39 bin emniyet personeli yan ödemeden yararlanacak

Ek temininde zorluk zammından (temininde, görevde tutulmasında ya da belirli yerlerde istihdam edilmesinde zorluk bulunan devlet memurlarına yapılan yan ödeme) yararlanacak Güvenlik Genel Müdürlüğü personeli sayısı 39 bin 500'den 50 bine yükseltildi.

Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna kadar, söz konusu ödemeden 50 bin Güvenlik Genel Müdürlüğü personeli yararlanacak. Bu sayı daha önceki düzenlemede 39 bin 500 olarak belirlenmişti.

Ilave temininde enerjik zammı; Emniyet Genel Müdürlüğü personelinden, patlayıcı maddeleri zararsız ışık halkası getirme ve yok etme hizmetlerinde çalışanlara, özel harekat timlerinde sahiden hizmet görenlere, panzer ve zırhlı taşıtlarda gerçekte çalışanlara, polis havacılık harekat birimlerinde aslında atama yapan hava trafik kontrolörleri ve enformasyon görevlilerine, kriminal polis laboratuvarları ile bu işlevi gören teknik bürolarda fiilen tahsis yapanlara ve uçuş tazminatından yararlanan pilotlara ödeniyor.

Kararla, Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar ve eki cetvellerin uygulanmasına 2017 yılında devam edilmesi de hükme bağlandı.

Bakanlar Kurulunun kararı, yarından itibaren yürürlüğe girecek.

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment