İşçi için referans mektubu örneği

Referans mektubu örneği

Daha önce sizlerle alıştırma belgesi örneğini paylaşmıştım. Bu doküman sadece işçinin yapmış olduğu görevi, bu görevin süresini ve işçinin kişiye özel bilgilerini içermektedir. Kanunen düzenlenmesi ve işçiye verilmesi zorunludur. Bugün ise, işçiyle ilgili işverenin kanaatlerini de taşıyan referans mektubu örneğini paylaşmak istiyorum.

Çalışmakta olduğu işyerinden ayrılan ve yeni bir meslek arayan emekçi için referans mektubu epeyce önemlidir. İşçinin eski işvereninden referans mektubu almış olması; önceki işinden bir sorun yaşamadan ayrıldığını, eski işvereninin kendisine referans olduğunu ve işçinin çalışmasından hoşnut kalındığını gösterdiği için tartma arz eder. Önceki işyerinden alınacak bir referans mektubu işçinin önünü açacak ve ona yarar sağlayacaktır.

Işveren açısından ise; çalışmasından sahiden memnun kaldığı, iyi ilişkiler kurduğu ve uyuşmazlık yaşamadan ayrıldığı işçisine bir değişiklik teşekkürü ifade etmektedir.

Altında bulunan ve word formatında hazırladığım emekçi referans mektubu, genel anlamda yeterli olacaktır. Işveren veya vekili dilerse, ilgili alanları kendine göre düzenleyebilir ve istediği eklemeleri yapabilir. Referans mektubunu aşağıdaki bağlantıdan, bilgisayarınıza veya telefonunuza indirebilirsiniz.

işçi agi formu

İşçiler için AGİ formu örneği

İndir (DOCX, 15KB)

 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment