Meksika Ateşi Guacamole Sosa Doya Doya Banacağınız 13 Leziz Tarif

Meksika mutfağının en sevilenlerinden olan guacamole sosun temelini yumuş yumuş avokado oluşturur.

Tortilla, cips, hatta kıtır ekmekler ile lezzetine banacağınız birbirinden güzel guacamole tariflerini sizler için derledik.

1. Salata için alternatif arayanlara...

Akdeniz Usulü Guacamole:

Malzemeler:

2 adet  avokado

1 adet kapya biber

2-3 adet sivri biber

2 adet salatalık

Beyaz peynir

1 adet limon

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Salatalıkları ince ince doğrayın. Kapya biber ve sivri biberi ince ince kıyın. Avokadoyu çatal ile ezin ve geniş bir kaseye alın. Üstüne doğranan malzemeleri alın. Ayrı bir kasede limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Salatanın üstüne döküp, karıştırın. Peynir ile servis edin.

2. İtalyan usulü guacamole!

Mozzarella Peynirli Guacamole:

Malzemeler:

2 adet avokado

1 diş sarımsak

Mozzarella peyniri

7-8 adet kiraz domates

Bir avuç fesleğen

1 adet limon

Zeytinyağı

Tuz

Avokadoları çatal ile ezip, geniş bir kaseye alın. Üzerine kiraz domatesleri ve mozzarella peynirini ekleyip, karıştırın. Ayrı bir kasede zeytinyağı, limon suyu, tuzlu ve karabiberi karıştırıp üstüne dökün. Son olarak incecik kıyılmış fesleğenleri ekleyerek servis edin.

3. Bu harika lezzetten soğan ve krema suçlu!

Kremalı Guacamole:

Malzemeler:

2 adet avokado

1 adet ufak soğan

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek yemek kaşığı krema

Yarım limon suyu

Tuz

Karabiber

Avokadoları çatal ile ezin. Peşinde zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin. Soğan ve sarımsağı robottan geçirip, avokadolu karışım ile karıştırın. Ardından kremayı ekleyin. Ayrıntılarıyla karıştırdıktan sonradan tuz krakerler ile servis edin.

4. İştah açıcı guacamole!

Bol Acılı Guacamole:

Malzemeler:

1 adet avokado

Baharatlı cips

1 yemek yemek kaşığı salça

Acı sos

Pul biber

Tuz

Karabiber

Zeytinyağı

Avokadoyu ezip, zeytinyağı ve tuzlu ile karıştırın. Farklı bir tavada zeytinyağı ile salçayı kavurun. İçerisine pul biber, karabiber ve tuzlu ekleyin. Son olarak ocaktan almadan önce acı sos ekleyin. Servis tabağına avokadolu karışımı, ardından acılı karışımı aktarın. Bol baharatlı cips ile servis edin.

5. Atıştırmalık isteme sebebi!

Ananaslı  Guacamole:

Malzemeler:

2 adet avokado

4-5  dilim ananas

1 adet ufak soğan

Yarım limon suyu

Zeytinyağı

Maydanoz

Tuz

Avokadoları ezin. Arkasından zeytinyağı, limon suyu ve tuzlu ile karıştırın. Soğanları robottan incecik olacak şekilde geçirip, avokado ile karıştırın. Ananasları küp küp doğrayıp, avokado ile karıştırın. Son olarak ince kıyılmış maydanozları serpiştirerek servis edin.

6. Torba yoğurdunun verdiği lezzet ve kıvama bayılacaksınız.

Yoğurtlu Guacamole:

Malzemeler:

2 adet avokado

1 kase torba yoğurdu

1 diş sarımsak

Yarım limon suyu

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Avokadoları ezin. Arından zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber ile karıştırın. Son olarak torba yoğurdu ile karıştırıp servis edin.

7. Taco baharatını kendimiz yapıyoruz.

Taco Baharatlı Guacamole:

Malzemeler:

2 adet avokado

1 kutu mısır

1 diş sarımsak

1 minik soğan

Yarım limonunun suyu

Zeytinyağı

Taco baharatı için:

Toz biber

Kırmızı biber

Kekik

Pul biber 

Tuz

Karabiber 

Geniş bir kabın içerisinde yumuşamış avokadoları ezin. Gerisinde zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırın.  Soğan ve sarımsakları robottan fidan gibi geçirip, avokadolu karışıma ekleyin. Öbür bir kasede, taco için bütün baharatları harmanlayıp karışıma ekleyin. Son olarak tane mısırları ekleyip, servis edin.

8. Bu tarifte başrol: Rokfor peyniri!

Rokfor Peynirli  Guacamole:

Malzemeler:

2 adet avokado

1 diş sarımsak

Yarım limon suyu

Rokfor peyniri

Kırılmış ceviz

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Geniş bir kabın içerisinde yumuşamış avokadoları ezin. Peşinde zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırın. Arkasından tuzlu ve karabiberi ekleyin. Son olarak ezilmiş sarımsak ve ceviz ile karıştırın. Rokfor peynirlerini serpiştirerek servis edin.

9. İçerisine pastırma eklenen her şey mükemmeldir.

Pastırmalı Guacamole:

Malzemeler:

2 adet avokado

7-8 dilim pastırma

Zeytinyağı

Yarım limon suyu

Tuz

Karabiber

Geniş bir kabın içerisinde avokadoları ezin. Ardındaki zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırın. Arkasında tuzlu ve karabiberi ekleyin. Pastırmaları çemenlerinden ayırıp, zeytinyağı ile soteleyin. Avokadolu karışıma ekleyerek servis edin.

10. Parti verme sebebi!

Narlı Guacamole Sos:

Malzemeler:

2 adet avokado

1 su bardağı nar

Yarım limon suyu

Zeytinyağı

Maydanoz

Tuz

Geniş bir kabın içerisinde avokadoları ezin. Peşinde zeytinyağı, tuz ve limon suyu ile karıştırın. Son olarak nar ile karıştırıp, kıyılmış maydanozları serpiştirerek servis edin.

11. Tazecik rende cheddar ile tat şölenine hazırlanmış olun.

Cheddarlı Guacamole Sos:

Malzemeler:

2 adet avokado

1 adet domates

1 adet soğan

Rende cheddar peyniri

Maydanoz

Yarım limon suyu

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Geniş bir kabın içerisinde avokadoları ezin. Ardından zeytinyağı, limon suyu, tuzlu ve karabiber ile karıştırın. Domates, soğan ve maydanozları ince ince kıyın. Ardındaki avokadolu sos ile karıştırın. Son olarak rende cheddar peynirini serpiştirerek servis edin.

12. İçinde bol malzeme olduğuna bakmayın, tadı aslında fazla hafif!

Meksika Fasulyeli Guacamole:

Malzemeler:

2 adet avokado

1 adet domates

1 adet soğan

Maydanoz

1 kutu mısır

1 kutu meksika fasülyesi

Yarım limon suyu

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Geniş bir kabın içerisinde avokadoları ezin. Arkasında zeytinyağı, limon suyu, tuzlu ve karabiber ile karıştırın. Domates, soğan ve maydanozları ince ince kıyın. Peşinde avokadolu sos ile karıştırın. Son olarak Meksika fasulyesi ve mısır ile karıştırarak servis edin.

13. Çeşitlilik arayanlara...

Sebzeli Guacamole Topları:

Malzemeler:

2 adet avokado

1 adet domates

1 adet soğan

1 adet sarımsak

6-7 adet dilim pastırma

Maydanoz

Yarım limon suyu

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Geniş bir kabın içerisinde avokadoları ezin. Ardındaki zeytinyağı, limon suyu, tuzlu ve karabiber ile karıştırın. Domates, sarımsak ve soğanları ince ince kıyın. Ardından avokadolu sos ile karıştırın. Son olarak pastırmaları zeytinyağı ile 4-5 dakika soteleyip, karışıma aktarın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. Kıyılmış maydanoz ile servis edin.

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment