Aday memur, KPSS ile başka bir kuruma geçiş yapabilir mi?

Aday memur olarak çalışmakta olan personelin KPSS süreci sonunda diğer kurumun memur kadrosuna yerleştirilmesi durumunda, çalışmakta olduğu kurumun muvafakat vermesi halinde atanmasının olası müdür?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 54 üncü maddesini ikinci fıkrasında; "Namzet olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan eksik iki yıldan çok olamaz ve bu vakit içinde namzet memurun başka kurumlara nakli yapılamaz." yer almaktadır. Mezkur hükümde geçen nakil ibaresi memurun başka kurumdaki kadroya sınavsız olarak geçişini için kullanılmaktadır.

Devlet Personel Başkanlığının artık oturmuş ayla gelen içtihadına kadar, aday memur iken kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan özel yarışma sınavı neticesinde (A) Grubu bir kadroya atanma hakkı kazananların ya da KPSS sonucuna göre gerçekleştirilen merkezi koyma işlemi neticesinde (B) grubu bir kadroya yerleştirilenlerin atanmalarının ise 657 sayılı Kanunun 54 üncü maddesinde geçen "nakil" anlamında değerlendirilememektedir. İlgili görünüm için tıklayınız.

Bu sebeple namzet memurun KPSS yada özel yarışma usulüyle atanması ve çalıştığı kurumun naklen geçişe muvafakat etmesi durumunda atanması mümkündür.

üstelik bu bakış, sadece memur kadrosundan yeniden 657'e alt başka bir memur kadrosuna geçişlerle ilgilidir. Memur kadrosunda iken emekçi, sözleşmeli veya akademisyen gibi diğer bir statüdeki kadroya geçişlerde muvafakat almaya lüzum bulunmamaktadır.

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment