Emlak Konut 20 Yıl Vadeli Ev İçin Düğmeye Bastı!

Emlak Konut önderliğinde geliştirilen 20 yıl vadeli konut sahibi olma projesi bugün itibariyle hayata geçti. 15 Temmuz’un ardındaki başlatılan gayrimenkul alanındaki seferberlik, bu kere 20 sene vadeli konut satışı ile tekrar başlayacak. İki ay sürecek kampanyada satışlar yüzde 5 peşinat, 20 yıl vade ile satılacak. 60 ay vade ile konut sahibi olmak isteyenlere ise yüzde 0 faiz uygulanacak.

Konutta birincil kampanya seferberliğini 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapan gayrimenkul sektörü, ikinci seferberlik için düğmeye bastı. Bugün başlayan ve 2 ay sürecek kampanyada konutlar yüzde 5 peşinatla başta 20 sene vade ile satılacak. 60 ay vadede ise yüzde 0 faiz uygulanacak.

EMLAK Konut GYO, konutta yeni bir kampanya başlattı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk kampanya seferberliğini başlatan Emlak Ev, ikinciEmlak Ev 20 yıl vadeli konut için düğmeye bastı Hangi bankalar kredi verecek?

seferberlik için de düğmeye bastı. Ağustos 2016’da 120 ay vade, yüzde 0.70 faiz ile konut satışı yapılmıştı. Hemen ise vade uzadı, faizler daha da düştü. Türkiye’de ilk olarak 240 ay yani 20 yıl vadeli konut satışı yapılmasının önü açıldı.

Bugün başlayan ve 31 Mart’a kadar sürecek kampanda yüzde 20 olan peşinat ödemesi de yüzde 5’e çekildi. Kalan yüzde 15’lik kısmın ise ev teslimine dek ödenmesi imkânı sağlandı. Emlak Ev projelerinden ev alanlar 60 ay vade için yüzde 0 faiz fırsatından yararlanırken, 10 yıl vadeli alımda yüzde 0.45, 20 sene vadede ise yüzde 0.79 faiz ödeyecek.

2.5 MİLYAR TL CİRO

15 Temmuz darbe girişiminden sonradan düzenledikleri kampanya ile ülke ekonomisine güvendiklerini gösterdiklerini bildiren Emlak Ev GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Ilk kampanyada 1 ayda 2 bin 500 ev sattık ve 2 milyar lira ciro elde ettik. Bu sene da yüklenicilerle aralıksız toplantılar yaptık ve yeni bir kampanya yapmamız gerektiğine karar verdik.

Avrupa’da mortgage kredileri 20-30 yılı buluyor. ‘Bu bizim ülkemizde neden yapılmıyor’ diyerek yola çıktık. Bankalar, yükleniciler ve Emlak Ev olarak fedakarlık yaparak ‘Enerjik Türkiye için birlik vakti’ kampanyasına başladık. Bu kampanyadan da 2-2.5 milyar lira ciro bekliyoruz. Ülke ekonomisi üstünde ciddi oyunlar oynanıyor. Hesaplı darlıktan çıkmak için şantiyelerin çalışması ve yeni yatırımlar yapılması gerekiyor” diye konuştu.

9 BANKADA GEÇERLİ

Kampanyanın Emlak Ev GYO bünyesindeki 30 proje ve 15 bin bağımsız bölümü için geçerli olacağını gösteren Kurum, 9 banka ile anlaştıklarını dile getirdi. Kurum, bunların Albaraka, Garanti Bankası, Halkbank, Türkiye Meslek Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası olduğunu bildirdi. Konut edinmek isteyenler için tarihi bir fırsat sunulduğunu gösteren Kurum, kampanyaya dahil projelerin metrekare fiyatlarının 2 bin 700 liradan başladığını açıklama etti. Kurum, kampanyaya dahil projelerin İstanbul’un yanı sıra Ankara, Konya, Denizli, Nevşehir, Niğde gibi illerde de bulunduğunu kaydederek, acilen projelerdeki egemen bölümlerin yüzde 20’sinin kampanyaya dahil olacağını dile getirdi. 240 ay vadenin finans sektörü için fazla da çekici olmadığını gösteren banka temsilcileri, ülke ekonomisine güvendikleri için kampanyaya dahil olduklarını söyledi.Emlak Konut 20 yıl vadeli ev için düğmeye bastı Hangi bankalar kredi verecek

Zam yapılmasına müsaade etmeyiz

KONUTTA yapılan kampanya tüketicilerde ‘acaba kampanya öncesi zam yapılır mı’ endişesi yarattı. Bu konuda izah etme yapan Murat Kurum; “Kampanyayı söz olsun diye yapmıyoruz. Kampanya açıklandıktan sonra kimsenin zam yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Fakat yükleniciler vaat ettikleri yüzde 20 stokları satıp bitirdikten sonradan bir fiyat artışı istek ederse bunu da oturup konuşuruz” dedi.

Seferberlik büyüdü

EMLAK Ev’un önderlik yaptığı kampanyaya diğer dernekler ve şirketlerde de yardım geldi. Konut Gelişticileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) de kampanyaya katılma kararı aldı. Derneğe üye firmalarla birlikte kampanyalı ev sayısının 40 bini aşması bekleniyor. Dernek üyesi gayrimenkul şirketlerinde ise faiz oranları bankalarla yapılan anlaşmaya tarafından değişecek. 20 yıl vade için aylık yüzde 0.75 ila 0.85 faiz bandında kredilendirme yapılması planlanıyor.

Gülistan ALAGÖZ/Özgürlük

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment