Ebola Virüsü Nedir, Belirtileri Nelerdir?


Ebola Virüsü Nedir, Belirtileri Nelerdir?
​IMG

Afrika’da yeniden can almaya başlayan ve bütün dünyayı korkutma eden Ebola Virüsü tehlikeli bir şekilde yayılmaya devam ediyor.

Halen denetleme altına alınamayan Ebola Virüsü insanlarda ve insan dışı primatlarda viral hemorajik ateş şeklinde ciddi hastalıklara yol açan bir virüstür. Dünya Sağlık Durumu Örgütü (WHO) tarafından 4. Tehlike Grubu Patojen olarak kabul edilmiştir.

Şu lahza için tanımlanabilen 3 çeşitlilik Ebola Virüsü bulunmaktadır. Bunlar

Ebola Reston Ebola Fildişi Kıyısı Ebola Sudan İshal, kanama, deri döküntüsü, yüksek ateş gibi ciddi rahatsızlıklara niçin olan Ebola virüsü bulaşıcı ve oldukça tehlikelidir. başta 1976 yılında Demokratik Kongo Cumhuriyetinde görülmüş ve genel olarak hayvanlar arasında yayılmıştır.

Ebola belirtileri nelerdir?

Ani ateş yorgunluk adale ve boğaz ağrısı kusma ishal ayrıca iç ayrıca dış kanama (bir takım vakalarda) Ebola virüsü Sars yada grip virüsü gibi havadan bulaşmıyor. Ebola virüsü genelde hastalık taşılan hayvan ya da hasta kanı, idrarı, teri, spermi gibi karoser sıvılarına dokunmakla bulaşan bir virüstür.

Ebola virüsünün denetim altına alınamaması sebebiyle ülkemizde de Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yayınladı ve Türk vatandaşlarını titiz olmaları konusunda uyardı. Ebola virüsü vaklarının bulunduğu ülkelere yolculuk kısıtlaması öneriliyor. Çünkü hastalığın derhal farkedilmesi olası yok. Belirtileri olağan grip ile benzediği için tedavi sürecinde geç kalınmalar yaşanabiliyor.

Virüs böylece tehlikeli ama ölen kişinin cansız bedenine bile çıplak elle bağlantı yapılamıyor. Virüsün kuluçka süreci 3 gün ile 3 hafta arasında değişiyor.
 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment