Çanakkale Gezilecek Yerler


Çanakkale Gezilecek Yerler

​IMG
Çanakkale, görmek ve gezmek için öncelik verilmesi gereken şehirlerimizden birisidir. Bu şehirde gezerken Çanakkale’nin tarihi önemini daha yakından hissedecek, sahip olduğumuz değerlere ve anılarımıza daha fazla sarılmak isteyeceğinizden muhakkak olabilirsiniz.Özellikle Çanakkale Aynalı Çarşı mutlaka görmmeniz gereken bir yerdir. Çanakkale savaşlarında bir millet türküsüne de konu olan ünlü çarşının 1889 yılında II. Abdülhamid’in padişahlığı sırasında, Çanakkale’nin önde gelen Yahudi ailelerinden biri kadar yaptırıldığı bilinmektedir.

Çanakkale’ye gelindiğinde ola ki de ilk ziyaret edilmesi gereken mekan Çanakkale Şehitliği olsa gerek. Çanakkale savaşlarının merkezi olan, insanoğlunun tüylerini ürperten, tarifsiz bir duygu yoğunluğunun içine sürükleyen ve bu vatanın evladı her kişinin o havayı soluyarak öğrenmesi gereken bir destanın yazıldığı Gelibolu yarımadası tarihi milli parkında kalan anıt ve şehitlikler.

Çanakkale Deniz Müzesi1462 yıllında Fatih Sultan Mehmet kadar yaptırılan, Çanakkale Savaşları’nda da kullanılan, Çanakkale Deniz Zaferi’nin kahramanlarından Nusrat Mayın Gemisi’nin orijinal boyutlarındaki maketi ve Çanakkale Savaşları’nda kullanılan dağıtılmış silahların bulunduğu müzeyi ziyaret edebilirsiniz.Ayrıca Truva antik kendit ile birlikte Çanakkale arkeoloji müzesinide ziyaret etmelisiniz.
 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment