Nükleer silahlar nedir? Hakkında Bilgi


Nükleer silahlar nedir? Hakkında Veri



Nükleer silahlar nedir?


Atom çekirdeğinden kaynaklanan nükleer enerji kullanan silahlara bahşedilen gelen ad.
Bir uçak bombasındaki ya da mayındaki bir cephanenin temeli ya da bir merminin tamamlayıcı parçası ( bir vektör, bir fırlatma sistemi ve atışa hazırlık araçlarını içeren obüs, roket ve füzeler )

Nükleer silahlar ikiye ayrılır:

-Stratejik nükleer silahlar;
-Strateji nükleer silahlar.

Hava bombaları ve karadan ya da denizaltından atılan çok uzun menzili 10 000 km'yi aşan) füzeler stratejik nükleer silahları, stratejik nükleer silahların sonradan hacim, önem ve şiddet olarak küçültülmüş örnekleriyse taktik nükleer silahları oluşturur. Birincil nükleer silahlar, nükleer mermi taşıyabilen ABD yapımı Honest john roketi ( 1951) ve atom bombası içeren mermiler atabilen 280 mm'lik toptur 1962'de 280 mm'lik topun yerini tank üzerine yerleştirilen 203 mm'lik bir obüs almıştır. Taktik nükleer silahlar, özellikle füzeler alanında geliştirilmiştir:
laf konusu füzeler gerek uçaklarda, gerek savaş gemilerinde ve kara birliklerinde kullanılabilmektedir. Laf gelimi, karadan karaya Fransız Pluton strateji füzesi ( erimi 130 km; 150 kiloton). "AMX 30" tank şasisine yerleştirilerek 1974'ten bu yana kara kuvvetlerinde de kullanmaktadır.

nükleer.jpg
nukleer-silaha-sahip-olan-ulkeler.jpg
 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment