Karadağ Gezilecek Yerler


Karadağ Gezilecek Yerler

​IMG
Karadağ, Balkanlar’da bir ülkedir. Doğusunda Arnavutluk ve Kosova, kuzeyinde Sırbistan, batısında Hırvatistan, Bosna-Hersek, güneyinde Adriyatik Denizi yer alır. Başkenti, Podgorica’dır.Karadağ’ın en gözde, en turist çeken şehirlerinden biridir Kotor. Bu buram buram tarih kokan büyük kasaba Balkanlar’ın gözdesi olan Dubrovnik’in minyatürü gibi adeta.Unesco Dünya Kültür mirasında bulunan Kotor’un gizli sokaklarda ortadan kaybolmak, eski şehirde gün batımınız izlemek, lezzetli şaraplarından, pizzalarından tadarken telaşsızca yaşayıp giden insanları izlemek, birbirinden güzel plajlarında yılın yorgunluğunu atmak, göz alabildiğine uzanan yemyeşil doğasında ortadan kaybolmak istiyorsanız doğru adrestesiniz.

Doğanın en güzel renklerini önünüze seren bu şehrin en tepesinde Steve Ivan Kalesi yer alıyor. Eğer üşenmeyip en tepeye değin çıkarsanız benzersiz bir manzaraya tanık olacak ve fotoğraf çekmeye doyamayacaksınız. Adriyatik Denizi’nin hemen kıyısında kurulan Kotor, Akdeniz’de dikkatle kurulan bir ortaçağ kentidir.

Unesco Kültür Mirası listesinde yer alan ve ‘Stari Grad’ olarak aşina eski şehri ile dikkat çeker Karadağ’ın gözde şehirlerinden biri olan Budva.

Bilhassa bahar ve yaz aylarında günün her saati cıvıl cıvıl olan olan Budva sokaklarında gezerken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.Zeytin ve ananas ağaçları ile kenarlı Stevi Stefan Adası, minik bir köy olan Perast, Ostrog Manastırı, sakinliği ile dikkat çekiyor.

Tarih Turu: Yüzyıllar öncesinden kalan tarihi binaları görmeden, geçmişin izlerini sürmeden ayrılmayın. Bilhassa Budva’da bulunan ‘Stari Grad’ bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayacak.

Resim Turu: Karadağ’a bu vesileyle mutlaka yanınızda resim makinanınızı götürün çünkü gördüğünüz bütün güzellikleri fotoğraflamak isteyeceksiniz ve döndüğünüzde her zaman bakmak isteyeceğiniz harika bir resim albümünüz olacak.

Yürüyüş: Tarihi dokunun ve doğal güzelliklerin iç içe geçtiği Karadağ’da en çok cadde aralarında gezmeyi seveceksiniz çünkü o sıcacık sokaklar, o yüzyıllara meydan okuyan yapılar geçmişe gezi yapmanızı sağlayacak.
 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment