Polislerin şark hizmet süreleri artırıldı

Bakanlar Kurulu, Güvenlik Hizmetleri Sınıfı Mensupları Ödev ve Yer Değişiklik Yönetmeliğinde değişikliğe gitti.

Yapılan değişikliği bakmak için tıklayınız.

Şark hizmet süreleri birer yıl artırıldı

Değişikliğe göre, ikinci bölge kapsamındaki alt bölgelerdeki şark süreleri birer yıl artırıldı. Mesela B- Daha Aşağı bölgesine giren yerlerde gerekli hizmet süresi 5 yıldan 6 yıla çıkarıldı. Bu düzenleme, yanin birer sene artırım, diğer daha aşağı bölgelerde de yapıldı.

Hem, eki (1) sayılı cetvelin (781) ila (1000) numaralı sıralarında değişikliğe gidildi.

Bir diğer düzenlemede şu şekildedir: Diyarbakır, Van ve Tunceli illerinde, özel harekat branşlı personelin ödev süresi ekli (1) sayılı cetvelde bu iller için gösterilen sürelere bir sene ilave edilerek tespit edilecektir.

Yeni düzenleme kimlere uygulanacak?

Eski hüküm Yeni hüküm EK MADDE 3-Bu Yönetmelikte kayıtlı il ya da ilçelerin hizmet sürelerinin artırılması halinde; yeni hizmet süreleri, değişikliğin yürürlüğe girmesinden önce o yerde göreve başlamış olanlar için uygulanmaz. Herhangi bir nedenle il içerisinde veya ikinci alan içinde yapılan yer değişikliklerinde, personelin hizmet süresinin hesaplanması, bölgede ilk göreve başladığı tarihte geçerli olan hizmet süreleri dikkate alınarak yapılır. "ILAVE MADDE 3- Bu Yönetmelikte belirli il veya ilçelerin hizmet sürelerinin artırılması halinde; yeni hizmet süreleri, değişikliğin yürürlüğe girmesinden önce o yerde göreve başlamış olanlar için uygulanmaz. Ancak ikinci bölgede bulunduğu birimde pat diye fazla defa görevine sürdürmek isteyenler için yeni alınan onay tarihindeki hizmet süresi geçerlidir; herhangi bir nedenle il içerisinde yapılan yer değişikliklerinde, personelin hizmet süresinin hesaplanmasında ilk göreve başladığı tarih, birimler aralarında yapılan yer değişikliklerinde ise eski biriminden ilişik kestiği tarih dikkate alınır."

Yönetmeliğin ilave 3. maddesinde yapılan yeni düzenlemeye tarafından, hizmet sürelerinin artırılması, 17/6/2016 tarihinden önce ikinci bölgeye dahil yerlerde çalışan personeli etkilemeyecektir. Fakat, ikinci bölgede bulunduğu birimde pat diye fazla kez görevine devam etmek isteyenler için yeni onaylama tarihindeki süreler geçerli olacaktır.

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment