Şubat Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Merhaba gençler!

Kısa kesiyorum: Venüs ve Mars Koç burcunda yerleşmişken, ateş alev aşklar yaşayacağız. 

Ay hadi inş!

Yükseleninizi okumazsanız büyük ayıp!

Koç
Boğa
İkizler
Yengeç
Aslan
Başak
Terazi
Akrep
Yay
Oğlak
Kova
Balık

Hemen film başladı işte, Koç!

Ateş gibi bir haftaya giriyorsun, ateş!

Şimdi şuradan başlayalım: Zaten Ekim ayına değin aşk konusunda en şanslı burç olduğunu takvim yorumda belirtmiştim. Bu ayın başından itibaren de Venüs ve Mars'ın da desteğiyle beraber bundan böyle aksiyona geçiyorsun. Ayın ilk haftası senin için fazla çok kısmetli. Ayrıca enerjik olacaksın, ayrıca de insanları kendine çekecek; çekici, sıcak kanlı bir etkili olacak. Bu tesir özellikle yarından itibaren (ayın 3'ü) fazlasıyla güçlenecek. Ayın 10'una değin güzelce devam edecek. Bu süreçte açtırmak istediğin insanlara açılabilir, sevgili bulmak için ortamlara girebilir, Venüs'ün tatlış etkisini ziyan etmeden meslek görüşmelerinde veya toplantılarda değerlendirebilirsin. Eğer bir şeylere başlamak istiyorsan, muazzam bir dönem. Hem enerjin, ayrıca de şansın yanına olacak. Özellikle aşk konusunda, zaten harekete geçsen de geçmesen de, ayın 10'undaki tutulmanın etkisiyle ilerlemeler yaşayacaksın. 

Geçtiğimiz sene boyunca "tutulma" kelimesini pek fena olaylara yordum ancak, bu gözünü korkutabilir. Lakin bu ay yaşanacak olan tutulma gayet olumlu etkiler getirecek. Bu etkilere biraz değinelim: Evet, hemen şimdi de belirttiğim gibi aşk konusunda gelişmeler yaşayabilirsin. Sana açılan halk müziği olabilir, sen de aynı şekilde flört etmeye başlayabilirsin. Eğer çocuk sahibi olmak isteyen biriysen, bu hafta içerisinde şansın epeyce açık olabilir. Bereketli bir dönem. 

Bu tutulma mesleğinle alakalı da olumlu haberlere muhabere edebilir; eğer tasarım, üretim, sanat sepet işlerinde çalışıyorsan şüphesiz! Yaratıcılığının ve ilhamının yükseldiğini -daha da önemlisi, üretimlerinin değer gördüğünü fark edebilirsin. Yani, bu açıdan da durmak değil, yola devam.

14 Şubat'a değin kısmetlerin fazla açık beybi, lütfen evde kös kös oturup da sonra "aşk yok, hrşy çk kötüü" diye söylenme. Bu ay yalnızca gelip geçici flörtler veya gönül eğlendirmeler açısından yok; yazgısal olayların yaşanacağı, özel insanlarla tanışacağın, etkilerinin tüm hayatına yayılacağı bir ay. Bu yüzden diyorum, bu ay değerlendirilsin!

26 Şubat tarihinde de tekrar eğer bunalım, uyku problemleri gibi sıkıntıların varsa şifalanacağın bir döneme gireceksin. Ay sonuna doğru iç dünyana refah gelecek. Geçmişinle barışabilir ve ay sonuna içten kafandaki çözülmez düğümlerin cevabını rüyalarında bulabilirsin.

10 numara ay. Hadi, göreyim seni.

Sinek vızıltısı gibiler, Boğa...

Boğacığım başta bu ay başından itibaren son 1 yıldır gereksinim duyduğun arınma-şifalanma dönemine gireceksin. Zaten sana son 1 yılının nasıl geçtiğini ve 2017 her tarafında da nasıl etkiler altında kalacağını yıllık yorumda yazmıştım. Tekrar yazdıklarıma paralel olarak: Kendini her tarafta yapı etme evresinde, yardımına Venüs ve Mars da yetişecek. Bu ayın başından itibaren, ayın 10'una dek, eğer bir alışkanlığı ayrılmak, hoş bir alışkanlık almak -spora başlamak, sigarayı ele vermek, meditasyon öğrenmek gibi- bütün bunlar için inanılmaz bir dönem. Muhakkak ol bu dönemde aldığın bu stil kararlar ayrıca 2017 baştan başa seni hoş etkileyecek ve şifalanmana (ruhani anlamda) asistan olacak. Ayrıca bu dönemde sezgilerini dinlemeni, rüyalarına uyarı etmeni öğüt ediyorum.

Gene arkadan konuşan sinsi, "yılannnn" tipler arada kulağına çalınabilir. Yapacak bir şey değil, "meh" deyip geçeceksin. Unutma, bu dönemde insanlarla değil, kendi ruhumuzla ilgileniyoruz. "Ommm ommm namaste" deyip nefes alıp veriyoruz :)

Şimdiiii gelelim birincil haftayı atlattıktan daha sonra, Şubat ayının 10'una... Bu da sana gayet olumlu bir hafta olarak geliyor. Ailenle alakalı bir sorunu çözebilir, ertelediğiniz-konuşmaktan kaçındığınız uzayan bir meseleyi halledebilirsiniz. Hatta arttırıyorum: Evine uzun süredir istediğin bir şeyler alabilir, evle alakalı konuları çözebilirsin. Kısacası; geçmişimizi, sevdiklerimizi, kalbimizi, rahatımızı kabuğunda tutan ve güvenliğimizi sağlayan yuva kavramı iyidir; sana bu konulardan bir çekicilik sağlanacak bir hafta olacağı için bu da iyi! 

Kısacası birincil iki hafta, oysa havalar da soğuk zaten, sosyallikten fazla kendine dön sen annem. Çünkü zaten ay sonuna doğru yine bir ırk, eğlenmeler, mevzular, gıybetler derken ortam şenlenecek... Kendini ve sinirlerini buna hazırlamış olursun :)

Ay sonuna içten (ayın 26'sı :) ) uzun süredir görüşmediğin dostlarınla, liseden ya da üniversiteden kankilerinle ya da internet arkadaşlarınla bir araya varmak isteyebilirsin. Bu buluşmalar sana yeni kapılar açabilir: Eğer meslek arayan bir Boğa isen, gözlerin açık olsun. Bu ortamlardan tanışacağın millet hayatında kalıcı olabilir. Biraz yazgısal meselelere zemin hazırlanıyor, derin nefes al ve hayatın sana getireceklerine kucağını aç bence :) Şanslı işler bunlar! 

Ay sonuna içten bu tesir sana yalnızca "eski dostlarla buluşmak" şeklinde yok de, Internet'ten tanıştığın insanlarla tanışmak olarak da vurabilir. Elbette bunun etkisi de olumlu ama eski kafalı biri olduğum için o kadar tanımadığın insanlara güvenmemeni öğüt ederim- kişisel tavsiyeden bağımsız olarak da; yeni insanlara dikkat et çünkü Mars hala 12. evinde azıcık çirkef tipler barındıyor! Ona tarafından!

Bu ayın güzel! :) Daha güzellere hazırlık!

Tam dişine kadar bir ay bu, İkizler!

İkizlerciğim, bu ay dost grupların ve Internet üzerinden sevgili bulma ihtimalin epeyce yüksek. Bu yüzden, hayattan beklentilerine ve isteklerine tarafından hareket etmeni ve insanlarla ne istediğini kasten iletişime geçmeni öğüt ederim. Bu tavsiyeyi veriyorum çünkü (ikizler burcu olmanın fena namından dolayı değil, belirlenmiş ol :) ), Mart ve Nisan aylarında romantik ilişkiler fazlasıyla karışacağı vakit, zaten Satürn etkisiyle zorlanan biri olarak sen adamakıllı pişman olabilir ve "ne diye başıma iş aldım" gibi şeyler düşünebilirsin. Bu sebepten, ayın birincil haftasından itibaren azıcık lafını bilmeni, insanlara flörtöz yok, arkadaş canlısı yanaşmanı tavsiye ederim :) giderken dostlarına karşı da biraz sakin davranmakta üstünlük var!

Gelelim asıl meselelere! Meslek arıyorsan ya da meslek uygun bir terfi, ücret zammı gibi beklentilerin varsa; ayın 10'undan itibaren beklentilerin -kendimce olumlu yönde- ilerlemeye başlayacak. Iş arkadaşların ile aranda sıkıntılar varsa çözebilir; yeni bir ortak edinebilir, iş yerine aleyhinde yeni bir yaklaşım sergileyebilirsin. Kuzenler ve kardeşlerden de destek görmen muhtemel, bu yüzden kendimce dost çevresine kaptırmışken, ailenden gelebilecek fırsatları da görmezden gelme. Uzakta akrabalardan falan teklifler gelirse burun kıvırma derim ben.

Kısa yolculuklar olabilir, hazırlıklı ol. Zaten ay sonuna dürüst toplum önünde baya takdir göreceksin, şeklin konuşacak yani :) Bu yüzden bu ay kendimce meslek yeri ilişkilerine dikkat et. Fazlasıyla kredi birleştirme, seni ileriye taşıma potansiyeli olan bir fırsat sana ay sonunda (26'sı ve civarı) vuracak. Bence inanılmaz olacak. 

Zira zihnin de cayır cayır çalışıyor bu ara! Özellikle 20'sinden daha sonra irtibat-teknoloji gerektiren işlerde parlayabilirsin. Aşkı meşki goygoyu bırak, bu ay (özellikle sonuna içten) işe güce bak! Buna eğitim ve ödevler de zeka!

Şeklini koy artık, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Açık ve net başlayayım: Bu ay ırk senin kıymetini bilmeye başlayacaklar. Fazla çalışıyorsun lakin iş uygun başkası mı takdir görüyor? Ailen ne dek çabaladığını ayrım etmiyor mu? Grup çalışmalarında, genel anlamda pek fazla yerde yok sayıldığını mı hissediyorsun? İşte artık bu ay içerisinde bu sıkıntıları bir kenara vazgeçme, takdir görme, şeklini konuşturma vakti. Sana tek tavsiyem şu olabilir: Görünür olmaktan, öne çıkmaktan korkma. Yaptığın işleri sahiplen, sesini çıkar. Biraz benlik kimseyi öldürmez. Benlik bizim bir parçamızdır, bunu unutma. Dimdik dur ve bu ay seni "onurlandıracak" olan fırsatları kaçırma.

Neyse, seni kükremeye ikna edebildiysem, gelelim ayın diğer meselelerine: Ayın birincil haftasından sonradan, 10'u civarı, somut gelirlerinde bir yükselme yaşayabilirsin. Zam alabilirsin (ağlamayan çocuğa meme yok, bunu unutma), ya da eğer maaşında farklı alanlara yönlendirilmiş kesintiler oluyorsa (kredi borcu gibi) bunlar çözüme gidebilir. Olumlu anlamda gelişmeler var yani. Benzer şekilde; kendi işinin dışında da kazanç kaynakları bulabilirsin (bu kaynaklar kendi üretimlerinden olacak lakin! Elde yaptığın ıvır zıvırlar misali, birazcık free lance işler açısından şansın iyi). Eğer ürettiğin, satmak istediğin ürünler varsa yeni müşteriler bulabilirsin. Farkındaysan bu kısım da dönüp dolaşıp bir önceki paragrafta bahsettiğim meseleye geldi: pazarlamayı çakmak durum! Tepede Olan dur, istediklerini mertçe talep et!

Yengeçsin, kuşkusuz fakat aşk da duymak isteyeceksin... O vakit işte aşk yorumu: Bu ay kısmetin açık, kötü değil (her ne kadar ayın odağı aşk olmasa da), eğer bir sevgilin varsa ve meseleleri ciddiyete dökmek istiyorsanız yerinde bir dönem. Mart ve Nisan'da Venüs gerilemesi olacağı için ilişkilerde yeni süreçlere başlamak o kadar uygun olmayacak. O yüzden sevgilin varsa ve ileri taşımaya niyetliysen bu ay içerisinde aradan çıkart bence. Sevgililer gününde evlilik teklifi mesela, klişe fakat kötü fikir değil. Sonuçta Venüs gerilemesinde evlenmekten iyidir!

Gerçekten yeni bir açılış, Aslan!

Küçük Aslan,

Bu ay senin için tek kelimeyle şahanelik. Fakat bu şahaneliğin farketmek için artık hayatında yeni bir dönemin başlayacağını, geçmişin geçmişte kaldığını kabullenmen ve ferah bir kafaya girmen gerekiyor. O yüzden derhal söyleyeceklerimi sesli bir şekilde tekrar et: Giden gitmiştir, gittiği gün bitm... Şaka şaka. Neşe batmış, yeniliklerle batmış bir avuç içi giriyorsun. Biraz ciddileşelim ve başlayalım:

Eğitimle alakalı fırsatlar kapıda; yüksek lisans veya yurt dışarıda dil eğitimi vesaire düşünebilirsin ve bu konuda uğurlu da olursun. Meslek yerin kadar bir eğitime gönderilebilirsin ki bu da oldukça kısmetli! Sana yollar görünüyor. Benzer şekilde bir gezi sırasında birileriyle tanışabilir ve aşk yaşayabilirsin. Sevgilinle seyahate çıkabilirsin: Bu ay sana yeni ufuklar var işte, Aslancığım. Bu ufukları gör, değerlendir, evden çık ve hayatı tat. Gördüğün deneyimlediğin şeylerin seni değiştirmesine izin ver. Bir süredir sorguladığın "aşk" ve "benlik-kibir" meseleleri dünyaya bakışının değişimiyle beraber olağanüstü bir şekilde çözülecek.

Eğer bir sevgilin varsa, bu ay içerisinde meseleleri ciddiye bindirmek, resmiyet kazandırmak isteyebilirsiniz. 14 Şubat'ta alınacak bir karar bununla alakalı olabilir. Muhakkak aşk konuları aceleye gelmez lakin eğer ilişkini ileriye taşımak niyetindeysen, protokol işleri bu ay aradan çıkarmanı tavsiye ederim. Örneğin yüzük takmak, evlenme arzetmek, aileleri sunmak vesaire gibi... Çünkü Mart ve Nisan ayları Venüs gerilemesi yüzünden bu işlere hiç yerinde olmayacak.

Kariyer - eğitim konuları ileriye dönük iyileşecek; ama para konusunda daha farklı bir çözülme var. Banka kredisi, borç gibi geçmişten kalan ve rahatsız eden mevzular sonlanabilir. Gayet iyi bu! Ayın sonunu (26'sı ve civarı) ummak lüzum lakin. Ayrıca çözümler okey lakin aklından borç arzu etmek ya da yüklü bir kredi çekmek gibi görüşler varsa, kılı kırk yararak hareket etmelisin.

Benzer şekilde cinsel anlamda bir yenilenme, arzuların ateşlenmesi, ruhsal şifalanma söz konusu. Eğer üreme-boşaltım yollarıyla alakalı bir sorunun varsa, yine tedaviye yönelik olumlu etkiler var. Yani ayın sonuna dürüst bedenini ve ruhunu birazcık dinle kendimce. Gayet güzel bir ay, mis!

Ayrıca para, hem aşk, Başak!

Başakçığım bu ay aldığın etkilerle alakalı abartılı bir açıklama yapabilsem "sevgiliyi terk edeceksin, hemencecik yaşlı ve varlıklı bir benzeşen bulacaksın, nikahı basacaksın ve bir hafta içinde de mirasa konacaksın!" derdim :))) Böylece bir ay işte! 

Yalnızca şaka yapıyorum, acilen sakince etkilere bakalım:

Ay sana maddi anlamda çözümler ile geliyor. Banka kredileri, borçlar, burslar -haricen yan, dışarıyla alakalı ne kadar para varsa, artabilir ve mevcut sıkıntılar çözülebilir. Başvurular sonuçlanabilir, gayet güzel bu kısım. bundan başka finansal olmayan etkiler var bağlı: Fena alışkanlıklarını bırakabilir, bir doktora görünebilir ve güzel bir şifalanma sürecine girebilirsin (eğer ihtiyacın varsa tabi!) Benzer şekilde libidon da fazlasıyla artacak. Diyorum ya; hareketli bir ay! Bu etkilerden biri veya bazıları seni ayın 10'una değin bulabilir. Bilhassa ayın 3-4'ü gibi etkileri fazlaca güçlü hissedebilirsin. Sakin kalmaya bak!

Ayın 10'unda ise bir takım dar düşmanların açığa çıkması, bazı gizli gizli işlerin dönmesi söz konusu olabilir, sevgili Başak. Tekrar ağırbaşlı kalmaya bak!

Ay sonuna doğru ise aşk konusunda; evliliğinde ya da ilişkinde yeni bir döneme giriyorsun. Altını çizerek söylüyorum: Bu dönem olumlu! İlişkini bir sonraki aşamaya taşımak da olabilir, aynı eve çıkmak da, evlenmek de veya terketmek da... Bu "buluş" nasıl işlerse işlesin senin için uğurlu olacak. Üzüleceğin bir süreç olacağını sanmıyorum: O yüzden eğer herhangi bir şikayetin veya mutsuzluğun yoksa, endişelenmene de gerek yok. Fakat "eh-meh" tadında bir ilişkin varsa, bu "yeni" dönem seni ferahlatacak. Hemencecik panikleyip evham yapma yani! :) 26'sı ve civarı aşk hayatının bir sonraki dönemi başlıyor. Bu parmakta bir yüzük de olabilir :)

Benzer şekilde bir ortağınla, avukatınla veya iki taraflı bir proje yürüttüğün meslek arkadaşınla da yeni bir döneme girebilirsin; yeni bir insanla tanışabilirsin. Karşına çıkacak insanların uzun vadeli olduğunu varsayarak, buna uygun olarak davranmak zekice olacaktır Başakçığım.

Bu ay sana para, şifa, libido ve değişen ilişkiler getiriyor. Sıkı dur :)

Bu ay da yalnız gezersen tüh sana, Terazi!

Biraz sert bir antre oldu lakin durum böyle, Teraziciğim! Ay başından itibaren sevgili konusunda aşırı kısmetlisin. Hatta birdenbire fazla insanı çevrende bulabilirsin bile. Tekrar "lakin şöyle böyle, onu yapsam, bunu mu söylesem" diyerek Terazi kararsızlığı içerisinde dışarı çıkmaz, evde kös kös oturur ya da hoşlandığın kişilere doğru bir saldırı yapmazsan fiilen çok güzel etkileri ziyan etmiş olursun.

Eğer zaten sevgilin varsa, özellikle de evlenme teklifi, nişan, nikah, aileyle tanışma veya benzer eve çıkma gibi konuları düşünüyorsanız; tüm işleri bu ay içerisinde halletmeye bakın. Mart ve Nisan aylarında gerçekleşecek olan Venüs gerilemesi çiftler için her şeyi zorlaştıracağından dolayı yeni başlangıçlar için iyi bir süre olmayacak. Kendimce sen en iyisi, sevgililer gününde otur, netleştir her şeyi sevdiceğinle.

Gelelim ayın genel durumuna: Ayın 10'undan itibaren özellikle dost gruplarından veya Internet üzerinden kısmetlerin çıkabilir beybi. Uzun süredir konuştuğun insanlarla buluşabilirsin, aşklar flörtler söz konusu olabilir. Meslek arıyorsan (bilhassa de sanat-imal gibi şeylere dönük bir mesleğin varsa) yine dost gruplarından tanıdıklar sana fazla güzel fırsatlar paslayabilirler. Gördüğün gibi; bu ay kös kös geçirilecek bir ay yok. Ayın ortasındaki sevgililer günü zaten romantizmi zirveye taşıyacak. Dostlarda da iyi vakitler geçirilebilir. 10 numara ay.

Gelelim ayın öteki yarısına; ayın öteki yarısı da çoğunlukla kariyerine karşın... Meslek yerinde güzel gelişmeler kapıda! Iş arkadaşlarından destek görecek, yeni projelere başlayacaksınız. Eğer az önce çalışmayan bir öğrenciysen, bir grup projesine girişebilirsiniz ve bu oldukça olumlu sonuçlanabilir. Ama biraz kalpazan halk ortalığı karıştırabilir, gözün açık olsun. 

Lakin ayın 25'i ve civarı seni sağlık konusunda uyarmak istiyorum. Bir Anda ortaya çıkan rahatsızlıkları falan görmezden gelme, olur mu? Bir doktora gözükmek, ne olur ne olmaz yoklama ettirmek hiç kötü bir hafıza yok. Soğuk algınlığı vesaire olabilir... "Belirsiz" meseleler olarak kalmamalı sağlık durumu!

Bir gün sen de yaşıtların gibi gezip eğleneceksin, Akrep!

Lakin şimdilik çalışma zamanı! :) Sevgili Akrepciğim, bu ay da sana "iş iş meslek" diyeceğim için kızacaksın lakin ilk haftadan itibaren böylece hoş fırsatlar var fakat bunları kaçırmamak lazım. Zaten bir süredir Balık burcunda içimizi hanımefendi Mars nihayet kendi yönettiği Mars'ta ve ateşlenmeye hazırlanmış. Seni iş ve meslek arkadaşları konusunda motive etmeye, inceden hırslandırmaya hazırlanmış. Yeter fakat o ateşi şöyle derin bir nefesle içine çekmeyi dene! Meslek yerinde yenilikler, yeni millet, yeni projeler ve hepsinin altından kalkacak enerjin var. Bu ayın ilk haftası için geçerli, ayın 10'una kadar. Sonrası daha da şenlikli...

İlk haftayı çalışarak ve yeni işlere girişerek geçirdikten sonra, ayın 10'unda yaptığın işler ile herkesin gözü önünde takdir toplayacağın, emeğinin görüneceği, alkışlanacağın bir tesir ile karşılaşacaksın. Uzun vadeli, özgüvenini ve tecrübeni arttıracak bu süreçte öne çıkmaktan korkma. Ama elinde fiziki şeyler de olsun. Bu ayın ilk yarısı, meşhur düşünür Britney'in de dediği gibi "çalışsan iyi olur, bacım"

Hele sanatsal ve üretime dayalı bir işte çalışıyorsan, ayın 25'inden itibaren fazla güzel ürünler ortaya koyabilirsin. Lakin bu süreçte (25'i ve civarı) böylece de tekin olmayan ırk hayatına girebilir. Eğlenmeye dışarı çıktığında itinalı olmalısın, kimle flört ettiğine uyarı etmelisin. Böbrekçilere eşit gelmemelisin! :)

Ailenden bir takım insanlar ile alakalı yanılgılara düşebilirsin ve geçmişine dair yalanlara maruz kalabilirsin, güzel Akrep. Ay sonuna içten aile üyelerinle "karmakarışık derin mevzular" açılırsa, sabırlı davranmanı ve gerçeğin kendi kendine ortaya çıkmasını beklemeni öneririm.

Aşktan iyi haber? Var tabi. Meslek yerinden tanıştığın biriyle ya da bir müşterinle flört etmek isteyebilirsin :) Hayırlısı olsun!

Nikah pastası seçmeye gidiyoruz, Yay!

Dinlemek istediğin şeyi derhal söyleyeyim: Evet, aşk var. Bu ayın başından itibaren kısmetin çok açık. Uzun soluklu, çok derin veya anında nikah masasına götüren ilişkiler açısından yok fakat üstünkörü flörtler ve eğlence bu ayın başından itibaren akacak! Bilhassa ayın 3-4'ü gibi mutlaka dışarı çıkmalısın! Inanılmaz vakit geçireceksin miniş Yay. 

Ayın 10'unda gerçekleşecek olan tutulma seni umulmadık seyahatlere gönderebilir. Benzer şekilde vize, pasaport gibi konularda çözümler ya da başvurular söz konusu olabilir. Yeni bir dil öğrenmeye başlayabilirsin :) Ufkunu genişletecek, sana yeni şeyler gösterecek ve öğretecek etkiler kapıda! Kendimce bavulun hazırlanmış dursun bir köşede. Ha bu arada "öğrenmek" demişken; okullar konusunda da yepyeni ve olumlu gelişmeler olabilir. Bilhassa yurt dışına lisans ve üstü başvuruları düşünüyorsan... Tepki kelimeyle inanılmaz bir dönem bu ayın ilk iki haftası.

Geleliiiim ayın ortasına! Yine oldukça olumlu, romantizm batmış vakitler geçirebileceğin sosyal ortamlar gözüküyor. Keza eğer sanat-üretim alanlarında çalışıyorsan ilham bulabilir, yaratıcılığın artabilir. Çocuk sahibi olmak gibi bir fikrin varsa, çok verimli olacağın bir dönem olacak bu ay keza!

Ayın sonuna dürüst ise evine dikkat etmeni nasihat ediyorum; elektrikli aletler satın alacaksan fazla tedbirli ol, ufak konut kazaları yaşanabilir. Neptün'ün eli değer, su baskınları, tesisat sıkıntıları yaşanabilir. Evde azıcık işleri denetim aşağıda tutmakta üstünlük var.

Bu ayın başından itibaren flört ettiğin insanları bir sonraki aşamaya, hayatına bir şekilde dahil etmek istersen de bunu ay içerisinde halletmeni nasihat ediyorum. Zira Mart ve Nisan ayında bu işler tamamen zorlaşacak. Bu süreçte tanıştığın insanları kaçırma, eğer beğenirsen!

Şu içinde olduğumuz ilk hafta, iş yerindeki tempoyu ağlamadan zırlamadan sinir krizleri geçirmeden atlattın mı, gerisi kaymak gibi gelecek. Tavsiyem, birincil hafta iş stresini, aşk konusundaki güzel fırsatlara odaklanarak atlatmak. 2017'nin en tatlış aylarından biri bu, Yay. Ona göre!

Yaktığın köprüler yolunu aydınlatsın, Oğlak.

Oğlakcığım, geçmişi buruşturup çöpe atma, tertemiz başlangıçlar yapma vakti bu ay. Biliyorum pek heyecanlandırıcı gelmiyor kulağa, lakin oldukça iyi hissedeceğin bir dönem olacak.

Ayın ilk haftası seni rahatsız eden konuları bitirebilir, uzayan antipatik meseleleri sonlandırabilirsin; evine yeni eşyalar alabilir, hoş misafirler ağırlayabilir ve arkadaş sohbetleriyle kalbini tamamen ferahlatabilirsin. Öyle yorum kaldırmayan, fazlasıyla kadersel bir hafta olacak, lakin ne olursa olsun hayrına olacağını bilmelisin. Bu yüzden "olumlu" etkinin altını çizmek isterim.

Ayın 10'unda ve sonrasında finansal konularda iyileşmeler görünüyor. Yepyeni bir kazanç kaynağı bulabilirsin. Bankalardan kredi başvurularına, burslara, borçlara kadar o kadar çok ihtimalde senin için gelir geliyor! Bu dönemde sezgilerine güvenmeni fazlasıyla tavsiye ediyorum. Gerçekçi düşün fakat sezgilerine de güven. 

Ay sonuna dürüst aile-akraba ziyareti gibi yakın mesafe yolculukları laf konusu olabilir. Tedbirli olmakta fayda var. Meslek yerinde ise karışıklıklara -özellikle ay sonunda- fazla fazla açık olacaksın. Belgeler, evraklar, e-mailler... Hepsine fazla dikkatli olmak gerekli. Güvenliğe ve mahremiyete de aynı şekilde. Saklamak istediğin sırlar için şifrelere, elektronik aletlere dikkat etmeli! Ona göre! 

Tekrar bu süreçte meslek arkadaşları ile net bir irtibat kurmaya çabalarken, bir taraftan da sinsilere yılanlara dikkat etmelisin. Ay sonuna içten her şeye fazla dikkat! Gerisi kolay olacak!

İşler tıkırında, Kova!

Geçen ay sana değişim, yenilenme haberi vermiştim. Bu ay da, etrafını saran insanları, yakın ilişkilerini yenileme vakti olacak, Kovacığım. 

Ayın birincil haftasından itibaren meslek uygun yoğun ve eğlenceli bir döneme giriyorsun. Kendini fazla güzel açıklama edebileceğin, ilişkilerde gelişmeler sağlayabileceğin bir dönem olacak. Çözmek istediğin konular varsa, bu ay içerisinde halletmek oldukça faydalı olacaktır. 

Eğer işsizsen ve meslek arıyorsan, yakın çevre ve akrabalardan gelen öğüt ve haberlere kulak kabartmanı öğüt ederim. Komşulardan, kuzenlerden, hatta iletişimi kopardığın ilkokul arkadaşlarından güzel kısmetler gelebilir. ya da yakınlarından biriyle iş konusunda bir ortaklığa girebilirsin. Bu olayların ayın birincil yarısı içerisinde netleşeceği düşüncesindeyim. 

Ayın sonuna içten ise gelirlerin konusunda bir başkalaşım görünüyor ve her ne kadar birincil öncelikle olumlu gibi görünse de, sana bol bol tereddüd ve yanılgı getirecek. O yüzden kendimce bilhassa ay sonuna içten harcalamalarına uyarı etmelisin. 

Hem sağlığına uyarı etmeni, trafikte itinalı olmanı bilhassa öğüt ediyorum. 

Aşk konusunda da seri bir sürece giriyorsun fakat netleşmesi yine ama ayın 10'undan sonradan olacak gibi duruyor :) Hadi bakalım, hıphızlı geçsin şu ay! Bol baht :*

Yeter bu kadar hüzün! Gelsin paracıklar, Balık!

Balıkcığım, ayın başından itibaren gelirlerin konusunda fazlaca uğurlu olacaksın. Bilhassa 3-4 Şubat tarihlerinde yeni finansal kaynaklar bulma; satış yapıyorsan yeni müşteriler, sanatsal üretimler yapıyorsan yeni ilhamlar bulgu ihtimalin çok yüksek. Dolayısıyla ayın ilk iki haftasını çalışarak, meslek yerine odaklanarak geçirmeni tavsiye ederim. Zaten ayın 10'unda gerçekleşecek olan tutulma sana iş konusunda, gelecekte ne yapmak istediğin ve bu yaşam yolundaki misyonun konusunda sana yol gösterecek; bir aydınlanma, farkındalık sağlayacak. 10 numara yani! Bu sürece uyarı etmeli ve sağlam adımlar attığına muhakkak olmalısın çünkü tutulmalar yazgısaldır; etkileri yıllarca sürer. "Öylesine" karşına çıkan olaylar değildir. Bu yüzden fevri davranma, olur mu?

Sağlığına da lütfen dikkat et. Hekim ziyaretlerini durdurma. Ayın ikinci yarısında alkolden uzak durmakta, ilaç kullanımında tedbirli olmakta menfaat var.

Gelelim biraz aşklı meşkli duygusallı konulara... genel olarak aşk açısından ay oldukça olumlu; hatta birazcık pozitif flörtöz davranıp işleri abartı durumumuz bile söz konusu olabilir. Böyle bir ayın içerisinde şüphesiz senin de sosyalleşmen durumunda kısmetin açık. Özellikle 14-15 tarihleri olağanüstü! 

Ay sonuna dürüst azıcık depresif ve şaşkın hissedebilirsin; lakin bu hissiyatın seni 26'sında yaşanacak olan tutulma etkisiyle isyan ettirme ve hayatında yeni bir sayfa açmaya - yeni kararlar almaya iteceğini düşünüyorum. 

Bu ay içerisindeki tutulmalar senin için oldukça kayda değer ve kadersel olacak; ama muhakkak olumlu olacak sevgili Balık. Ayın başında kariyere odaklanman, sonuna dürüst da biraz sabırlı olman yardımcı olacaktır.

Hadi bakalım!

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment