Öğrencilik Zamanında Kahvehaneye Takılanların Yakından Tanıdığı 13 Kanka İçecek

Öğrenci olup da kahvehanelere takılmayan her hâlükarda değil gibidir. Okulun en yakınında ders arası veya arkadaşlarla laflamak için gidilen uğrak noktalardır kahvehaneler. Şimdi ise kahveye takılanların bildiği içecekleri listeledik. Bakalım sizin favoriniz de burada mı?

1. Oralet

Aslında tamamiyle küçüklüğümüzün resmi içeceğidir bu portakallı şey. Ama büyüyünce de kahvede dere yerine içilip vazgeçilmeyen olmuştur. Ve evet, ille de portakallısı!

2. Kivi Çayı

Aslında çay değil, bildiğimiz oralet türevli bir içecek. Yalnız bunun rengi değin güzel çok az şey var dünyada. Kivi çayı içip okey oynamadan üniversite bitiren bir öğrenci düşünülemez!

3. Muz Çayı

Masaya kendisi gelmeden kokusu gelenlerden bir meşrubat. Birazcık daha zorlasa muhallebi olabilirmiş fiilen. Yerinde fiyata tüketilecek en rasyonel tatlı da diyebiliriz.

4. Sütlü Kakao

Şimdi evde durup dururken hiçbirimiz "Dur bi kakao" içeyim demeyiz herhalde lakin kahvehanelerde bunu içmek apayrı bir müsamaha. Tabii ama sütlü olacak.

5. Kant

Aslında hiçbir şey yok: Limoni ve şekerli sıcak su. Bize bir zamanlar kalan bir adet, hala daha kahvelerin menüsünde yer alıyor. Ama bu dek basit göründüğüne bakmayın, epeyce faydalıdır.

6. Sıcak Süt

Bir cins tiryakilik olsa gerek. Kimsenin aklına kahvede sıcak süt içmek gelmez ama bazısı da bunun hastası. O yüzden sıcak süt istediğiniz zaman hiçbir kahveci sizi yadırgamaz.

7. Su Bardağında Kahve

Tam bir öğrenci işi. Birçok kahvede kupa bulunmayabiliyor, çay bardağı da minik geliyor tabii. O yüzden "Büyük Nes" isterseniz size bu kazanç.

8. Kahverengi Şişeli Meyve Suyu

Bir meyve suyunun en nostaljik halini, mütevazı bir kahvehanede bulabilirsiniz. Aynısını marketten, bakkaldan almanız adeta imkansıza yakın. dahası bu meyve suları diğerlerine göre daha kıvamlı ve koyu olur.

9. Somata

Siz derhal "Yoo hiç böylece bir şey yok?" diyebilirsiniz fakat İzmir gibi Ege illerindeki kahvehanelerde bu içecek genellikle bulunur. Kısaca ifade etmek icabında bir nesil badem şurubu diyebiliriz.

10. Ihlamur

Çay sevmeyenlerin bir başka tercihi daha. Dünyada bunun değin güzel kokan diğer bir sıcak meşrubat daha var mı acaba? Ihlamur seven her öğrencinin içinde bir aile evi hasreti de vardır muhakkak :(

11. Adaçayı

Keskin tadı kadar insana enerji verdiği de kesin. Bunu kahvede ADA ya da DALLI diye de sipariş verebilirsiniz. Seveni de hiç eksik değildir.

12. Beyaz Gazoz

Markası değişse de kahvedeki adı böyledir. Bir beyaz gazozun verdiği mutluluğu, başka hiçbir gazlı içecek veremez. Olsa da içsek soğuk soğuk!

13. Kuşburnu Çayı

"Kuş" derseniz o da olur. Nedense okey oynamayıp kenarda takılanların gözde içeceğidir bu. Bunu içen kişiden ders notu isterseniz 35 saat düşünür.

Bonus: Erotik Çay

Bildiğimiz nehir muhakkak. Açık çayın, kahveci dilindeki adı böyle. "Çek bi erotik" lafını duyunca kaçmaya gerek değil yani :)

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment