Cunda Adasına Nasıl Gidilir? Nereler Gezilir?


Cunda Adasına Nasıl Gidilir? Nereler Gezilir?
​IMG

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine alt 22 adadan yerleşime açık tek adası Cunda adasıdır. Cunda deyip geçmeyin gezmeniz, görmeniz ve tatmanız gereken böylece fazla şey var bu şirin adada.

Cunda’nın ilçe merkezine uzaklığı 8 km. dir. Deniz yolunu tercih edenler için ise 3 mildir. Adaya dolmuş motorlar ile gitmek mümkündür.

Çok sayıda kilise ve manastır barındıran adada Taksiyarhis Kilisesi, Agios Yannis ve Panaya Kilisesi mutlaka görülmesi gereken tarihi yapılardır.

Cunda adasına adım atar atmaz ilk yapmanız gereken karnınızı doyurmak olsun, Ayvalık tostunu mutlaka deneyin, balık çeşitleride ayrıca gözünüze hemde midenize hitap edecek cinsten. Yemekten daha sonra bir sakızlı dondurma yemeden olmaz. Sakızlı kurabiyeleride olmazsa olmazlardandır unutmayın. Karnınızı doyurduktan sonradan başlayalım Cundanın benzersiz güzelliğini keşfetmeye

Gitmenizi önereceğim birincil yer adanın en görkemli yapısı olma özelliğini taşıyan Taksiyarhis klisesidir. Yıllara meydan okuyan heybetli yapının üretim tarihi 1873’nesil. İçinde balık derisi üzerine işlenmiş Yunus Peygamber’in, Azrail, Cebrail meleklerinin ikonları bulunmaktadır. Turistlerin ilgisini çeken yapı define avcılarınında gözünden kaçmamıştır.

Keza Cunda adasının denizide görülmeye değerdir. Yerüstü güzellikleri kadar yeraltı hazineside övgüye değerdir. Dalgıç eğitiminiz varsa dalabilir, yoksa dalgıçlık kursuna gidebilirsiniz. Taş evleri, cumbalı balkonları ile huzur bulacağınız bir yerdir Cunda…
 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment