Dernek Taşınmaz Mal Bildirimi Dilekçe Örneği

DERNEK TAŞINMAZ MAL BİLDİRİMİ

Halk görevlileri belirtilen zamanlar da mal bildiriminde bulunmak zorunda olup, bildiriminde bulunulması gereken süreler , hangi malların beyana emrindeki olduğu ve hangi tutardaki mülk varlığı artık ve azalışın bildirime konu edileceği hususlarında tereddütler yaşkutlamak da ve birçok memurun geleceği basit hatalardan dolayı kararabilmektedir. Genel demeç döneminde kurumlar memurlara bazı hatırlatmalarda bulunmakla birlikte , ek mal demeçıyla ilgili olarak memurların ne süre ve hangi durumlarda ek mülk açıklamaı vereceğini bilememesi ve gözden kaçırması halinde alacağı disiplin cezası sebebiyle geleceği kararabilmektedir. Yaklaşık 3 milyonluk kitleyi ilgilendiren bu konuyu biraz daha derinleştirecek ve memurların sıkıntı yaşamaması için bazi önerilerde bulunacağız.

mal_bildirim

MÜLK BİLDİRİMİNDE BULUNMANIN HUKİKİ DAYANAĞI

mal ifadeın da bulunmanın hukiki dayanağı , 3629 yazılı ‘mülk bildiriminde bulunması, rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele kanunu ‘ ile bu kanuna dayanılarak çıkarılan mal bildiriminde bulunması hakkında yönetmelikler.

Bu çerçeve rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele açısında hoşgörüırlanan kanun kapsamında bulunan oysaşilerin mülk bildiriminde bulunması, bildirimlerin yenilenmesini, mülk edinmelerin denetimi ile haksız mal edinme ya da gerçeğe aykırı bildirimde bulunma halinde uygulanacak yaptırımları düzenlemiştir. kanunun uygulanmasını göstermek amacıyla yürürlüğe konulan yönetmelik ise mal bildirimi ile ilgili detaylar bilgileri içermektedir.

Kanun mülk bildiriminde bulunması gerekenleri tek tek saymış ve halk kurum ve kuruluşlarında işçi sayılmayan kamu çalışanlarının da mal bildiriminde bulunacağını hüküm daha alçakına almıştır.

DERNEK TAŞINMAZ MÜLK BİLDİRİMİ DİLEKÇESİ

mal-bildirimi1

mal-bildirimi-2

 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment