Hakim ve savcı adayı alımında 70 şartı kaldırıldı

Yargı Bakanlığı, hakim ve savcı adayı alım sınavını ÖSYM'ye yaptırmaktadır. Yazılı sınavdan en düşük 70 bölge adaylar mülakata çağrılmaktaydı.

Bakanlık minimum 70 bölge adayların mülakata çağrılabileceği yönündeki hükmü kaldırmıştır.

Ama en yüksek puanlı iki katı adayın mülakata çağrılma şartı devam edecektir.

Düzenleme, 2016 yılı sonunda yapılan egemen ve savcı adaylığı sınavına katılan adaylar hakkında da uygulanacaktır

İŞTE O DÜZENLEME

680 sayılı KHK'da bulunan hükümler

MADDE 6- 24/2/1983 tarihli ve 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanununun 9/A maddesinin beşinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan "en düşük yetmiş puan elde etmek kaydıyla" ibaresi ile benzer fıkranın ikinci cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 8- 2802 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
"GEÇİCİ MADDE 20- Bu maddeyi ihdas eden Kanun Hükmünde Kararnameyle 9/A maddesinin beşinci fıkrasında yapılan değişim, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılan ve sonucu açıklanmayan yazılmış sınava katılanlar bakımından da uygulanır."

2802 sayılı Kanunun 9/A maddesinin beşinci fıkrası:
Yazılmış sınavda yüz tam puan üzerinden en az yetmiş puan olmak kaydıyla en yüksek puan alandan açılmak üzere, sınav ilanında kayıtlı kadro sayısının iki katı fazlası mülakata çağrılır. Ancak galibiyet oranı, ilan edilen kadronun iki katı fazlasının aşağıda olursa, sadece başarılı olanlar mülakata çağrılır. Bu şekilde çağrılan asgari puana sahip adayla aynı puanı alanlar da mülakata alınır.

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment