İşçi molasını istediği yerde geçirebilir mi?

Emekçi molada istediği yere gidebilir mi?

Ara Verme veya daha doğru bir deyişle ara dinlenme, Meslek Kanununun işçilere tanıdığı kayda değer haklardan biridir. Keza işçinin fiziksel ve ruhen dinlenmesinin keza de veriminin artması için önem arz den ara dinlenmesi hakkında daha önce detaylı bir yazı yazmıştım. Bugün ise bu molanın, nerede kullanılabileceği konusunda sizlere bilgi vermeye çalışacağım.

Ara dinlenmesi nedir?

Önce en esas noktadan başlayalım. Ara dinlenmesi; belirli bir zaman çalışan işçiye tanınan ve işçinin bu sürede dinlendiği ve işten uzaklaşabildiği bir vakit dilimini açıklama eder. Iş Kanununa tarafından;

– 4 saat ve daha eksik süren işlerde en az 15 dakika

– 4 saatten pozitif ve 7,5 saate dek işlerde en az 30 dakika

gece vardiyası ücreti

Gece mesai ücreti var mıdır?

– 7,5 saatten çok süren işlerde en az 60 dakika ara dinlenmesi / ara verme verilmesi gerekir.

Mola nerede kullanılabilir?

Meslek Kanunu molalarla ilgili birçok düzenleme yaparken kullanılabileceği yer konusunda net bir açıklamada bulunmamıştır. Örneğin bu ara dinlenmesinin çalışma süresinin ortalama bir saatinde verilmesi ve kesintisiz kullandırılması gerekmektedir. Oysa nerede kullandırılabileceği konusu sınırlandırılmamıştır.

işçi mola süreleri

Bu konuda zorunlu açıklamayı ise Yargıtay yapmıştır. Buna kadar ” Işçi, ara dinlenme vaktinde tamamen serbesttir. Bu süreyi iş yeri içinde veya dışarıya geçirebilir. Meslek uygun geçirmesi ve bu vakit içinde çalışmaya devam etmesi halinde ara dinlenmesi verilmemiş sayılır. Oysa emekçi iş yerinde kalsa bile, ara dinlenmesi süresini serbestçe kullanabilir, bu süre içerisinde çalışmaya zorlanamaz.” (9 Hukuk, 2012/24147 E.)

NETICE

İşçiye verilecek ara dinlenmesinin sürekli olması, çalışma süresinin ortalarına rast gelmesi ve işçinin bu sürede elbette çalıştırılmaması esastır. Bu molayı emekçi ister işyerinde isterse de dıştan her hangi bir yerde geçirebilir. Özel ve geçerli bir nedeni olmadıkça (emniyet vb.) patron, işçisini ara dinlenmesini işyerinde geçirmesi için zorlayamaz. Emekçi için kayda değer olan, molanın sonunda ve zamanında işinin başında olmaktan ibarettir.

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment