Malezya’da Gezilecek Yerler


Malezya’da Gezilecek Yerler

​IMG
Bugünkü seyahat rehberi sayfamızda sizlere Malezya hakkında bilgiler vereceğiz.Malezya, Güney Asya’nın kalbinde bulunan epeyce renkli ve cazibeli bir ülkedir.

Güney Asya’nın en yüksek Dağı Mount Kinabalu, vizibilitesi 40 metreye dek meydana çıkan dünya klasmanında dalış merkezleri, 130 milyon takvim kadim yağmur ormanları, dünyanın en büyük kireçtaşı mağarası, içlerinde orangutanların ve kaplanların olduğu soyu tükenme tehlikesi ile aleyhinde karşıya olan 286 canlı türü, birincil yerleşimleri 25.000 sene öncesine dayanan 30′dan fazla ırksa kabilesi, fazla zengin kültürü ile renkli bir ülke olan Malezya, hakiki bir Asya deneyimi vadediyor.

Malezya Gezilecek Yerler

Malay, Çinli, Hintli ile Sabahleyin ve Sarawak eyaletlerinde yaşamış bir fazla yerli topluluklardan oluşan Malezya, ayrıca kültürel ayrıca de doğal güzellikler açısından çok yer sunuyor.

Başkent Kuala Lumpur, Asya’nın en kozmopolit şehirlerinden birisi. Renkli kültürlerin bir arada yaşadığı bu şehirde, pırıltılı gökdelenler, gösterişli alışveriş merkezleri, Çin ve Hint Mahalleleri, camiler ve yemyeşil parkları, kocaman ağaçları ile güzel bir karaktere sahip. Yeşil ve çeliğin en iyi harmanlandığı şehirlerden biri olduğunu söyleyebilirim. Dünyanın en iyi alışveriş şehirlerinden biri olarak da adından çoğunlukla söz ettirmektedir.

Petronas İkiz Kuleleri, KL Tower, bambaşka kültürlere ait mimarileri iç içe barındıran Merdeka Meydanı, hediyelik eşya mekanlarının sıralandığı Pasar Seni (Central Market), Hint mahallesi olan Little India, hemen her şeyin ucuzunun bulunabileceği Chinatown gezilecek yerlerin başında geliyor. Orkide, Kelebek ve Kuş Parkları, hayvanat bahçesi, Milli Müze ve İslami Sanatlar Müzesi de görülecek yerler aralarında yer alıyor.

Kuala Lumpur’a yalnızca yarım saat uzaklıkta olan dünyanın en büyük mağara tapınağı Batu Caves ise Hindu seremonilerini yakından analiz etmek için iyi bir fırsat olabilir.
 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment