MEB'ce uygun görülen bilim ve sanat yarışmaları

Milli Eğitim Bakanlığınca Yerinde Görülen ve Öğrencilerimizin Katılımları Beklenen BİLİM-SANAT Yarışmaları

2016-2017 eğitim öğretim yılında da geçmiş yıllarda olduğu gibi, Genel Müdürlüğümüze yan Anadolu İmam Konuşmacı Liseleri ve İmam Hatip Ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerimizin katılabileceği ve bakanlığımızca onaylanan farklı alanlara yönlendirilmiş yarışmalar düzenlenmektedir.

Bu yarışmalar ile öğrencilerimizi teorik ve uygulamalı olarak esas, fen ve sosyal bilimler alanlarında araştırmalar yapmaya cesaretlendirmek; çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı maddesi temin etmek, bu yolla onların bilimsel, akademik, sosyal ve kültürel yönden gelişimlerine katkıda bulunmak; bu alanlardaki yeteneklerini ortaya dışlamak ve ilerletmek; bilimsel araştırma yöntem ve teknikleri öğrenip kullanarak eşsiz projeler ortaya koymalarını sağlamak ve üretkenliklerini çoğaltmak amaçlanmıştır.

Ayrıca öğrencilerin "Cisim, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengelenmiş ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, serbest ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, karakter ve teşebbüse bedel veren, topluma aleyhinde sorumluluk duyan; yapıcı, marifetli ve verimli kişiler olarak" yetişmeleri Türk Milli Eğitiminin genel amaçları arasındadır.

Bu amaçlar doğrultusunda öğrencilerimizin katılabilecekleri yarışmalar ekteki tabloda sunulmuştur. Bakanlığımızdan yeni yarışmaların onayı alındıkça tablo güncellenecektir.

YARIŞMALAR TABLOSUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment