Çocuğu evlenen işçinin mazeret izni hakkı

Çocuğu evlenen işçiye izin var mı?

Meslek Kanununda bulunan izinleri üçlü bir ayrıma yan tutabiliriz. Takvim ücretli izin, ücretli izinleri ve ücretsiz izinler. Bu izinlerin kapsamı da yeniden kanunda açıklanmıştır. Evlenen işçiye ya da eşi doğum yapan işçiye ücretli mazeret izni verildiğini biliyoruz. Peki çocuğu evlenen işçiye ücretsiz bahane izni verilir mi?

Meslek Kanununda gerekçe izinleri

Bu konuda geniş bilgiyi şu yazıdan alabilirsiniz. Fakat kısaca özet çıkarmak gerekirse; evlenen veya evlat edinen işçinin 3 gün, annesi/babası/kardeşi/çocuğu ölen işçinin 3 gün, eşi doğum yapan işçinin 5 gün ücretli mazeret izni hakkı vardır.

Keza işçinin, yüzde 70 oranında engelli olan veya engelli olmasa bile süre gelen bir hastalığı olan çocuğunu tedavi ettirmesi lazım geliyorsa, bu çocuğun tedavisi için işçiye yıl içinde farklı zamanlarda da olabilecek şekilde, 10 güne değin ücretli izin verilmektedir.

Çocuğu olan işçinin izin hakkı

çocuğu evlenen işçinin izin hakkı

Izin kurulu nedir ve nasıl kurulur?

Böyle bir haktan bahsedebilmemiz için, bunun açık bir şekilde Iş Kanununda ifade edilmiş olması gerekir. Oysa Meslek Kanununda böyle bir bahane izninden bahsedilmemiştir. O halde, çocuğu evlenen işçiye işverenin ücretli izin verme yükümlülüğü bulunmamaktadır.

SONUÇ

İşçilere verilen ücretli mazeret izinlerinin kaynağı, Iş Kanunudur. Bu kanunda yer almayan bir hakkın, işçilere tanındığını bildirmek olası olmaz. Kanunu incelediğimizde ise, çocuğu evlenen işçiye tanınmış her hangi bir ücretli izin hakkı yoktur.

Ama bu, böyle bir durumda hiçbir şekilde izin verilemeyeceği anlamına gelmez. Işçi talepte bulunur ve patron de yerinde bulursa, işçisine ücretli gerekçe izni verebilir ya da onu ücretsiz izne gönderebilir.

Hem şunu da söylemem gerekir fakat; Meslek Kanununun tanımlamadığı bu hak, meslek sözleşmesine peşinen koyulursa ya da toplu iş sözleşmesinde yer bulursa, bu durumda artık işçiye çocuğu evlendiği için ücretli izin verilmesi gerekli ışık halkası kazanç.

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment