Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliğinde değişiklik

14 Ocak 2017 CUMARTESİ

Devlete Ait Gazete

Sayı : 29948

YÖNETMELIK

İçişleri Bakanlığından:

GÜVENLIK TEŞKİLATINDA EMNIYET HİZMETLERİ SINIFI DIŞINDA GÖREVLİ

KADROLU VE SÖZLEŞMELİ PERSONEL YÖNETMELİĞİNDE

DEĞIŞIKLIK YAPILMASINA DAİR MEVZUAT

MADDE 1 - 31/7/2012 tarihli ve 28370 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Güvenlik Teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Açık Havada Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliğinin 12 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 12 - (1) Belli başarı listesi, merkezi imtihan ile sözlü ve/veya uygulamalı sınavda aldıkları puanların aritmetik ortalamasına göre belirlenir. Muhakkak galibiyet listesinin oluşturulmasında adaylar, en yüksek puandan başlanarak sıralanır. Puanları eşit olan adaylardan, merkezi sınavda aldığı puan yüksek olan namzet, bunun da eşitliği halinde yaşı büyük olan namzet üstteki sırada yer alır. Devir yapılacak kadro sayısı dek başlıca namzet listesi belirlenir. Ayrıca, belli başlı aday sayısı dek yedek namzet da belirlenebilir."

MADDE 2Benzer Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasında bulunan "üç" ibaresi "on" şeklinde değiştirilmiş, aynı maddenin sonuna aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"(4) Süresi içerisinde başvurmayan ya da istenilen belgeleri takdim etmeyen adayların yerine protez adaylar sırası ile çağrılır."

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"Geçiş hükmü

GEÇİCİ MADDE 1(1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılan ve emin galibiyet listesi yayınlanmayan sınavlarda da bu Mevzuat hükümleri uygulanır."

MADDE 4 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 - Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment