TEOG Nakil İşlemleri Nasıl Yapılacak?


TEOG Nakil İşlemleri Nasıl Yapılacak?

​IMG
Bu yıl ilk kez uygulanan ortaöğretimden esas eğitime geçiş sınavı TEOG hem öğrencileri hemde velileri fazlasıyla düşündürmeye devam ediyor. İki aşamalı seçim listesinde A Grubunda istediği okula yerleşemeyen öğrenciler sistem tarafından otomatik olarak ikamet adresine en yakın okula yerleştirildi. Ancak durumdan hoşnut olmayan veli ve öğrenciler için nakil işlemleri başladı.

Veliler Eylül ayı ardına kadar öğrencinin sistem tarafından otomatik kaydının yapıldığı okula gidip her seferinde yalnızca 1 okula nakil için uygulama dilekçesinde bulunacaklar. Öğrenci velilerinin nakil dilekçesi vermeden önce dikkat etmeleri gereken bazı noktalar var.

Ilk Önce çocuğun TEOG sınavından aldığı puan ile nakil dilekçesi vereceği okulun puanı aralarında fazla artı bir ayrım olursa nakil şansı aza iner. bu nedenle öğrencinin puanı ile nakil isteyeceği okul puanı arasındaki puan farkının eksik olmasına uyarı etmelisiniz.

Eylül ayına değin her hafta Pazartesiden Perşembeye kadar okula nakil dilekçesi verebilecek olan veliler her hafta için yalnızca bir okul tercih edebilecekler.

TEOG nakil başvuruları Eylül ayı sonuna kadar devam edecek.
 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment