder-color:#dd3333 .blok_b a ,i.onceki, i.sonraki,.sag_ok a, .sol_ok a,i#mma-slider-next,i#mma-slider-prev,i#sur-slider-prev,i#sur-slider-next,#mma-pager li a,i.sur-slider-prev2,i.sur-slider-next2,i.sur-slider-prev3,i.sur-slider-next3,span.homebutton:hover i,i#rma-slider-next,i#rma-slider-prev,.lymitem li a i,#currency .info span,.wtitle,.kategori li:hover icolor:#dd3333 #menu li:hover acolor:#dd3333!important ::selection background:#dd3333; color: white; ::-moz-selection background:#dd3333; color: white; ]]>
15:50 - Hukuk Büroları Sekreter Alımı Yapıyor 15:14 - TEMSA Personel Eleman Alımı 2017 11:48 - Yaşar Holding Personel Eleman Alımı 2017 12:22 - BEDAŞ Personel ve Eleman Alımı 2017 09:53 - Pegasus Minimum Lise Mezunu Teknisyen Alıyor 20:40 - Lise Mezunu Personel Alımı 2017 12:22 - İkea Iş Dilekçe 2017 16:25 - TGS Personel Alımı Meslek Tatbik 23:04 - Havaalanı Emniyet Görevlisi Alımı 13:02 - Ulusal Savunma Bakanlığı Memur Alımı Yapıyor

KPSS Memur Alımı - KPSS Memur Alımı

Başlıca Sayfa Irtibat Video Galeri Foto Galeri

DOLAR

Alış: 3.706

Satmak: 3.721

EURO

Alış: 3.957

Satmak: 3.973

GBP

Alış: 4.586

Satmak: 4.620

ANKARA

Sisli

10°C

Öteki İller

ADANA ADIYAMAN AFYON AĞRI AKSARAY AMASYA ANKARA ANTALYA ARDAHAN ARTVİN AYDIN BALIKESİR BARTIN BATMAN BAYBURT BİLECİK BİNGÖL BİTLİS BOLU BURDUR BURSA ÇANAKKALE ÇANKIRI ÇORUM DENİZLİ DİYARBAKIR DÜZCE EDİRNE ELAZIĞ ERZİNCAN ERZURUM ESKİŞEHİR GAZİANTEP GİRESUN GÜMÜŞHANE HAKKARİ HATAY IĞDIR ISPARTA İSTANBUL İZMİR KAHRAMANMARAŞ KARABÜK KARAMAN KARS KASTAMONU KAYSERİ KIRIKKALE KIRKLARELİ KIRŞEHİR KİLİS KOCAELİ KONYA KÜTAHYA MALATYA MANİSA MARDİN MERSİN MUĞLA MUŞ NEVŞEHİR NİĞDE ORDU OSMANİYE RİZE SAKARYA SAMSUN SİİRT SİNOP SİVAS ŞANLIURFA ŞIRNAK TEKİRDAĞ TOKAT TRABZON TUNCELİ UŞAK VAN YALOVA YOZGAT ZONGULDAK
Kategoriler
2016-12-17T09:59:00+00:00 Başlıca Sayfa Meslek Başvurusu 17 Aralık 2016 17 Görüntüleme

Jandarma Genel Komutanlığı Bilirkişi Erbaş Alımı

Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı
Paylaş (0) Tweetle (0) Paylaş (0) Bayrak Direği Gönder

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI

A N K A R A

SIHHİYECİ SÖZLEŞMELİ BILIRKIŞI ERBAŞ

DILEKÇE VE SEÇME SINAVLARI KILAVUZU

2016/4

UYGULAMA TARİHLERİ: 16 Aralık 2016-09 Ocak 2017

BU KILAVUZU OKUMADAN BAŞVURU İŞLEMİNİZİ YAPMAYINIZ.

İÇİNDEKİLER

1.

GENEL BİLGİLER………………………………………………………………………………………………………. 1

2. KULLANIM İÇİN ZORUNLU GENEL ŞARTLAR ………………………………………………………………… 1

3. BİRLİK KOMUTANLIKLARI TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER……………………………………… 2

4. BAŞVURU FORMU İŞLEMİNİN YAPILMASI………………………………………………………………………………… 3

5. UYGULANACAK SINAVLAR ………………………………………………………………………………………… 4

6. DEĞERLENDIRME……………………………………………………………………………………………………… 6

7. ADAYLARIN SEÇME SINAVLARINA GELİRKEN GETİRECEĞİ BELGELER…………………….. 6

8. SAĞLIK RAPORU VE GÜVENLIK SORUŞTURMASI İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ HUSUSLAR 7

9. KAYIT KABUL VE ATANMA İŞLEMLERİ…………………………………………………………………………. 7

10. TEMIN FAALİYETLERİ İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER……………………………………………………….. 8

11. JANDARMA VE SAHİL EMNIYET AKADEMİSİNE ULAŞIM……………………………………………….. 9

TABLO – 1 Yükseklik Kilo Tablosu……………………………………………………………………………………. 10

TABLO – 2 Nitelik Belgesi………………………………………………………………………………………… 11

TABLO – 3 FKDT Standartları

1. GENEL BİLGİLER

a. Jandarma Genel Komutanlığının Sıhhiyeci Sözleşmeli Bilirkişi Erbaş ihtiyacını karşılamak amacıyla personel temin edilecektir. Temin; Sağlık Durumu Meslek Lisesi Okulu Ivedi Tıp Teknisyenliği Bölümü mezunu olup askerlik hizmetini erbaş/er olarak tamamlamış veya halen silahaltında bulunan adaylar ile 16 Aralık 2016 tarihi itibarıyla terhis tarihlerinin üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemişi Aralık 2013 tarihinden daha sonra tahliye olanlar), düzeltilmemiş nüfus kaydına kadar 01 Ocak 2016 tarihi itibarıyla yirmi beş (25) yaşını bitirmemiş olanlar arasından Jandarma Komando ile Özel Harekat birliklerinde istihdam edilmek üzere Sıhhiyeci Sözleşmeli Bilirkişi Erbaş statüsünde yapılacaktır.

b. Ön başvurular, www.jandarma.tsk.tr genel ağ (İnternet) adresinden 16 Aralık-09 Ocak 2017 (saat 17:00’ye değin) tarihleri arasında yapılacaktır. Adalet kaybına uğramamak için Sağlık Durumu Iş Lisesi Mezunu Olmayan Adaylar Tatbik yapmayacaktır.

c. Çağrı yapıldığı halde seçme sınavları aşamasına katılmayan adayların ön uygulama işlemleri sonlandırılacaktır.

ç. Uzman Erbaş ön başvuruları, genel ağ üzerinden tatbik formunun doldurulması suretiyle yapılacaktır. Başlıca başvurular ise, istenen belgeler ile tercih aşaması sınavlarına gelinmesi ve belgelerin kayıt kabul kuruluna teslim edilmesi ile yapılmış olacaktır.

d. Ön başvuruları uygun görülen adayların yazılmış sınavı, kayıt kabul işlemleri, ön sağlık durumu muayenesi, maddesel kabiliyet değerlendirme testi (FKDT) ve görüşme sınavları Jandarma ve Sahil Emniyet Akademisi Başkanlığı Beytepe/ANKARA adresinde icra edilecektir. Tercih aşaması işlemleri tamamlanarak, başarılı olan adaylar sağlık raporu olmak üzere sevk edilecektir.

e. yazılı imtahan, ön sağlık durumu muayenesi, FYS ve görüşme sınavı tarihleri www.jandarma.tsk.tr genel ağ adresinde yayımlanacaktır. Adaylara posta ile tebligat yapılmayacaktır.

f. Kılavuzun tamamını okumadan çevrimiçi (Online) başvuru formunu doldurmayınız. Dilekçe formuna girilen bilgilerin doğruluğundan ve yanlış/eksik açıklama edilen bilgiler neticesinde doğacak sonuçlardan aday sorumluluk sahibi olacaktır. İnternet müracaatı kabul edilmiş olsa deha tatbik kılavuzu, Uzman Erbaş Kanun ve Yönetmeliğinde açıklanmış şartlara uyulmadığı taktirde evrak incelemede kabul edilmeyecektir.

2. DILEKÇE İÇİN ZORUNLU GENEL KOŞULLAR

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

b. Sıhhat Meslek Lisesi Mezunu olmak ya da yurt dışındaki dengi mektep mezunu elde etmek,

c. Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2016 tarihi itibarıyla yirmi beş (25) yaşını bitirmemiş elde etmek (01 Ocak 1991 tarihi ve sonrasında doğanlar),

ç. Sözleşmeli erbaş ve erlerden (Sağlık Durumu Iş Lisesi Acele Tıp Teknisyenliği Bölümü Mezunu) minimum üç sene ödev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmi dokuz yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1987 tarihi ve sonrasındadoğanlar),

d. Müracaat tarihinin birincil günü itibarıyla terhisinin üzerinden üç yıldan artı süre geçmemiş almak (16 Aralık 2013 tarihi ve ardından tahliye olanlar),

e. Bütün sınavları geçen adaylar için; sevk edildikleri hastanelerden “Komando Uzman Erbaş Olur ya da Bilirkişi Erbaş Olur ” kayıtlı sağlık durumu raporu almış olmak,

f. en düşük 164 cm boyunda olmak koşuluyla, Irtifa ve kilo oranları tablosunda (TABLO-1) belirtilen değerler içerisinde bulunmak. Doruk uzunluğu çıplak ayakla, tartma ise spor şortu/eşofman ile ölçülür.

g. TSK’da daha önce subay (yerine koyma subay dahil), astsubay, bilirkişi jandarma, bilirkişi erbaş veya sözleşmeli erbaş ve er (Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununda bulunan hükümler hariç; üçüncü hizmet yılını tamamlamış dördüncü hizmet yılında olduğuna dair belgeyle geleceklerdir.) olarak istihdam edilmemiş, askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş elde etmek.

ğ. anatomik yapı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü hatasız edinmek (göğüs kafesi ve omurgasında biçimsizlik bulunmamak, işitme ve görmede kusuru bulunmamak, gözlük, lens ve işitme cihazı kullanmamak, renk körü ve düz taban olmamak, vücudunun herhangi bir yerinde yara, vurma, yanık ve ameliyat izi bulunmamak. Türkçe’yi kusursuz konuşmak, dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi söylev özrü bulunmamak).

h. Emniyet soruşturması olumlu almak.

ı. Askerlik hizmeti esnasında üste hakaret, emre itaatsizlikte ısrar, mukavemet, amir ve üste gerçekte taarruz, fesat ve ayaklanma suçları ile 22.05.1930 tarihli ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun 148’inci maddesinde kayıtlı suçlardan mahkum bulunmamak.

i. Taksirli suçlar hariç edinmek üzere; affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş yada ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa deha, bir cürümden mahkum bulunmamak.

j. Tutum ve davranışları ile illegal görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış ya da bu gibi faaliyetlere karışmamış almak.

k. Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile kanunsuz siyasi, yok edici ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş almak.

l. Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesi (TABLO-2) almış edinmek.

m. Askerlik hizmetini yapmış ya da 16 Haziran 2017 tarihine dek terhis olabilecek durumda elde etmek,

n. Kullanım, sınavlar, tescil kabul işlemleri sırasında, adaydan istenen bilgi, evrak ve öteki yükümlülüklerin tam ve içten olarak yerine getirilmesi gerekmektedir.

NOT-1: Ön başvuruda bulunan adayların uygulama şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında ya da evraklarının yetkisiz/hatalı olduğu tespit edildiğinde, tedarik sürecinin hangi aşamasında olursa olsun (Atamaları üretilmiş ve Eğitime Başlamış olsalar dahi) işlemleri iptal edilecektir.

3. BİRLİK KOMUTANLIKLARI TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER

a. Başvuru Formu tarihlerinde sırasında silahaltında bulunup, Sıhhat Meslek Lisesi Ivedi Tıp Teknisyenliği Bölümü Mezunu 16 Haziran 2017 tarihinden önce terhis olacak erbaş ve erlerden istekliler için TABLO-2’de örneği yer alan nitelik belgesi, doldurulacak, müteakiben onaylanarak mühürlenecek ve zarflanarak 09 Ocak 2017 tarihine değin topluca Alay ve eşidi komutanlıklarca, Jandarma Genel Komutanlığı Personel Temin Merkezi Komutanlığına APS ya da PTT kargo ile gönderilecektir.

b. Silah altındaki adaylardan haklarında adli ve/veya askeri mahkemelerde (disiplin mahkemesi dahil) işlemi olanlara ait ilgili belgeler, varsa RDM sürecine ait tespitler ile evraklar araştırma sonucu da bu zarfın içerisine konulacaktır.

c. Sınava girecek silah aşağıda yer alan erbaş ve erlere, mühürlü zarf içerisine konulmuş nitelik belgesi ile varsa mahkeme evrakları teslim edilecek, adaylar ikinci tercih aşaması sınavlarına gelirken bu dosyayı yanlarında getirecek, adaya zarfı açmaması gerektiği hususu bildiri edilecektir.

ç. Imtihan tarihleri yayma iznine eşit gelen adaylar için nitelik belgesi, acemi eğitimi gördükleri eğitim birliği tarafından doldurulacaktır. Deneyimsiz birliğinde eğitimi devamlı adaylar için özellik belgeleri, bulundukları eğitim birliği kadar verilecektir.

d. Askerlik hizmeti devamlı adaylara;

(1) Adayların nüfus cüzdanı ve askeri kimlik belgeleri ile sınavlara katılmaları sağlanacak,

(2) Sınavlar ve sağlık durumu raporu işlemleri boyunca yıllık izinlerine mahsuben izin verilecek, yeteri değin takvim izini olmayan silahaltındaki adaylar, imtihan aşamalarını başarı ile geçmelerini müteakip isterlerse; tahliye olduğu tarihten itibaren bir ay içerisinde, terhis belgesini takdim etmek koşuluyla hastaneye sevk alarak sıhhat kurulu işlemlerini başlatabilecektir.

4. BAŞVURMA İŞLEMİNİN YAPILMASI

a. Adaylar, 16 Aralık-09 Ocak 2017 tarihleri arasında, www.jandarma.tsk.tr internet

adresinden Personel/Öğrenci Alımı sayfasına girerek başvuru işlemleri sayfasına

ulaşabileceklerdir. Beyana dayalı olarak yapılan ve sistem tarafından kabul edilen başvurular ön kullanim olarak kabul edilecektir.

DIKKAT!

İnternetten başvuru işlemleri 09 Ocak 2017 tarihinde saat 17.00’da sona erecektir. Başvurunuzu tamamladıktan sonra mutlaka yazıcıdan çıktısını alınız. Başvurular tamamlandıktan sonra internetten yapılacak sınava çağrı duyurusunda ismini göremeyen ancak internetten tatbik yaptığını iddia eden adayların, bir adalet iddia edebilmeleri için başvuru yapıldığına ilişkin printer çıktısını bizzat demeç etmeleri gerekmektedir.

b. Başvurular için herhangi bir rehber, form vb. evrak dağıtımı yapılmayacaktır. Başvurular, www.jandarma.tsk.tr internet adresinden, internet ortamında yapılacaktır. İnternet ortamı dışında başvuru vb. yöntemlerle yapılacak başvurular kabul edilmeyeceği gibi bu dilekçelere yanıt verilmeyecektir.

c. Adayların çevrimiçi (Online) tatbik formunu doldurmalarını müteakip en son aşamada, kaydedip çıktısını almaları ile başvuru formu merkezinde kayda girecektir. Ön başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde bu belgeyi kaydederek muhafaza etmeleri tartma arz etmektedir. Çevrimiçi (Online) Başvuru Formu T.C. Kimlik Numarası, Adı, Soyadı ve öteki kimlik bilgileri girilmek suretiyle son müracaat tarihine dek güncellenebilecektir.

ANEKDOT: Genel ağ (İnternet) üzerinden yapılacak başvurular ön başvuru formu özelliğinde olup, adaylar bu başvuruya istinaden sınavlara planlanacaktır. Adayların esas tatbik işlemleri ise “tercih aşaması işlemleri için geldiklerinde” yapılacaktır.

ç. Bilirkişi Erbaş Alımı uygulama ve giriş koşullarını taşımadığı halde, kasıtlı olarak yanlış ve öbür bilgiler saptamak suretiyle seçme sınavlarına katılanlar ya da antre şartlarını taşımadığı daha sonra tespit edilenler, tüm aşamalarda başarılı olsalar deha, kabul işlemleri iptal edilecektir.

d. İnternet ortamında yapılan uygulama sonrasında başvurusu kabul edilen adaylar, başvurularının kabul edildiğine dair Başvuru Netice Sorgulama sayfasının çıktısını alacaklardır. Kullanım sonuçları 09 Ocak 2017 tarihinden sonra www.jandarma.tsk.tr internet adresinde yayımlanacaktır. Hiç bir adaya, başvurusunun kabul edildiğine dair posta aracılığıyla yazılmış herhangi bir evrak gönderilmeyecektir.

DIKKAT!

Atamalar planlanırken, adayların tercihleri göz önünde bulundurulmakla beraber, öncelikli olarak Sıhhat Kurulu Raporlarına bakılarak İdarenin kadro ihtiyaçları doğrultusunda yapılacaktır.

5. UYGULANACAK SINAVLAR

a. Sınavlara başvuru eden adaylar içerisinden kadro ve ihtiyaca tarafından yeteri kadar aday çağrılacak olup, çağrılmayan adaylar ileri dönemlerde açılacak sınavlarda değerlendirilecektir.

b. Adayların Seçme sınavlarına gelirken getirecekleri belge ve malzemelere ilişkin duyuru kullanim sonuçlarının açıklanması sırasında www.jandarma.tsk.tr internet adresinde yayımlanacaktır.

c. Ön başvurusu kabul edilen adaylar, Jandarma ve Sahil Emniyet Akademisi Başkanlığı Beytepe/ANKARA adresinde;

(1) yazılı imtahan,

(2) Ön sağlık muayenesi,

(3) Bedensel yetenek tatminkarlık testi,

(4) Görüşme,

(5) Sıhhat raporu / Güvenlik soruşturması işlemleri, imtihan/aşamalarından geçeceklerdir.

ç. Yazılı Sınav

(1) yazılı imtahan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Beytepe/ANKARA adresinde yapılacaktır. Sınav merkezi, saati ve sınav ile ilgili diğer açıklayıcı bilgiler 16 Aralık 2016 tarihine kadar sadece www.jandarma.tsk.tr internet adresinde yayımlanacak, adaylara ayrıca yazılı bir bildirimde bulunulmayacaktır.

(2) Yazılı sınavda; sözel (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türkçe, Tarih, Coğrafya, Yurttaşlık Bilgisi vb.) ve sayısal (Matematik, Genel Kabiliyet vb.) konulardan her soru 10 puan edinmek üzere toplam 10 soru sorulacaktır.

(3) Yazılı sınavda (100) puan üzerinden (50) puan ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılarak öteki sınav aşamalarına katılacaklardır.

d. Ön Sağlık Durumu Muayene, Somut Yetenek Değer Biçme Testleri ve Mülakat

Adaylar benzer gün içerisinde öncelikle yazılı sınava tabi tutulacak, başarılı olan adayların Ön Afiyet Muayenelerinin yapılmasını müteakip, muayenesi olumlu sonuçlanan adaylar Fiziki Kabiliyet Değerlendirme Testlerine gireceklerdir. Bu aşamaları geçen adaylar ise müteakiben görüşme sınavına alınacaklardır. Adayların hangi tarihte mülakat sınavına girecekleri, Fiziksel Yetenek Değer Biçme Testlerini geçmelerine müteakip kendilerine beyanname edilecektir.

(1) Ön Sıhhat Muayenesi

(a) Adayların (TABLO-I’de) irtifa ve kilo standartları ile adayların genel somut kusurlarının olup olmadığı yoklama edilecektir. Koşulları uygun olanlar bedensel kabiliyet ve yeterlilik testine alınacaklardır. İlgili şartları taşımayanlar müteakip aşamalara alınmayacaktır.

(b) Yazılmış sınavda başarılı olarak, Ön Sağlık Durumu Muayene ve Maddi Kabiliyet Değerleme Testlerine katılan adayların, söz konusu testlere başlamadan önce giriş koşullarında belirtilmiş irtifa ve kilo koşullarını taşıyıp taşımadıkları saptama edilecek, doruk-kilo koşullarını taşımayan adaylar başarısız sayılacak ve somut yetenek değer biçme testlerine alınmayacaktır.

(c) Ön afiyet muayenesinde adaylar, antre koşullarında belirtildiği şekilde; genel anatomik yapı, ağız, çene ve diş yapısının akıcı olması, frengi, kellik, yüzünde fazla miktarda çiçek bozukluğu, çıban, yara ve yanık izleri, vücudunda vurma, dilinde pelteklik, tutukluk, kekemelik ayağında düz tabanlık ve gözünde şaşılık, renk körlüğü vb. sıhhat kusurlarının bulunmaması yönünden muayeneye alt tutulacaklardır.

(2) Fiziki Yetenek Değerlendirme Testleri (FKDT)

(a) Adaylara uygulanacak FKDT konuları ve baraj değerleri Tablo-3′ te belirtilmiştir. Belirli FKDT barajlarını geçen adaylar mülakata katılmaya hak kazanacaktır.

(b) Adaylar tercih aşaması sınavlarına gelirken yanlarında eşofman, şort ve spor ayakkabısı getireceklerdir. (Adaylar yazılı sınav ve mülakata spor kıyafeti ile katılabilecektir.)

(c) Bedensel Yetenek Değerleme Testlerinin yapılacağı günde afiyet itibariyle testlere katılamayacak durumda (ameliyatlı, burkulma, kırık vb.) yer alan adaylar sınavlara kabul edilmeyecek ve kendilerine ayrı bir sınav tarihi tayin edilmeyecektir.

(ç) Bedensel Yetenek Değer Biçme Testlerine katılacak adaylar testlerin uygulanmasına karşın herhangi bir afiyet sorunu olmadığını kabul ve açıklama etmiş sayılacaklardır. bu nedenle sınavlar boyunca meydana gelebilecek herhangi bir sağlık sorununda yükümlülük adaylara ait olacaktır.

(4) Görüşme Sınavı

(a) Ön Afiyet Tetkik ve Maddesel Yetenek Değerleme Testlerinde başarılı olan adaylar, kendilerine beyanat edilecek tarihlerde Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Beytepe/ANKARA adresinde yapılacak olan görüşme sınavına alınacaklardır. Her namzet için tek bir gün planlanacak olup, adayların hangi tarihte mülakata gireceği, Ön Sağlık Durumu Muayene ve FKDT aşamasında adaylara beyanname edilecektir.

(b) Görüşme sırasında yapılacak olan görüşmede; adayın söylev yeteneği, ses tonu, heyecan durumu, fazla yönlü düşünme, davranışlardaki denge, kendine güven gibi hususlar gözlenerek elde edilen bilgiler görüşme komisyonunca değerlendirilecektir.

(c) Görüşme, adaya kadar değişen, yeterli bir süre içerisinde bir oturum ile adayın geçmişi, kişiliği, psikolojik yapısı, kendini açıklama edebilme yeteneği ve askerlik mesleğine ön yeterliliğin tespiti gibi konuların değerlendirildiği planlı bir görüşmedir. Mülakat, personel temininde

adayda bulunması gereken ve testlerle ortaya çıkarılması mümkün olmayan niteliklere, adayın sahip olma durumunu tespit etmek maksadıyla, görüşme kurulu ile namzet arasında yüz yüze, sözlü iletişim biçiminde, soru ve yanıt yöntemi uygulanarak gerçekleştirilir.

(ç) Mülakat esnasında branşına ilişkin dilekçe yaptırılacaktır.

(d) Görüşme sonucunda adayların başarılı olup olmadıkları, mülakatın bitiminde/aynı gün kendilerine beyanat edilecektir.

e. Cep telefonu, hesap makinesi, çağrı cihazı, resim makinesi ve sanki eşyalar ile sınava girilmeyeceği ve imtihan merkezlerinin antre nizamiyelerinde emanete alınmayacağı için adaylar bu gibi malzemeleri yanlarında getirmeyecek/bulundurmayacaklardır.

f. Adayların, ikinci tercih aşaması sınavlarına gelirken istenen belge ve malzemeleri mutlaka getirmeleri gerekmektedir. İstenen belgeleri getirmeyen adaylar, doküman eksikliğinden dolayı sınavlara alınmayacaklar ve işlemleri iptal edilecektir.

6. DEĞERLENDIRME:

Yapılacak sınavlar sonucunda başarılı olan adaylar, elde ettikleri imtihan sonuç puanına kadar en yüksekten en düşüğe içten sıralanacaktır. Adayların atamaları planlanırken, puanı en yüksekten başlanmak suretiyle ilk kez idarenin ihtiyaçları, müteakiben adayların tercihleri dikkate alınarak kontenjanlar doğrultusunda yapılacaktır.

UYARI!

Sınavlara başvuru eden adaylardan silahaltında olanların atamaları tahliye tarihlerinden önce yapılmayacaktır.

a. Adaylar seçim aşaması sınavlarına gelirken, bir adet yarım kapaklı karton (plastik dosya getirilmeyecektir.) dosyanın içinde takılı olarak aşağıdaki belgeleri sırasına kadar sıraya koymak suretiyle ve dosyanın ön yüzüne kurşun kalem ile T.C. Kimlik Numarası, Adı ve Soyadı yazılı olarak getireceklerdir.

b. Adayların altında belirli belgeleri, beraberlerinde ve tam olarak getirmeleri şarttır. Somurtkan takdirde başvuruları kabul edilmeyecektir. (Adayların çağrıldıkları günde seçim aşaması sınavlarına gelmeleri ve beraberinde getirdikleri belgelerin aslının yanına fotokopisinin de olması önem arz etmektedir.) Herhangi bir aşamada elenen ya da başarılı olan adaylara, getirdikleri belgelerin fotokopileri (adayın kendisine veya adresine) iade edilmeyecektir.

(1) Fotoğraflı ve T.C. Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanının aslı, (Dosyaya takılmayacak olup adayın yanında bulunacaktır.)

(2) Ön Başvuru Belgesi: Genel ağdan (İnternet) yapılan ön başvurunun kabul edildiğine dair yayınlanan bilgisayar çıktısı,

(3) Nitelik Belgesi: Halen silahaltında yer alan ve 16 Haziran 2017 tarihine değin terhisini alabilecek durumda olan adaylar için TABLO-2’de açıklanmış esaslara göre tanzim edilen nitelik belgesi (Nitelik belgesine adayın kuvveti, sınıfı ve branşı ile olası terhis tarihi de yazılacak, açık olarak getirilen nitelik belgeleri kabul edilmeyecektir. Tercih aşaması sınav tarihleri, dağıtım iznine eşit gelen adaylar, nitelik belgelerini deneyimsiz eğitimi gördükleri eğitim birliğinden alacaklardır. Özellik belgesi kapalı, mühürlü zarf içerisinde olacaktır.),

(4) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Kendisine ait nüfus cüzdanının başlıca sureti (Adayın yanına olacaktır.) ve bir adet fotokopisi (Nüfus cüzdan sureti ve nüfus kayıt örneği kabul edilmez.),

(5) Eşitlik Belgesi: Öğrenimlerini yurt dıştan bitirenler için İl Milli Eğitim Müdürlükleri kadar onaylanmış denklik belgesinin sureti.

(6) Lise Diploması (Sıhhat Iş Lisesi Mezunu Ivedi Tıp Teknisyenliği Bölümü Mezunu Adaylar Başvurabilecektir.):

(a) Lise diplomasının esas sureti (Adayın yanında olacaktır.) ve bir adet fotokopisini

ya da,

(b) Lise diplomasını kaybeden adaylar, lise diplomasında bulunan bütün bilgileri içerecek şekilde lise müdürlüklerinden onaylı diploma kayıp belgesini alacak ve belgenin aslını getireceklerdir.

(7) Askerlik hizmetini bitirenler için terhis belgesinin sureti. (Ana sureti adayın yanında olacaktır.)

(8) Vesikalık 12 adet renkli biometrik fotoğraf. Belgelere yapıştırılanlar dışındaki fotoğraflar bir zarf içine konularak zarf ağzı üste gelecek şekilde dosyaya takılacak, fotoğrafların gerisinde adı, soyadı ve T.C. Kimlik Numarası yazılı olacaktır

(9) Varsa sürücü belgesi, askeri sürücü ehliyeti, bonservis, galibiyet belgesi asılları ve fotokopileri, (Adaylardan sürücü belgesi olanların mutlaka sürücü belgelerinin aslı ve fotokopisini getirmesi gerekmektedir.)

(10) Bilirkişi Erbaş adaylarından şehit ve gazi çocuğu olanlara ait onaylı şehit ve gazi

belgesi.

(11) Dört adet Güvenlik Soruşturması ve Evraklar Araştırması Formu. (Bu belgenin örneği, www.jandarma.tsk.tr. internet adresinde Sözleşmeli Bilirkişi Erbaş duyuruları bölümünde yayımlanacaktır. Adaylar bu belgeyi bilgisayar ile talimatına uygun bir şekilde doldurup imzalanmış olarak getireceklerdir. Belgede hiçbir satır ya da hane boş bırakılmayacak, adı soyadı, okulu, caddesi, cadde numarası vb. isimlerinde kısaltma yapılmayacaktır. Çizelgenin orijinal ölçülerinde değişiklik yapılmayacaktır.)

(12) Sözleşmeli erbaş ve erlerden minimum üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve başvuru yapılan yılın ocak ayının birincil günü itibarıyla yirmi dokuz yaşını bitirmemiş olanlardan göreve başlama süresini ve sınava çağrıldığı gün hala görevde olduğunu belirten tasdikli belgenin aslı.

8. SAĞLIK RAPORU VE EMNIYET SORUŞTURMASI İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ HUSUSLAR:

a. Seçme sınavları sonucunda başarılı olan adayların; Jandarma Genel Komutanlığı Personel Tedarik Merkezi Komutanlığınca, sevk edilecekleri Sağlık Durumu Bakanlığı kadar yetkilendirilmiş hastanelerden kazanmış olduğu sınıf ile ilgili “Komando Bilirkişi Erbaş olur veya Uzman Erbaş Olur” istikrarlı sağlık kurulu raporu almaları gerekmektedir.

b. Afiyet kurulu raporu “Olumsuz” olan adayların, sağlık durumu kurulu işlemlerine itiraz etme hakları vardır. İtiraz işlemleri için; adayın “Negatif” olarak aldığı sağlık raporunu 3 gün içinde Personel Tedarik Merkezi Komutanlığına kanımca getirerek dilekçe yapması gereklidir.

c. Sınavların tüm aşamalarında başarılı olan adaylar hakkında ilgili yönetmelik esaslarına göre güvenlik soruşturması yaptırılacaktır.

9. KAYIT KABUL VE ATANMA İŞLEMLERİ

a. Sınavlarda başarılı olan Bilirkişi Erbaş adaylarından emniyet soruşturması olumlu sonuçlananlara, www.jandarma.tsk.tr internet adresinden devir ve eğitime yan tutulacakları birlik yerleri kabul işlemleri ve yapacakları işlemlerle ilgili olarak detaylı ilan yapılacaktır.

b. Hiç bir adaya, posta aracılığıyla yazılı herhangi bir evrak ya da ağırlama yazısı gönderilmeyecek yayımlanan ilan bildiri özelliğinde olacaktır.

c. Tüm seçme imtihan aşamalarında başarılı olsa zeka, kayıt kabul işlemleri sırasında

herhangi bir giriş koşulunu taşımadığı tespit edilen veya yetersiz belge getiren adayların işlemleri iptal edilecek ve tescil kabul işlemleri yapılmayacaktır.

10. TEDARIK FAALİYETLERİ İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER

a. Kılavuzun tamamı okunmadan, internet ortamında uygulama yapılmamalıdır. Dilekçe esnasındaki yapılabilecek hatalı kodlamalar ve hatalı beyanlardan doğacak negatif sonuçlardan namzet sorumludur.

b. Adayların, uzman erbaş başvuru formu faaliyetleri danışma adresi ve telefon numaraları:

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Korgeneral Şehit İsmail Selen Kışlası Personel Temin Merkezi Komutanlığı Bilirkişi Erbaş Kısmı 06100 İncek/Beytepe ANKARA’ dır.

Tel.: 312 464 48 36 312 464 86 60

2016/4 YILI SIHHİYECİ SÖZLEŞMELİ BILIRKIŞI ERBAŞ TEMİNİ ETKINLIK TAKVİMİ

 

S.NO. F AA L İ Y E T TARİH 1 Başvuruların internet üzerinden alınması 16 Aralık 2016-09 Ocak 2017 2 Başvurusu kabul edilen ve seçme sınavlarına girmeye adalet şampiyon adaylara ait isim listesinin www.iandarma.tsk.tr internet sitesi üzerinden yayınlanması 09-16 Ocak 2017 3 Sıhhiyeci Bilirkişi Erbaş Seçme Sınavlarının Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Beytepe/ANKARA adresinde icra edilmesi 16 Ocak 2017’den itibaren 4 Başarılı adayların Asker Hastanelere sevk edilerek sağlık raporu aldırılması En kısa sürede 5 Uzman Erbaş adaylarının atamalarının yapılması, tebligat ve eğitime yan tutulmaları En kısa sürede

*Başvurusu kabul edilen adaylara uygulanacak olan, Yazılı Sınav, Ön Afiyet Muayene ve Somut Kabiliyet Değerleme Testleri ile Mülakat sınavlarına ait tarihler yukarıda belirtilmiştir. Jandarma Genel Komutanlığı; gerekli gördüğünde, sınav tarihlerinde ve tedarik faaliyetleri ile ilgili öteki hususlarda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Sınav etkinlik takviminde ve öteki hususlarda değişim yapıldığında, konu ile ilgili duyurular www.jandarma.tsk.tr internet adresinde yayımlanacaktır.

11. JANDARMA EĞİTİM/JANDARMA VE SAHİL EMNIYET AKADEMİSİ BAŞKANLIĞINA ULAŞIM

a. Ulus (Dışkapı-ANKARA) : Bu bölgeden, Halk-İncek hattında çalışan minibüsler ile gelinebilir. Minibüslerin birincil kalkış durağı Bentderesi dolmuş duraklarıdır. Minibüsler; buradan hareketle Dışkapı, Etlik Kavşağı, İskitler, Ankara İl Güvenlik Müdürlüğü önü, AŞTİ, Konya Yolu, Or-An Kavşağı, İncek Bulvarı güzergahını peşine düşüp takip ederek Jandarma Eğitim/Okullar Komutanlığı önünden geçmektedir.

b. Kızılay (Güvenpark Önü-ANKARA) : Fevziye(194 numaralı otobüs), Tulumtaş (192 numaralı otobüs), Taşpınar (191 numaralı otobüs) istikametlerine giden EGO otobüsleri ile ulaşılabilir.

UYARI! Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığına; sınav, tescil kabul vb. için gelen adaylar; yalnızca İncek Bulvarı üstünde yer alan 1 Numaralı Nizamiyeden içeri alınacaklardır. Öteki nizamiyelere gelen adaylar kışlaya alınmayacaklardır.

TABLO – 1 DORUK- KİLO TABLOSU (en düşük 164 cm. olacak)

Tepe (cm) Tartı Alt Sınırı (kg) Tartma Üst Sınırı (kg) 164 51 72 165 52 72 166 52 72 167 53 73 168 54 73 169 54 74 170 55 75 171 56 76 172 56 77 173 57 78 174 58 79 175 58 80 176 59 81 177 60 81 178 60 82 179 61 83 180 62 84 181 62 85 182 63 86 183 64 87 184 64 88 185 65 89 186 66 90 187 66 91 188 67 92 189 68 93 190 69 94 191 70 95 192 70 96 193 71 97 194 72 98 195 72 99 196 73 100 197 74 101 198 75 102 199 75 103 200 76 104 201 77 105 202 78 106 203 78 107 204 79 108 205 80 109 206 81 110 207 81 111 208 82 112 209 83 114 210 84 115

TABLO – 2

UZMAN ERBAŞ OLACAKLAR İÇİN ÖZELLIK BELGESİ (Sadece Silahaltındaki Adaylar İçin)

BİRLİĞİ

ALIŞILAGELMIŞ SOYADI :

BABA NORMAL :

TAHSİLİ :

RÜTBESİ :

TERTİBİ :

ADI TERHIS TARİHİ :………. /……… /.

N İ T E L İ K L E R HEYET TARAFINDAN TAKDİR EDİLECEK NOTLAR VerilenNotların

Ortalaması

Başkan SubayÜye Astsb.Aza DİSİPLİN VE AHLAKI 1. Genel görünüş konuşma ve hareketi 2. Kötü alışkanlıklara düşkün bulunmaması 3. Hasis menfaatlere düşkün olmaması 4. Disiplin kurallarına uyarlığı ve itaati 5. Güvenilme ve Sadakati HİZMETVERİMİ 6. Zekası ve mantıklı düşünme yeteneği 7. Çalışkanlığı ve dayanıklılığı 8. Mesleki bilgisini ve askeri ihtisasını geliştirme 9. Astlarını öğretme ve yetiştirme 10. Sorumluluğu benimseme, üstlük ve önderlik. ANEKDOT TOPLAMI KANAAT HEYETPERSONELİNİN İMZASI OLAĞAN SOYADI RÜTBESİ VE SİCİL NUMARASI GÖREVİ DÜZENLEME TARİHİ

 

‘nın Uzman

adaylığa kabulü uygundur/uygun değildir.

O N A Y / /20

AÇIKLAMA

1. BU ÖZELLIK BELGESİ BILIRKIŞI ERBAŞ OLMAK ÜZERE BAŞVURU EDEN PERSONEL İÇİN İKİ NÜSHA OLARAK TANZİM EDİLİR. (BİR ADEDİ J.GN.K.LIĞINA GÖNDERİLİR, BİR ADEDİ BİRLİKTE MUHAFAZA EDİLİR)

2. NİTELİKLERE HEYET PERSONELİNCE AYRI AYRI 10 TAM NOT ÜZERİNDEN NOT VERİLİR. NOTLAR BÜTÜN SAYI VEYA 1/2 KESİRLİ OLARAK VERİLİR. KANAAT HANESİNE BILIRKIŞI ÇAVUŞ/UZMAN ONBAŞI OLMAYA LAYIKTIR/DEĞİLDİR İBARESİ YAZILIR. HEYET PERSONELİNCE, HER NİTELİĞE BAHŞEDILEN NOTLARIN ORTALAMASI ALINARAK NITELIK BELGESİNİN SON SÜTUNUNA YAZILIR. BÖLÜM SONUCU TAM SAYI ÇIKMAZSA İKİ HANE YÜRÜTÜLÜR. BAHŞEDILEN NOTLARIN ORTALAMASI SİCİL BÜTÜN NOTUNUN % 80 VE DAHA YUKARISI OLANLAR ONAYLANIR. BAHŞEDILEN NOTLAR AYNI ATAMA KADRO YERİNE BIRDEN ARTI ISTEKLI OLDUĞUNDA SIRALAMAYA TESIR EDER VE SEÇİMDE ETKIN OLUR.

3. HEYET BAŞKANI, TEŞKİL EDİLEN HEYETİN EN KIDEMLİ SUBAYIDIR.

4. ÖZELLIK BELGESİNİ DOLDURMAYA YETKİLİ HEYET PERSONEL UZMAN ERBAŞ YÖNERGESİNİN 2’NCİ BÖLÜM 4/a MADDESİNDE KAYITLI PERSONELDİR.

TABLO-3

MADDI YETENEK DEĞERLEME TESTİ STANDARTLARI

 

400 METRE KOŞU (15 PUAN) DURARAK UZUN ATLAMA (5 PUAN) MEKİK (2 DK.) (5 PUAN) BARFİSKTE KOL ÇEKME (10 PUAN) ZAMAN PUAN CM PUAN YENIDEN PUAN YENIDEN PUAN 79.SN.ÜZERİ ELENİR 174 VE DAHA AZ ELENİR 26 VE DAHA EKSIK ELENİR 2 VE DAHA AZ ELENİR 78 SN. 7 175 – 182 2 27 – 30 2 3 4 77 SN. 8 183 – 190 3 31 – 34 3 4 5 76 SN. 9 191 – 196 4 35 – 39 4 5 6 75 SN. 10 197 – + 5 40 – + 5 6 7 74 – 73 SN. 11 7 8 72 – 71 SN. 12 8 9 70 – 69 SN. 13 9 10 68 SN. 14 67 SN.VE AŞAĞISI 15

 

* Bedeni yetenek ve görüşme sınavları için bütün anekdot (50) puandır. Bedeni kabiliyet sınavı (35) puan, görüşme sınavı (15) puan üzerinden değerlendirilir. Bedeni kabiliyet ve görüşme imtihan puanları toplamı (29) ve daha düşük olan adaylar ile görüşme sınavından (10) puanın aşağı alan adaylar elenir.

 
Tweet
Paylaş (0) Tweetle (0) Paylaş (0) Bayrak Direği Bayrak Direği
Etiketler:askeri alımlaraskeri alımlar 2016askeri memur alımıaskeri memur alımı 2016askeri memur alımı 2017askeri personel alımıaskeri personel alımı 2016askeri personel alımı 2017erbaş alımıerbaş alımı 2016jandarma genel komutanlığıjandarma genel komutanlığı memur alımıjandarma genel komutanlığı memur alımı 2017jandarma genel komutanlığı personel alımıjandarma genel komutanlığı personel alımı 2017jandarma genel komutanlığı sözleşmeli bilirkişi erbaş alımıjandarma genel komutanlığı sözleşmeli uzman erbaş alımı 2016jandarma genel komutanlığı sözleşmeli bilirkişi erbaş alımı 2017jandarma genel komutanlığı bilirkişi erbaş alımıjandarma genel komutanlığı uzman erbaş alımı 2016jandarma genel komutanlığı uzman erbaş alımı 2017kpss\'siz memur alımıkpss\'siz memur alımı 2016kpss\'siz memur alımı 2017kpss\'siz personel alımıkpss\'siz personel alımı 2016kpss\'siz personel alımı 2017lise mezunu memur alımılise mezunu memur alımı 2016lise mezunu memur alımı 2017lise mezunu personel alımılise mezunu personel alımı 2016lise mezunu personel alımı 2017memur alımı 2017memurlar netmemurlar net İlanpersonel alımı 2017sözleşmeli uzman erbaş alımısözleşmeli bilirkişi erbaş alımı 2016sözleşmeli uzman erbaş alımı 2017uzman erbaş alımıuzman erbaş alımı 2016uzman erbaş alımı 2017
Cinayet ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Şoför Alımı
Ak Sigorta Personel Alımı 2017

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirlemek istermisiniz? Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Dikkat! Kabahat teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, can sıkıcı, hakaret ve küfür taşıyan, aşağılayıcı, aşağılayıcı, barbar, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına hasar verici veya güya niteliklerde içeriklerden doğan her türlü parasal, hukuki, cezai, yönetimle ilgili yükümlülük içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Aynı Haberler

PTT 2 Bin 500 Personel Alımı 2017

PTT 2 Bin 500 Personel Alımı 2017

Zabıta Memuru ve İtfaiyeci Alımı Yapan Belediyeler

Zabıta Memuru ve İtfaiyeci Alımı Yapan Belediyeler

TUSAŞ İtfaiyeci Alımı Yapıyor

TUSAŞ İtfaiyeci Alımı Yapıyor

Çorum Osmancık SYDV Personel Alımı 2017

Çorum Osmancık SYDV Personel Alımı 2017

Maliye Bakanlığı Bilişim Personeli Alımı 2017

Maliye Bakanlığı Bilişim Personeli Alımı 2017

Aksaray İl Özel İdaresi Personel Alımı 2017

Aksaray İl Özel İdaresi Personel Alımı 2017

Kastamonu İl Özel İdaresi Personel Alımı 2017

Kastamonu İl Özel İdaresi Personel Alımı 2017

Anayasa Mahkemesi Personel Alımı 2017

Tüzük Mahkemesi Personel Alımı 2017

PTT Personel Alımı 2017 Yılında Ne Zaman Yapılacak?

PTT Personel Alımı 2017 Yılında Ne Zaman Yapılacak?

Ceza Tevkifevleri İnfaz Koruma Memuru Alımı Yapacak

Canice Tevkifevleri İnfaz Koruma Memuru Alımı Yapacak

Zorlu Holding Personel Alımı İş İlanları 2016

Zorlu Holding Personel Alımı Iş İlanları 2016

Apple Türkiye Personel Alımı İş İlanları 2017

Apple Türkiye Personel Alımı Meslek İlanları 2017

Son Haberler

Gratis Satış Danışmanı Alımı Yapıyor

Gratis Satış Danışmanı Alımı Yapıyor

Selçuk Ecza Deposu Personel Alımı 2017

Selçuk Ecza Deposu Personel Alımı 2017

Bakan Açıkladı PTT 2 Bin 500 Personel Alacak!

Bakan Açıkladı PTT 2 Bin 500 Personel Alacak!

İlginizi çekebilir

Bayer Personel Alımı 2017

Bayer Personel Alımı 2017

Iletişim
KPSS Memur Alımı © Bütün Hakları saklıdır 2017, kaynak gösterilmeden içerik kopyalanamaz.
Tema Tasarım | Osgaka.com
sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment