Diyanet'ten 2016 ihtisas kursu sınav duyurusu


2016 YILI UZMANLAŞMA KURSUNA KURSİYER TERCIH SINAV DUYURUSU

Başkanlığımızca, en düşük lisans düzeyinde dini yüksek öğrenim görmüş olan personelin, Başkanlığın ödev alanı ile ilgili konularda hizmet içinde bilgisini artırması ve uzmanlaşması nedeniyle 2016 yılı Ağustos ayından itibaren hizmet içi eğitim ihtisas kursu düzenlenecek ve anılan kursa 300 kursiyer alınacaktır. Laf konusu kursa katılacak personeli belirlemek için yazılmış ve sözlü-uygulamalı edinmek üzere iki kademeli kursiyer tercih sınavı yapılacaktır.

Kursiyer seçim sınavı ile ilgili işlemler şunlardır:

I. ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR:

1. Son dilekçe tarihi itibariyle (28 Mart 2016):

a. Başkanlık teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (A) bendi statüsünde kadrolu devlet memuru olarak çalışıyor almak,

b. Dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu edinmek, (Dört takvim dini yüksek öğrenim son sınıf öğrencisi olan personelin başvuruları; Fakülte Dekanlıklarından aldıkları durumlarını gösterir belgeyi sisteme yüklemeleri halinde kabul edilecektir.)

c. Memuriyette adaylığı kaldırılmış ya da 08 Ağustos 2016 tarihine kadar kaldırılacak edinmek,

d. Uzun süreli yurtdışı görevinde bulunmamak, (08 Ağustos 2016 tarihinden önce yurtdışı görevini tamamlayacakların başvuruları kabul edilecektir.)

2. 01 Ocak 1976 ve sonraki tarihlerde doğmuş elde etmek,

3. Önceki yıllarda hizmet içi eğitim uzmanlaşma kursuna katıldığı halde kurstan başarısızlık veya ciddiyetsizlik nedeniyle aniden artı ilişiği kesilmemiş olmak.

II. BAŞVURU, SINAV, YERLEŞTIRME İŞLEMLERİ ve DIĞER HUSUSLAR

1. Başvuru işlemleri:

a. Adaylar başvurularını DİBBYS'ye (https://dibbys.diyanet.gov.tr) kendi kullanıcı adı ve şifreleri ile girerek, İKYS sınavlar menüsünden 2016 Yılı Uzmanlaşma Kursu Kursiyer Seçim Sınavı bölümünden yapacaklardır.

b. Tatbik işlemlerinin kusursuz, eksiksiz ve duyuruda kayıtlı hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

c. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan ve posta yolu ile yapılan müracaatlar ile 28 Mart 2016 tarihi saat 17.30'dan sonradan yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

d. Imtihan başvurularında adayın beyanı başlıca alınacaktır.

2. Imtihan İşlemleri:

a. Kursiyer seçim sınavı yazılmış ve sözlü-uygulamalı almak üzere iki aşamalı olarak yapılacaktır.

b. Sözlü-uygulamalı sınavda 70 ve üzeri puan almak şartıyla açıklanmış kontenjanda sıralamaya girebilen adaylar kursa katılmaya yargı kazanacaklardır.

A. Yazılı Imtahan:

a. Yazılı Sınav, Başkanlığımızca belirlenecek sınav merkezlerinde 24 Nisan 2016 tarihinde saat 14:00'da yapılacaktır.

b. Yazılı Imtahan, çoktan seçmeli test şeklinde yapılacak ve toplam 100 sorudan oluşacaktır.

c. Adaylar; "sınav giriş belgesi" alma ve "imtihan netice öğrenme" işlemlerini DİBBYS üzerinden gerçekleştireceklerdir.

d. Adaylar sınava gelirken "imtihan giriş belgesi" ile birlikte T.C. kimlik no'sunun yer aldığı kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport ya da sürücü belgesi) yanlarında bulunduracaklardır.

B. Sözlü-Uygulamalı Imtihan:

a. Yazılı sınavda en yüksek puan bölge adaydan itibaren birincil 900 aday sözlü-uygulamalı sınava çağrılacaktır. (900'üncü adayla benzer puana sahip diğer adaylarda sözlü-uygulamalı sınava çağrılacaktır.)

b. Adaylar, yazılı imtahan sonuçlarının ilanından sonra Başkanlıkça duyurulacak tarih ve imtihan merkezi/merkezlerinde sözlü-uygulamalı sınava alınacaklardır.

c. Adaylar; sözlü-uygulamalı imtihan öncesinde, "imtihan giriş belgesi" alma ve "imtihan netice öğrenme" işlemlerini DİBBYS üzerinden gerçekleştireceklerdir.

d. Adaylar sınava gelirken; "imtihan giriş belgesi" ile birlikte T.C. kimlik no'sunun yer aldığı kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport ya da sürücü belgesi) yanlarında bulunduracaklardır.

e. Sözlü-uygulamalı sınavda Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun ve hoş okumak baraj kabul edilecektir.

f. Adaylara sınava girecekleri günün sabahında sözlü-uygulamalı sınavda değerlendirilmek üzere kompozisyon yazdırılacaktır. Kompozisyon konuları günlük olarak sözlü-uygulamalı sınav komisyonunca belirlenecektir.

3. Siralama İşlemleri ve Diğer Hususlar:

a. Kursa katılmaya yargı kazanan adayların merkezlere yerleştirme işlemleri Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce belirlenecek kıstaslara tarafından yapılacaktır.

b. Imtihan öncesi, sonrası ve yatirma sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu saptama edilen adayların tatbik ve sınavları geçersiz sayılacak, kursa katılmış olmaları halinde kursla ilişikleri kesilecektir.

c. Kursa katılmaya hak kazandığı halde son sınıf öğrencisi olup dini yüksek öğrenimden mezun olamayanlar ile memuriyette adaylığı kayıtlı tarihe dek kaldırılmayanlar kursa alınmayacak ve imtihan sonuçları ileriki yıllarda müktesep teşkil etmeyecektir.

d. Bu ilandaki koşullar, yalnızca bu sınav ve sınava alt yerleştirmeler ile ilgilidir. Bundan sonraki sınav ve yerleştirmeler için müktesep teşkil etmeyecektir.

e. Sınav ve sonuçları ile ilgili Başkanlığımızın internet sitesinden yapılan bütün duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara keza tebligat yapılmayacaktır.

f. Kursa katılmaya yargı kazanan adaylar; dini yüksek öğrenim diploma ya da mezuniyet belgesinin tasdikli suretini, (Diploma tanıdık olmayan bir ülkeden alınmışsa YÖK'ten alınacak denklik belgesi tasdikli suretini) kendilerine bildirilecek tarihe dek Başkanlığımıza göndereceklerdir.

g. Kursa katılmaya yargı kazanan adaylar, ödenek yetersizliği nedeniyle kursa alınacakları Müdürlük emrine görev edileceklerdir.

h. Kursu başarıyla bitirenler ile herhangi bir sebeple kursla ilişiği kesilenler Başkanlıkça verilecek göreve gitmekle mesul olacaklardır.

III. SINAV KONULARI:

1. Yazılı Sınav Konuları:

a. Arapça

b. Esas İslam Bilimleri ve Genel Kültür

2. Sözlü-Uygulamalı Sınav Konuları:

a. Kur'an-ı Kerim

b. Yazılı Sınav Konuları (Kompozisyon, genel kültür başlığı altında değerlendirilecektir.)

IV. IRTIBAT:

Telefon: 0312 295 81 444849

Belgegeçer (Fax): 0312 287 68 59

İlgililere duyurulur.

EĞİTİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment