LCD Ekran Temizliği Nasıl Yapılır?


LCD Ekran Temizliği Nasıl Yapılır?

​IMG
Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte eski tv ve bilgisayar ekranlarının yerini ince lcd ekranlar almış durumda. Alıngan bir yüzeye sahip olan bu ekranların temizliği ayrı bir uyarı ve özen gerektiriyor.

LCD ekranların temizliğinde kullanılacak özel akışkan temizleyiciler, mikrofiber olarak adlandırılan alıngan yüzey temizliğinde kullanılan bezler tekrar tekrar elimizin altında olmalıdır. Televizyon yada bilgisayar ekranınızın çizilmeden temizlenmesi için çok alıngan davranmanız gerekmektedir. Huysuz halde ekranlar fazla kolay çizilecek ve sizi rahatsız eden bir gösterme oluşacaktır.

LCD ekran temizliğinde kullanılan özel temizlik maddelerini marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Eğer ürünün yanında size özel temizleme bezi verilmemişse, mikrofiber dediğimiz bezi yeniden marketlerde bulabilirsiniz.

LCD ekranların temizliği epeyce pratiktir. Ilk Önce televizyonunuzun mutlaka kapalı olmasına dikkat edin. Ekran temizleyiciyi mikro fiber bezinizin üzerine sıkın ama çok az uygulamanız gerekmektedir. Beziniz yalnızca nemlensin, mümkünse ıslanmasın.

Eğer evinizde arıtıcı sıvınız yahut ellerinizi yıkayın ve mikrofiber bezle elinizi kurulayın. Nemlenen bezle ekranlarınızı temizleyebilirsiniz. Bunun haricinde ekran ve monitörlerin temizliğinde şüphesiz kimyasal bir temizleyici kullanmayın. Arıtıcı sıvıyı muhakkak kutup olarak ekrana püskürtmeyin

Hemen monitör yada televizyon ekranınızı hafif dairesel hareketlerle silin. Ekrana basınç uygulamayın.
 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment