Floransa Gezilecek Yerler


Floransa Gezilecek Yerler

​IMG
Yabancı ülkelere yolculuk etmeyi seviyorsanız sizler için öbür bir yer tanıtacağız.Floransa’da gezilecek görülecek yerleirn isimlerini sizlerle paylaşmak istedik ayrıca gezilecek yerler hakkında kısa bilgilerd ebulabileceğiniz bir yazı derledik sizlere.

Floransa Gezilecek Yerler Listesi

Floransa Katedrali

Gotik tarzın en hoş örneklerinden olan katedral Floransa gezilecek yerler listemizde ilk sırada yer alıyor. Katedral 1296-1436 tarihleri arasında arasında yapılmıştır.

Signoria Meydanı

Floransa’danın en kayda değer meydanlarından biridir. Michelangelo’nun meşhur Davut Heykeli’nin meydanda bir kopyası yer alıyor.

Ponte Vecchio

Şehrin en manâlı simgelerinden biridir. Arno Nehri üstünde bulunan köprü şehirdeki 6 köprüden biridir. Uffizi ile Medici Sarayı’nı birbirine bağlar.

Vecchio Sarayı

Floransa gezilecek yerler listemizdeki en manâlı yapılardan biridir. “Eski Saray” anlamına gelen yapı hala Floransa Belediye Binası olarak kullanılmaktadır. Devamı.

Uffizi Galerisi: Herzamanki dönemden Rönesans heykel ve resimleri ile dünyanın en ünlü güzel sanatlar müzelerinden biridir.

Pitti Sarayı

1457 yılında Pitti ailesi için yapı edilmiştir. Saray bünyesinde bulunan Porselen Müzesi ve Kostüm Galerisi de görülmeye değerinde. Devamı.

Aziz Giovanni Baptisteri

Andrea Pisano ve Lorenzo Ghiberti kadar yapılan bronz kapıları ile ünlü vaftizhanedir. Floransa Katedrali’nin yanında yer alır.

Santa Croce Bazilikası

Floransa gezilecek yerler listemizdeki en manâlı dini yapılardan biridir. Bazilika içinde önemli insanların anıt mezarı bulunmaktadır.

Giotto’nun Çan Kulesi

85 metre yüksekliğindeki çan kulesi Floransa gezilecek yerler listemizdeki en manâlı simge yapılar arasında yer alıyor.
 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment