Doçentlik sınav yönetmeliğine neler değişti?

6 Ekim 2016 tarihi Devlete Ait Gazetede yayımlanan düzenlemeyle Doçentlik Sınav Yönetmeliği değişti.

Aşağıdaki yazıda, yapılan şansın dönmesi madde madde çözümleme edilmiştir.

* Doçentlik başvurusu yapanların başvuruları ilgili bilim/sanat alanından edinmek üzere görevlendirilen iki profesör göre ön incelemeye tabi tutulacaktır.

* Elektronik jüri tespit sistemi ile ilgili daha önceki yönetmelik değişikliğinde yapılan düzenlemeler kaldırılmıştır. Doçentlik jürilerinin belirlenmesi Doçentlik Imtihan Komisyonunca tarafsız ve denetlenebilir bir sisteme göre yapılması planlanmaktadır.

* 2006 yılından daha sonra kurulan 41 devlet üniversitesinde öğretim üyelerinin emeklilik yaşı ile ilgili kanuni düzenleme yapılması ardından, ÜAK jürilerde tayin alacak profesörlerin yaş haddini bu yönetmelik değişikliğinde 75'e çıkartmıştır.

* Doçentlik başvurusu yapan adayın eser tahlil aşamasında görevlendirilen jürinin hazırlayacağı raporun elektronik imzadan vazgeçilerek ÜAK'a elektronik bir ortamda gönderilmesin karşın düzenleme yapılmıştır. Keza geçici 1 inci madde ile bu düzenleme uygulamaya geçirilinceye kadar jüri raporlarının gönderilmesinde eski yönetmelik hükümlerine kadar operasyon tesis edilmesi istenmiştir.

* Sözlü sınav jürisinde başkanın belirlenmesinde kıdemli olan profesörün başkanlık görevini istememesi halinde jürinin kendi aralarında başkanı seçmesine yönelik düzenleme yapılmıştır.

* Eser tahlil başarılı olmasına rağmen sözlü sınavda başarısız olan adayların sözlü sınava en erken iki dönem, ikinci kez başarısız olanların ise en erken dört dönem sonradan yeniden başvurabileceklerine ilişkin mevzuat değişiklik yapılmıştır.

* Yapılan değişiklikle yönetmelikte "intihale" ilişkin ifadeler "Bilimsel Araştırma ve Yayınlama Etiğine Aykırılık" olarak düzenlenmiştir.

* Bugün yapılan mevzuat değişikliği öncesi sözlü sınavda başarısız bulunan adaylar hakkında da bu yönetmelikle getirilen vakit sınırlamaları uygulanacaktır.

Yavuz Selim KAPLAN

ESKİ HÜKÜM

YENİ HÜKÜM

MADDE 1- (2)

Bu Yönetmelik, doçentlik imtihan alanlarının belirlenmesine, doçentlik talebinde bulunabilme şartlarına, başvurunun zamanına ve usulüne, doçentlik imtihan jürilerinin oluşturulmasına, sınavların yapılmasına, intihal ve Yükseköğretim Kurulu kadar belirlenen öteki bilimsel yayın etiğine ve öteki disipline kuraldışılık iddiaları dolayısıyla izlenecek yola, komisyonların teşkiline ve görevlerine ilişkin hükümleri kapsar.

MADDE 1- Bu Yönetmelik, doçentlik sınav alanlarının belirlenmesi, doçentlik başvurusu yapabilme şartları, tatbik zamanı ve usulü, doçentlik sınav jürilerinin oluşturulması, sınavların yapılması, Yükseköğretim Kurulu göre belirlenen intihal, öteki bilimsel araştırma ve yayınlama etiği ve disipline anormallik iddiaları dolayısıyla izlenecek yollarla komisyonların teşkiline ve görevlerine ilişkin hükümleri kapsar

MADDE 2- (1)Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 11 inci ve 24 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır

MADDE 2-BuYönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 11 inci ve 24 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır

MADDE 3- (1) Doçentlik sınavı, Üniversitelerarası Kurulca belirlenen ve Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan bilim alanları ve kriterleri çerçevesinde yapılır. Bilim alanlarındaki güncellemeler izleyen dönemde, doçentlik kriterlerindeki güncellemeler ise kabul edildikleri tarihten sonraki ikinci doçentlik dilekçe döneminde uygulanır.

MADDE 3- Doçentlik sınavı, Üniversitelerarası Kurulca belirlenen ve Yükseköğretim Kurulu göre onaylanan bilim/sanat alanları ve doçentlikle ilgili kriterler çerçevesinde yapılır. Bilim/sanat alanlarındaki güncellemeler izleyen dönemde, doçentlik kriterlerindeki güncellemeler ise kabul edildikleri tarihten sonraki ikinci doçentlik başvuru formu döneminde uygulanır

MADDE 4- (1) Doçentlik başvurusu, nisan ve ekim ayının on beşinci günü başlayıp, en geç ilgili ayın son iş günü iş saati bitimine değin devam eder

MADDE 4- Üniversitelerarası Komite başka bir tarih belirlemedikçe doçentlik başvurusu, yılda iki kere almak üzere Nisan ve Ekim aylarının on beşinci günü başlayıp, en geç ilgili ayın son çalışma günü çalışma saati bitimine kadar devam eder.

MADDE 4- (1) b)Yükseköğretim Kurulu kadar belirlenen merkezi bir yabancı dil sınavından en düşük altmış beş puan veya milletlerarası geçerliliği Ölçme, Seçme ve Atama Merkezi kadar kabul edilen bir tanıdık olmayan dil sınavından buna eşit bir puan dargın olması; doçentlik bilim alanı belirlenmiş bir yabancı dille ilgili olanların bu sınavı diğer bir tanıdık olmayan dilde sağlaması

MADDE 4- Yükseköğretim Kurulu göre belirlenen merkezi bir tanıdık olmayan dil sınavından en düşük altmış beş puan ya da milletlerarası geçerliliği Ölçme, Seçme ve Sipariş Verme Merkezi kadar kabul edilen bir tanıdık olmayan dil sınavından buna denk bir puan alınmış olması; doçentlik bilim alanı belirlenmiş bir yabancı dille ilgili olanların ise bu sınavı başka bir yabancı dilde sağlaması

MADDE 4- (1) c) Doktora, tıpta ya da diş hekimliğinde uzmanlık ya da sanatta yeterlik derecesi iktisap edildikten sonra, doçentlik başvurusunda bulunulacak bilim alanında öngörülen en düşük kriterlere uygun benzersiz bilimsel yayın ve öteki çalışmaların yapılmış olması

MADDE 4- Doçentlik talebinde bulunulacak bilim/sanat alanında öngörülen en az kriterlere yerinde benzersiz bilimsel yayınlama ve diğer çalışmaların yapılmış olması

MADDE 4- (3) Doçentlik başvuruları, Üniversitelerarası Kurula eserler ile birlikte elektronik ortamda yapılır. Doçentlik başvuru formu şartlarının sağlanıp sağlanmadığı Üniversitelerarası Komite Başkanlığı göre ilgili bilim alanlarından görevlendirilen profesörler tarafından yapılan analiz ile belirlenir.

MADDE 4- Doçentlik başvuruları, eserlerle birlikte elektronik ortamda Üniversitelerarası Kurula yapılır. Doçentlik kullanım şartlarının sağlanıp sağlanmadığı, Üniversitelerarası Komite Başkanlığı göre ilgili bilim/sanat alanlarından görevlendirilen en düşük iki profesör tarafından yapılan inceleme ile belirlenir. Fakat sınavın herhangi bir aşamasında, adayın doçentlik kullanım şartlarını sağlamadığına ilişkin ileri sürülebilecek iddialar, Doçentlik Sınav Komisyonunca incelenir. Doçentlik Imtihan Komisyonu tarafından kullanım şartlarını sağlamadığına karar verilen adayın doçentlik başvurusu iptal olunur.

MADDE 5- (1)Başvurunun eksiksiz olduğu ve gerekli şekil şartlarını taşıdığı saptama edilen adayların her biri için, Üniversitelerarası Kurul kadar, Doçentlik Imtihan Komisyonunun elektronik jüri belirleme sistemi aracılığıyla belirleyerek oluşturacağı önerge üstüne, başvurulan bilim alanı göz önünde bulundurularak beş başlıca ve iki yerine geçen kimse üyeden oluşan jüri oluşturulur. Adayın başvurduğu bilim alanında tatmin edici öğretim üyesinin bulunmaması halinde, jüri yakın alanlardaki profesörlerden tamamlanır.

MADDE 5-Başvurunun eksiksiz olduğu ve zorunlu şekil şartlarını taşıdığı tespit edilen adayların herkes için, Üniversitelerarası Kurul kadar belirlenecek tarafsız ve denetlenebilir yönteme göre Doçentlik Sınav Komisyonunca, başvurulan bilim/sanat alanı göz önünde bulundurularak beş belli başlı ve iki yerine geçen kimse üyeden müteşekkil bir jüri oluşturulur. Adayın başvurduğu bilim/sanat alanında tatmin edici öğretim üyesi yahut jüri, üç belli başlı ve iki protez üye ile oluşturulabilir

MADDE 5- (4) Doçentlik sınav jürisinde ödev alabilmek için öğretim üyesinin Devlet ya da vakıf yükseköğretim kurumlarında 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 26 ncı maddesi hükümlerine kadar profesör olarak atanmış ve yetmiş iki yaşını doldurmamış olması şarttır.

MADDE 5- Doçentlik imtihan jürisinde tahsis alabilmek için öğretim üyesinin Devlet ya da vakıf yükseköğretim kurumlarında 2547 sayılı Kanunun 26 ncı maddesi hükümlerine kadar profesör olarak atanmış ve yetmiş beş yaşını doldurmamış olması şarttır.

MADDE 6- (2) Doçentlik imtihan jürisini oluşturan esas ve yerine geçen kimse üyeler, adayın akademik çalışmalarının her birini değerlendirerek, Üniversitelerarası Kurul kadar belirlenen formata uygun şekilde hazırladıkları ayrıntılı ve gerekçeli kişisel raporlarını Üniversitelerarası Kurula elektronik imzayla gönderirler. Bu raporlar, her başvuru formu dönemi için dilekçe dosyalarının jüri üyesine iletildiği tarih sırasına tarafından ve dosya sayısı itibarıyla maksimum birer aylık sürelerde hazırlanarak Üniversitelerarası Kurula gönderilir. Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı bu raporların bir örneğini adayın dosyasında muhafaza eder.

MADDE 6- Doçentlik sınav jürisini yaratıcı belli başlı ve yedek üyeler, adayın akademik çalışmalarının her birini değerlendirerek, Üniversitelerarası Komite tarafından belirlenen formata uygun bir şekilde hazırladıkları detaylı ve gerekçeli bireysel raporlarını Üniversitelerarası Kurula elektronik ortamda gönderirler. Bu raporlar, dosya sayısı itibarıyla azami birer aylık sürelerde hazırlanarak gönderilir. Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı bu raporların bir örneğini adayın dosyasında muhafaza eder

MADDE 6- (6) Değerlendirmeye başlıca alınan jüri raporları tamamlandığında, raporların birer örneği, eser incelemesi sonucuna ilişkin bildirim yazısıyla birlikte adaya gönderilir. Beş jüri üyesinden en düşük üçünün, adayı eser ve diğer faaliyetlerden başarılı bulması halinde, namzet sınavın bu aşamasından başarılı sayılır ve sözlü sınava çağrılır. Başarısız bulunan aday ise jüri tarafından beceriksiz yer alan eser ve faaliyetleri tamamlamak kaydıyla, en erken izleyen ikinci dönemde baştan başvurabilir. Bu talebinde da başarısız yer alan aday, tekrar jüri kadar yetersiz bulunan eser ve faaliyetleri tamamlamak kaydıyla, en erken izleyen ikinci dönemde tekrar başvurabilir. Eser incelemesi aşamasında üçüncü kere de başarısız bulunan aday, ama en erken izleyen üçüncü dönemde bitmiş başvurabilir.

MADDE 6- Değerlendirmeye alınan jüri raporları tamamlandığında, raporların birer örneği, eser incelemesi sonucuna ilişkin bildirim yazısıyla birlikte adaya gönderilir. Beş üyeden oluşan jürilerde en düşük üç üyenin, üç üyeden oluşan jürilerde ise en az iki üyenin, eser ve öteki faaliyetlerden adayı başarılı bulması halinde aday, sınavın bu aşamasından başarılı sayılır ve sözlü sınava çağrılır. Başarısız bulunan aday, jüri göre yetkisiz yer alan eser ve faaliyetleri tamamlamak kaydıyla en erken izleyen ikinci dönemde her yerde başvurabilir.

MADDE 6- (10) Jüri, sözlü sınav için aza tamsayısı ile toplanır. Adaylar kayıtlı yer, tarih ve saatte sözlü sınava alınırlar. Sınavda jüri üyelerinden profesörlük süresine göre en kıdemli olan, başkan olarak görev yapar

MADDE 6- Jüri, sözlü sınav için üye tamsayısı ile toplanır. Adaylar belirtilen yer, tarih ve saatte sözlü sınava alınırlar. Sınavda jüri üyelerinden profesörlük süresine kadar en kıdemli olanı, istememesi halinde ise jürinin kendi aralarından seçecekleri bir aza başkan olarak ödev yapar

MADDE 6- (18) Sözlü sınavda başarısız olan ya da sözlü sınav hakkını kaybeden namzet, 4 üncü maddenin birinci fıkrasında belirlenen sürelerde yeniden başvuruda bulunması halinde tekrar sözlü sınava alınır. Bu başvuruda, 4 üncü maddede doçentlik başvurusu için aranan şartların taşındığına dair belgelerin her yerde ibrazı istenmez.

MADDE 6- Sözlü sınavda başarısız olan veya sözlü imtihan hakkını kaybeden namzet, bu maddenin yirminci fıkrasında belirlenen sürelerde yeniden başvuruda bulunması halinde her yerde sözlü sınava alınır.

MADDE 6- (20) Eser incelemesinde başarılı olmasına karşın birinci, ikinci ya da üçüncü sözlü sınavda başarısız olan veya başarısız sanılan namzet, her defasında en erken izleyen ikinci imtihan döneminde sözlü sınav için yeniden başvurabilir. Üçüncü defa sözlü sınavdan başarısız yer alan namzet için salt çoğunluğu sağlayacak sayıda üyenin değiştirilmesi şartıyla yeni bir jüri oluşturulur

MADDE 6- (20) Eser incelemesinde başarılı olmasına karşın sözlü sınavda başarısız olan veya başarısız sanılan aday, sözlü sınava en erken iki dönem; ikinci kere başarısız yer alan namzet ise en erken dört dönem sonra tekrar başvurabilir. Sözlü sınavdan üçüncü defa başarısız yer alan aday için salt çoğunluğu sağlayacak sayıda üyenin değiştirilmesi şartıyla yeni bir jüri oluşturulur ve takip eden sözlü sınavlarda da aynı süreç izlenir

Yönetmeliğin üçüncü birim başlığı"Bilimsel Araştırma, Yayın Etiğine Anomali, Doçentlik Imtihan Komisyonu" biçiminde değiştirilmiştir.

MADDE 7 - (1) Üniversitelerarası Komite, intihal ve öteki bilimsel araştırma ve yayınlama etiğine anormallik ile öteki disiplin cezaları bakımından doçentlik sınavına başvuran adayların durumlarını Yükseköğretim Kurulu veri tabanından denetleme eder.

(2) Eser incelemesi yapan jüri üyeleri, uygulama dosyasında yer alan herhangi bir eserde intihal ya da diğer bilimsel araştırma ve yayınlama etiğine anormallik saptama ederse, durumu hazırlayacağı gerekçeli bir raporla ve iddiaya konu olan eserlerle birlikte Üniversitelerarası Kurula bildirir.

(3) Üniversitelerarası Komite, intihal ve öteki bilimsel araştırma ve yayın etiğine kuraldışılık iddiası hakkında gerekli işlemlerin yapılması için, durumu belgeleri ile birlikte Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına gönderir ve bir karar verilinceye kadar doçentlik başvurusu ile ilgili herhangi bir işlem yapmaz.

(4) İntihal ve diğer bilimsel araştırma ve yayınlama etiğine kuralsızlık iddiası ile ilgili olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bünyesinde gerekli inceleme yapılır. İddianın içten olmadığının tespiti halinde, doçentlik değerlendirme süreci kaldığı yerden devam eder.

(5) İntihal ve diğer bilimsel araştırma ve yayın etiğine anormallik iddiası hakkında yapılacak analiz neticesinde etik ihlalde bulunduğuna karar verilen aday, doçentlik sınavı başvurusunda başarısız sayılır. Bu şekilde başarısız farzedilen adaylar hakkında Doçentlik Imtihan Komisyonu tarafından ihlalin ağırlığına göre bir yıldan beş yıla değin süreyle doçentlik talebinde bulunamama kararı verilir. Adayın idari, cezai ve yasal sorumluluğuna ilişkin hükümler saklıdır.

(6) Inceleme neticesinde ahlak ihlalde bulunduğuna karar verilen adayın, emrindeki olduğu yükseköğretim kurumuna veya yan bulunduğu diğer ulus kurumuna namzet hakkında zorunlu disiplin işlemlerinin ve diğer idari işlemlerin başlatılması nedeniyle data verilir.

(7) Doçentlik sınavı başvurusuyla ilgili olarak adayın aldatıcı bilgi ya da evrak sunduğunun, sınavın herhangi bir aşamasında jüri üyelerince ileri sürülmesi veya resen saptama edilmesi halinde, bu konuda bir karar verilinceye değin Üniversitelerarası Kurul doçentlik başvurusu ile ilgili herhangi bir işlem yapmaz. Doçentlik Imtihan Komisyonunca bu iddia hakkında yapılacak analiz neticesinde iddianın içten olduğuna karar verilmesi halinde adayın başvurusu geçersiz sayılır. Bu sebeple başvurusu geçersiz sanılan namzet en erken izleyen ikinci dönemde yeniden doçentlik talebinde bulunabilir. Doçentlik Sınav Komisyonunca yapılacak inceleme neticesinde iddianın dürüst olmadığına karar verilmesi halinde doçentlik değerlendirme süreci kaldığı yerden devam eder.

(8) Adayın doçentlik kullanım süreci devam ederken namzet hakkında doçentlik başvuru formu dosyasında sunmuş olduğu herhangi bir eserinde intihal ve diğer bilimsel araştırma ve yayın etiğine anormallik bulunduğu iddiasını taşıyan şikayet ya da ihbar başvurusu yapılması durumunda, Üniversitelerarası Komite bu başvuruyu değerlendirilmesi amacıyla anında Yükseköğretim Kuruluna gönderir. Yükseköğretim Kurulu bünyesinde bu tatbik hakkında ön değer biçme yapılır. Yapılan ön değerlendirmede, başvurunun inandırıcı mahiyette data ve belgeye dayalı olduğunun saptama edilerek iddianın incelenmesine karar verilmesi halinde Üniversitelerarası Kurul doçentlik başvurusu ile ilgili herhangi bir işlem yapmaz. İncelenmesine karar verilen başvurulara ilişkin olarak ahlak ihlal iddiası içeren doçentlik jüri raporları nedeniyle uygulanacak yol izlenir.

MADDE 7 - (1) Üniversitelerarası Komite, bilimsel araştırma ve yayınlama etiğine anormallik ile disiplin cezaları bakımından doçentlik sınavına başvuran adayların durumlarını, Yükseköğretim Kurulu data tabanından teftiş eder.

(2) Eser incelemesi yapan jüri üyeleri, tatbik dosyasında yer alan herhangi bir eserde bilimsel araştırma ve yayınlama etiğine kuraldışılık tespit ederse, bu durumu hazırlayacağı gerekçeli bir raporla ve iddiaya konu olan eserlerle birlikte Üniversitelerarası Kurula bildirir.

(3) Bilimsel araştırma ve yayın etiğine kuraldışılık iddiası hakkında gerekli işlemler, Üniversitelerarası Kurul göre belirlenecek yöntem ve esaslar çerçevesinde yapılır. Üniversitelerarası Komite, bilimsel araştırma ve yayın etiğine anomali iddiası hakkında zorunlu işlemlerin yapılması için durumu belgeleriyle birlikte ilgili bilimsel araştırma ve yayınlama etiği komisyonuna gönderir ve bir karar verilinceye dek doçentlik başvurusuyla ilgili herhangi bir işlem yapmaz.

(4) Bilimsel araştırma ve yayın etiğine anomali iddialarını tahlil etmek ve sonuçlandırmak nedeniyle Üniversitelerarası Komite bünyesinde Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sıhhat ve Spor Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler ile Hoş Sanatlar alanlarından elde etmek üzere üç adet Bilimsel Araştırma ve Yayınlama Etiği Komisyonu kurulur. Bu komisyonların kuruluşu, çalışma usul ve esasları Üniversitelerarası Komite tarafından belirlenir.

(5) İlgili bilimsel araştırma ve yayın etiği komisyonu kadar incelenen bilimsel araştırma ve yayın etiğine aykırılık iddiasının dürüst olmadığının tespiti halinde, doçentlik değerlendirme süreci kaldığı yerden devam eder.

(6) Bilimsel araştırma ve yayın etiğine aykırılık iddiası hakkında yapılacak analiz neticesinde etik ihlalde bulunduğuna karar bahşedilen namzet, doçentlik sınavı başvurusunda başarısız sayılır. Adayın yönetimsel, cezai ve hukuki sorumluluğuna ilişkin hükümler saklıdır.

(7) Analiz neticesinde etik ihlalde bulunduğuna karar bahşedilen aday hakkında zorunlu işlemlerin yapılması için alınan karar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına bildirilir. Bildirim üstüne Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı göre, adayın emrindeki olduğu yükseköğretim kurumuna ya da tabi bulunduğu kuruma gerekli disiplin ve diğer yönetimle ilgili işlemlerin başlatılması amacıyla veri verilir.

(8) Sınavın herhangi bir aşamasında jüri üyelerince doçentlik sınavı başvurusuyla ilgili olarak adayın aldatıcı data ya da evrak sunduğunun ileri sürülmesi ya da re'sen tespit edilmesi halinde, bu konuda bir karar verilinceye kadar Üniversitelerarası Komite, doçentlik başvurusuyla ilgili herhangi bir operasyon yapmaz. İlgili bilimsel araştırma ve yayınlama etiği komisyonu göre yapılacak çözümleme neticesinde iddianın dürüst olduğunun tespiti halinde aday başarısız sayılır. İddianın içten olmadığına karar verilmesi halinde doçentlik değerlendirme süreci kaldığı yerden devam eder.

(9) Adayın doçentlik başvuru süreci devam ederken namzet hakkında doçentlik uygulama dosyasında sunmuş olduğu herhangi bir eserinde bilimsel araştırma ve yayın etiğine anormallik bulunduğu iddiasını taşıyan şikayet ya da ihbar başvurusu yapılması durumunda, Üniversitelerarası Komite bu başvuruyu değerlendirilmesi amacıyla anında ilgili bilimsel araştırma ve yayınlama etiği komisyonuna gönderir. İlgili bilimsel araştırma ve yayın etiği komisyonunda bu başvuru formu hakkında ön değerleme yapılır. Yapılan ön değerlendirmede, başvurunun inandırıcı mahiyette data ve belgeye dayalı olduğunun tespit edilerek iddianın incelenmesine karar verilmesi halinde Üniversitelerarası Kurul doçentlik başvurusuyla ilgili herhangi bir işlem yapmaz. İncelenmesine karar verilen başvurulara ilişkin olarak etik ihlal iddiası taşıyan doçentlik jüri raporları sebebiyle uygulanacak yol izlenir.

MADDE 8 - (2) Doçentlik Imtihan Komisyonu, her bir adayla ilgili sınav jürisinin esas ve yedek üyelerini elektronik jüri tespit sistemi aracılığıyla belirleyerek Üniversitelerarası Kurula sunar. Komite elektronik jüri belirleme sistemi aracılığıyla belirlenen jürilerde ortaya çıkan maddesel hataları düzeltir. Doçentlik bilim alanının özelliği sebebiyle elektronik jüri belirleme sistemi yoluyla jüri oluşturmanın muhtemel olmadığı hallerde, jüriler Komite tarafından belirlenir.

MADDE 9- Doçentlik Sınav Komisyonu, Üniversitelerarası Kurul tarafından belirlenecek nesnel ve denetlenebilir yönteme kadar her bir aday için ilgili imtihan jürisinin asıl ve değiştirme üyelerini belirleyerek Üniversitelerarası Kurula sunar. Komisyon jürilerde ortaya çıkan fiziksel hataları düzeltir.

GEÇİCİ MADDE 1- 6 ncı maddenin ikinci fıkrasında öngörülen elektronik imza sistemi yükseköğretim kurumlarında, altıncı fıkrasında öngörülen elektronik sistem ise Üniversitelerarası Komite göre oluşturuluncaya değin, bu fıkralarda öngörülen kullanım usulleri yerine bu Yönetmelikle yürürlükten kaldırılan 31/1/2009 tarihli ve 27127 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Doçentlik Sınav Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

MADDE 10- 4 üncü maddenin üçüncü fıkrası ile 6 ncı maddenin ikinci fıkrasında öngörülen elektronik etraf oluşturuluncaya kadar, bu fıkralarda bulunan işlemler hakkında bu Yönetmelikle yürürlükten kaldırılan31/1/2009 tarihli ve 27127 sayılı Devlete Ait Gazete'de yayımlanan Doçentlik Sınav Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

EKLENEN GEÇİCİ MADDE

GEÇİCİ MADDE 2 - (1) Bu maddenin yürürlüğe girmesinden önce başarısız sanılan adaylar hakkında da bu Yönetmelik hükümleri uygulanır

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment