Konutta Faizler Düştü, Kredi Başvuruları 5 Katına Çıktı

“Merkez Bankası’nın bankalara karşın faiz indirimleri, zorunlu karşılıkları azaltma ve reeskont limitini artırma tedbirleri, hükümetimizin reform kararları ve kurdaki son düşüşle birleşince faizler yüzde 1’in altına inerken, çoğalma seferberliği için Türkiye’nin önünde yepyeni bir ufuk belirdi.”

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, konut kredisi faizlerinde başlayan indiriminin fazla manâlı olduğunu, indirimin ticari kredilere de bir lahza önce yansımasını beklediklerini söyledi.

Çağlar, “Merkez Bankası’nın bankalara yönelik faiz indirimleri, gerekli karşılıkları azaltma ve reeskont limitini artırma tedbirleri, hükümetimizin reform kararları ve kurdaki son düşüşle birleşince faizler yüzde 1’in altına inerken, çoğaltma seferberliği için Türkiye’nin önünde yepyeni bir ufuk gözüktü” dedi.

Kamu bankalarının ev kredileriyle başlattığı indirimleri özel bankaların da peşine düşüp takip edeceğine inandıklarını bildiren İbrahim Çağlar, şunları söyledi:

“Merkez Bankası faizleri beş kere arka arkaya indirdiğinde ‘Bankaların bundan böyle mazereti kalmadı’ şeklindeki çıkışımız bir takım kesimlerin tepkisini çekmişti. Biz o tarihte de doğruyu savunduk. Çünkü yüksek faizle yatırım olmaz. Yatırım olmadan da istihdam, refah olmaz.”

“Konut kredisi faizlerindeki düşüş ilk adım olsun” diyen Başkan Çağlar, “Bankalar maliyet düşüşünü ve ettikleri yüksek kârları ticaret kesimiyle daha artı paylaşmak zorunda. Ticari kredi faizleri de bir lahza evvel altında inmeli” diye konuştu.

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment