Aydın Sayılı Kimdir Kısaca


Açık Fikirli Sayılı Kimdir Özetle Yaşamı

Ord. Prof. Okumuş Sayılı 2 Mayıs 1913, İstanbul doğumlu Türk bilim adamıdır.

Aydın Sayılı Türkiye’de bilim tarihçiliğinin yerleşmesini sağlamış bilim adamıdır. Ordinaryüs Profesör Doktor ünvanı taşır. 1942 yılında Harvard Üniversitesi’nde bilim tarihi alanında doktorasını tamamlamış olan Sayılı, dünyada bilim tarihi alanında tanıdık birincil doktora derecesinin sahibidir. 2009 yılı başından itibaren Turkish lira symbol 8x10px.png 5 Türk Liralık banknotların arka yüzünde resmi bulunur.

Kültürlü Sayılı 2 Mayıs 1913’te İstanbul’da dünyaya geldi. Babası Abdurrahman Bey, annesi Suat Bayan’dır. Ailesinin üçüncü çocuğu idi. Babasının İran'da atama yapması nedeniyle çocukluğunun bir kısmı İran'da geçti.

Açık Fikirli Sayılı 1961’de Milletlerarası Bilim Tarihi Akademisi’nin bütün üyesi oldu ve 1962’den itibaren 3 yıl boyunca bu kurumda birli-başkanlık yaptı.Üniversitedeki görevinden emekli olduktan daha sonra 1984 yılında Atatürk Kültür Merkezi ve Atatürk Araştırmaları Merkezi adlı iki yeni kurum resmileşmiş, bu kurumlar Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu ile birleştirilmişti.

Aydınlatılmış Sayılı Henüz emekliliğinin ilk ayında iken 15 Ekim 1993 günü sokakta kalp krizi geçirerek hayatını yitirdi. Ankara Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.
 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment