Balıklı göl nerededir ve hangi bölgemizdedir


Balıklı göl nerededir ve hangi bölgemizdedir

​IMG
Dünyaca meşhur Balıklıgöl Şanlıurfa ilimizin sınırları içerisindedir. Şehir Halkı merkezinin güneybatısında yer alır. Yerli ve yabancı pek fazla turisti kendisine çeken Balıklıgölün hikayesini bilmeyenler için anlatalım.

Nemrut’un ne dek acımasız olduğu herkes kadar bilinir. Nemrut suratlı deyimi de Nemrut’un çevresine saçtığı nefret edilen şey ve dehşetten gelmiştir.

Nemrut rüyasında doğacak bir çocuğun kendisini öldüreceğini görmesi üstüne o yıl doğan bütün çocukların öldürülmesini emreder. İbrahim peygamberin annesi bunu duyunca kaçarak bir magaraya saklanır ve Hz. İbrahim’i bu mağarada dünyaya getirir ve onu orada bırakarak kaçar. İbrahim Peygamberi bir kadınsı ceylan emzirir.

Bir zaman sonradan Nemrutun askerleri onu bulur ve Nemrutun huzuruna çıkarırlar. Nemrut Hz. İbrahimi fazla sever ve yanında alıp büyütür.

Nemrut putlara tapar ve halkınında putlara tapmasını emreder. Hz. İbrahim bu durumdan hoşnut değildir. Bir gün eline aldığı baltayla putları tek tek parçalar ve baltayı en büyük putun boynuna asar.

Durum farkeden rahipler bu olayı Hz. İbrahimin yapmış olabileceğini öne sürerler. Hz. İbrahim yargılanır ve yakarak öldürülmesi emredilir.

Dört bir taraftan toplanan odunlar bir alanda yığılır ve oluşan odun dağı ateşe verilir. Hz. İbrahim bir mancınıkla bu ateşe fırlatılır. Ancak alev göle dönüşür odunlar ise balığa…

Bu olaydan daha sonra göl ve gölde bulunan balıklar tanrısal sayılmış ve dokunanın başına yıkım geleceğine inanılmıştır.
 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment