Sigortası biten kişi sağlık hizmetlerinden faydalanabilir mi?

Sigorta bittikten sonradan sağlık durumu yardımı

Bilindiği üzere kişinin afiyet giderlerinin SGK tarafından karşılanması için sigortalılık gerekmektedir. Oysa işçinin işten ayrılması nedeniyle sigortasının yatırılmadığı zamanlarda ne olacaktır? Böyle bir durumda emekçi, sıhhat hizmetlerinden faydalanmaya devam eder mi?

Sağlık Durumu hizmetlerinden yararlanma ile ilgili kanun ne diyor?

Işçi, bağkurlu ya da memur çalışanın sigortalılığı sona erdikten sonraki sağlık durumu hizmetlerinden faydalanıp faydalanamam durumu ile ilgili 5510 sayılı Kanunun 67nci maddesine görmek gerekir. Bu maddeye göre; genel afiyet sigortalısı sanılan işçi, memur ve bağkurlular, gerekli sigortalıklarının bittiği tarihten itibaren 10 gün süreyle genel sıhhat sigortasından yararlanmaktadır. Bu şahısların sigortalılık niteliğini kaybettikleri tarihten geriye bir yıl içinde doksan jurnal gerekli sigortalılıkları var ise, sigortalılık niteliğini kaybettikleri tarihten itibaren doksan gün süreyle, bakmakla mesul olduğu kişiler dahil elde etmek üzere sağlık hizmetlerinden yararlandırılır.

Sigortalılık sona erdikten sonradan sağlık durumu hizmetleri

sigorta sona erdikten sonra sağlıktan faydalanma

Yukarıdaki hükmü toparlamak icabında altında yazılmış koşullar kapsamında, sigorta bittikten sonra da sıhhat hizmetlerinden faydalanmaya devam edilebilmektedir:

sahte sigorta cezası

Sahte sigorta yaptırana büyük ceza var!

Sigortanın bittiği tarihten itibaren geriye dönük son 1 yılda 89 gün ve altında sigorta primi bulunuyorsa 10 gün Sigortanın bittiği tarihten geriye dönük olarak son 1 yıl içinde minimum 90 gün sigortaları varsa 90 gün her tarafında

Kendileri ve bakmakla sorumlu oldukları kişiler afiyet hizmetlerinden yararlanmaya devam edebilmektedir.

NETICE

Sigortalılığı biten bir kişinin, bu tarihten itibaren geriye dönük son bir yıl içinde 89 güne değin primi varsa bu kişi ve bakmakla mesul olduğu kişiler sağlık hizmetlerinden faydalanmaya 10 gün her tarafında devam edebilirler.

Eğer sigortası biten kişinin, bu tarihten geriye doğru son bir senede 90 gün ve üstünde primi varsa; bu kez bu kişi ve bakmakla mesul olduğu kişiler 90 gün baştan başa sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edecektir.

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment