Başbakanlıktan, Hazine uhdesinde bulunan bir kısım halk sermayeli şirketler ile özelleştirme programında yer alan bazı şirketlere ait hisselerin Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye Varlık Fonu'na devredildiği bildirildi.
Başbakanlık'tan yapılan yazılmış açıklamada, Türkiye Varlık Fonu'na devredilen laf konusu şirketlerin mevcut yönetimleri ve işletme politikaları ile iş planlarının, yatırım ve yükselme stratejilerine uygun bir şekilde devam edeceği, uluslararası finans kuruluşları da dahil almak üzere ilgili paydaşlarla sağlanan işbirliğinin sürdürüleceği belirtildi.
Açıklamada, Türkiye Varlık Fonu'nun laf konusu şirketleri, Bakanlar Kurulunca onaylanacak Stratejik Yatırım Planı çerçevesinde yöneteceği kaydedildi.
Başbakanlığa tabi, başlıca etkinlik konusu fonların kurulması ve yönetimi olan, anapara piyasalarında vasıta çeşitliliği ve derinliğine katkı maddesi karşılamak, yurt içinde kamuya ait varlıkları ekonomiye kazandırmak, dış kaynak tedarik etmek, stratejik, büyük ölçekli yatırımlara iştirak etmek için Türkiye Varlık Fonu ve bu fona emrindeki alt fonları hazırlamak ve yönetmek üzere Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi kurulmuştu.
5 Şubat 2017 tarihli mükerrer Resmi Gazetede yayımlandı
Karar Sayısı : 2017/9756
Türkiye Varlık Fonuna aktarılan kuruluş, kaynak ve varlıklar hakkmdaki ekli Kararın yürürlüğe konulması; 19/8/2016 tarihli ve 6741 sayılı Kanunun 4 üncü maddesine tarafından, Bakanlar Kurulu'nca 24/1/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.
24/1/2017 TARİHLİ VE 2017/9756 SAYILI KARARNAMENİN EKİ KARAR
Türkiye Varlık Fonuna devredilen taşınmazlar
MADDE 1- (1) Mülkiyeti Hazineye ait ekli listede belirli taşınmazların, tahsislerinin kaldırılarak Türkiye Varlık Fonuna devredilmesi kararlaştırılmıştır. Laf konusu taşınmazlar, devir ve kayıt işlemleri tamamlanıncaya kadar Maliye Bakanlığı göre yönetilmeye devam olunur.
Türkiye Varlık Fonuna aktarılan kuruluşlar
MADDE 2- (1) Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Anonim Şirketi, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi, Borsa İstanbul Anonim Şirketi, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme Anonim Şirketinin sermayelerinde yer alan Hazineye ait hisselerin tamamı, Türk Telekomünikasyon Anonim Şirketinin % 6,68 oranındaki Hazineye ait hissesi ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün Türkiye Varlık Fonuna aktarılması kararlaştırılmıştır.
(2) Bu maddenin uygulanmasıyla ilgili olarak ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye ve gerektiğinde başvuru formu esaslarını belirlemeye Başbakan yetkilidir.
Yürürlük
MADDE 3- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 4- (1) Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
Ekli liste için tıklayınız
Karar Sayısı : 2017/9758
Türkiye Varlık Fonuna kaynak aktarılmasına ilişkin ekli Kararın yürürlüğe konulması; 19/8/2016 tarihli ve 6741 sayılı Kanunun 4 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulıı'nca 31/1/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.
31/1/2017 TARİHLİ VE 2017/9758 SAYILI KARARNAMENİN EKİ
KARAR
Türkiye Varlık Fonuna aktarılan kaynaklar
MADDE 1- (1) Savunma Sanayii Destekleme Fonuna ait ya da bu Fonun tasarrufunda bulunan 3 milyar Türk Lirası tutarındaki kaynağın, en geç aktarım tarihini izleyen 3 ay içerisinde geri ödenmek kaydıyla Türkiye Varlık Fonuna aktarılması kararlaştırılmıştır.
,Yürürlük
MADDE 2- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 3- (1) Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
Başlığı Kapat Kodları GösterKodları Kapar Emojileri GösterEmojileri Kapar