Kredi kartı aidatını geri almanın yolları


Kredi kartı aidatını geri almanın yolları

​IMG
Bankalar ile banka müşterileri arasında uzun zamandır yaşanan kredi kartı aidatını geri alma savaşında bankalar aidatları ödememekte direnirken hukuk bu paranın yerinde olmadığını savunuyor.

Alıcı Dernekleri de kredi kartı aidatını geri almanın yollarını açıklayarak vatandaştan hileli yere kesilen bu ücretin bankalar tarafından geri ödenmesi için uğraşıyor.

Bankalar tüketiciden aldıkları kredi kartı aidatlarının geri alınamayacağını iddia etsede, yasal yollardan bu ücretleri tüketicinin geri alması olası. Yargıtay 13. Hukuk Dairesinin son kararıyla 10 yıl geriye aidatları alma imkanı bulunmaktadır. Kanun açık açık belirtmiştir ki süre aşımı süresi 10 yıldır.

Kredi kartlarınızın eski yada yeni olması hiçbirşey değiştirmiyor. İptal ettirdiğiniz kredi kartlarınız için ödediğiniz ücretleride geri almanız muhtemel. Kart sahibi bankaya gidip geçmişe dönük ekstrenizi isteyebilirsiniz. Banka bu ekstreyi vermek zorundadır aksi halde ekstreyi vermeyen banka memuru hakkında hukuki işlem yapılır.

Kredi kartı aidatını geri almanın yolları

1. başlangıçta bankanızın herif hizmetlerini arayın ve sizden kesilen kart aidatlarını ödemek istemediğiniz belirtin. Daha önceki ödediğiniz aidatların da geri verilmesini istek edin.

2. Bankanızın genel müdürlüğüne ve müşterisi olduğunuz şubeye dilekçenizi iadeli taahhütlü olarak gönderin.

3. Bankalar halen ödediğiniz kart aidatlarını geri ödememekte diretiyorsa yeniden alıcı hizmetlerini arayın ve kartınızı iptal ettireceğinizi belirtin. Genelde bu yöntem sorunu çözüyor.

4. Halen bir netice alamadıysanız yapmanız gereken bir diğer operasyon bulunduğunuz il yada ilçedeki hakem heyetlerine müracaat edin. Hakem heyetleri sorunu 1-3 ay içerisinde çözüme kavuşturuyor. Üstelik bu operasyon için de herhangi bir vergi ödemiyorsunuz.
 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment