İcra takibi dilekçesi örneği

DEVLET SİZİN YANINIZDA

Mahkeme başvurmadan icra takibi başlata bileceğinizi biliyor musunuz ?

Mahkemede dava sonucunu beklemek istemiyorsanız ilamsız icra takibi başlatabilirsiniz.

ÇOK KISA EN BAŞINDAN BAŞLAYALIM

 

İCRA NEDİR

İcra alacaklının borcunu red eden yada ödemeyenin üzerine kayıtlı maddi değer taşıast mal varlıklarına devlet eliyle el konulması satılması ve alacaklının parasının ödenmesi işlemidir.

 

İCRA TAKİBİ BAŞLATMAK ÇOK KOLAY

1-İcra dairesine gidilir ve alacaklı borçlu için icra takibi istekçesini verir.

2-Elinde borcu kanıtlayan belgeleri sunar

3- İcra dairesi alacaklıya ödeme emrini gönderir.

4-Ödeme emri gittikten sonra belirlenmiş bir sürede itiraz etmezse borçlu bu sefer borcu kabul etmiş sayılır.

5-İcra dairesi bankada ancak parasına mal varlıklarına yada maşının bir kısmına el koyar.

 

PARANIZI ALMANIZ İÇİN ÖNEMLİ NOKTALAR

Öncelikle borçlu olan ancakşi ile yasa dışı işler yapmanız neticesinde bu esnada borca itiraz şeklinden kaynaklanacak nedenler ile cinayet almanız çok olası bu noktaya dikkat edin.

Boş yere itiraz edildiğine bir arz zamanınız gidecek (uzun bir arz) ve iş yokuşa sürülecektir bu noktayı atlamayınız.

İmkan varsa borçlu ile kendi arasınız da anlaşmanızı önermekteyiz böylece anlaşılan alıcak üzerinde çok daha hızlı bir şekilde işlem yapabilirsiniz.

 

İNKARCI TİPLER

Ciddi anlamda zora düşen dürüst ama gerçekten elinden gelmediği için ödeyemeyen halk müziği olabilir.Bu ahali çevrelerinde nasıl tanıldıklarını sorgulayarak onlara ilave süre verebilir birazcık kolaylık gösterebilirsiniz.Sonuç itibari ile bir ticaret erbabının batması baskı duruma düşmesi sadece onun için kayıp değil ülke için kocaman bir kayıptır.

Malesef ticarette çok önemli haysiyetsiz millet ile karşılaşma durumu yaşanılabilmekte.Kişi borcunu bilir vermesi gerektiğini bilir ancak para tatlı geldiği için ödeyemez.

Bu amaşiliksiz şahsiyetler ellerine ara sıra yüksek miktarda paralar geçse bile dar içinde yaşasalar bile size olan borcu ödemezler.

ALLAH kimseyi böyle ırk ile tanıştırmasın ahpap dost etmesin oysa olur da başınıza böyle durumlar gelirse onlar içinde icra emrindeki ancak dışında sizlere önermek istediğimiz paranızı hızlı alabileceğiniz özel konular var böyle durumları olanlar aşağıda yorum bölümünden yaşisimıkları sorunu iletirlerse keza o ahlaksız adamlar internette rezil olacaklardır onlara iyi bir ders olur hemde biz sizlerin mail adresine çok işe yarayacak öneriler göndereceğiz.

Bir kere daha geçmiş olsun elimizden geldiğince astınızdayız.

 İCRA TABİKİ DİLEKÇE ÖRNEĞİ

icratakibi

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment