Eymir Gölü Nerededir Hakkında Bilgi


Eymir Gölü Nerededir Hakkında Bilgi

​IMG
Eymir Gölü Ankara sınırları içerisinde bulunan doğal güzelliği ile sizleri büyüleyecek fantastik bir yer.Eymir Gölünün doğal güzelliğini mutlaka görmelisiniz.Eymir Gölü hem Odtü arazisinin içersinde yer alır Odtüye ait bir arazidir.

Eymir gölünde tam 160 kuş türü bulunmaktadır.Ayrıca Eymir Gölün çevresinde bulunan epeyce meşhur bir çeşme bulunmaktadır bu çeşmeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz Barıştırma Çeşmesi adı verilen çeşme 1963 yılında yapılmış.Doğa ile başbaşa hoş bir gün devretmek istiyorsanız Eymir Gölünü mutlaka ziyaret etmelisiniz.

1995 yılı öncesine dek, kürek sporu ilk önce elde etmek üzere öbür su sporlarının yapılabildiği, içerdiği sazan, yayınlama, turna ve kadife balıklarıyla sportif balıkçılığın yanı sıra, kerevitle ticarî balıkçılığın da kayda değer ilgi merkezi olan göllerde, doğal bir yaşlanma süreci ve fazla gıda yüklemesinin zararlı sonuçları olarak toplu balık ölümleri ve kuş türlerinin azalması gözlemlenmektedir.

Göl tepelerle taraflı olduğundan, kent gürültüsünden ve kirliliğinden oldukça uzak.Yürüyüş ve bisikletle gezmek için ideal bir mekan olduğunu bilmelisiniz. Eymir Gölü herkese açık bir yerdir.Yalnız ODTÜ’nden kayıtlı kurallar çerçevesinde temin edilebilen Göl Giriş Kart’ınız olması gerekiyor yahut araçalrınızla geçiş yapamazsınız.Son olarak bisiklet kiralama olanağınızın da olduğunu hatırlatmak istiyorum.
 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment