Çanakkale Truva Atının Hikayesi Kısaca


Kısaca Çanakkale Truva Atının Hikayesi


Çanakkale Truva atının tarihteki hikayesi şöyledir:

Antik Truva şehrinin kralı olan Priamos’un oğlu Paris, Menelaus’un genç ve hoş karısı güzel Helena aşık olur ve Helen’i Truva'ya kaçırır.Bu olaya tepki olarak Menelaos, müttefiklerini de alarak Truva’ya savaş bildiri eder.

Truvalılar ise Anadolu’daki diğer güçleri yanlarına alarak savunmaya geçerler.Savaş yıllarca sürer. Askerler sıkılmış ve yorgundur. Zekası yüzünden Athena göre da sevilen Odysseus'un aklına tahtadan bir beygir yapma fikri gelir.Odysseus'un fikirleri sonucunda tahtadan dev bir beygir yaparlar. Odysseus ve bir mükemmel asker atın içine gizlenirler ve ordunun kalanı gözden uzaklaşır.

Bunun üstüne Akhaların kaçtığına inanan Troyalılar tahta atı içeriye alarak eğlenmeye başlarlar ayrıntılarıyla kuvvetsiz düşen Truva ordususarhoş bir haldeyken ansızın karşı dev tahta atdan meydana çıkan savşçı Akhalıları bulur. aynı zamanlı olarak Akhalı ordusu çaktırmadan yeniden Truva kapılarına yanaşmıştır.

Atdan çıkan askerler onları da içeri alır ve Truvalıları avlarlar. Şehri yakıp yıkarlar. Kral Menelaus’da karısı Helen’i de alıp memleketlerine dönerler.
 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment