Android telefonlarda Antivirüs gerekli mi?


Android telefonlarda Antivirüs zorunlu mi?

​IMG
Cep telefonlarını nerdeyse bilgisayar olarak kullandığımız şu günlerde akıllarda bir soru işareti oluşmaya başladı. Aceba cep telefonları içinde antivirüs programı üstüne atmak gerekir mi?

Apple’ın kullandığı IOS işletim sistemi sıkı koruma altındayken Google’ın herkese açık olarak hizmete sunduğu android işletim sistemi aceba virüs tehlikesi taşıyor mu? Android uygulamaları Android marketlere yüklenmeden önce ne yazık ama virüs taramasından geçmiyor. Bu da seslenmek oluyor oysa android telefonlarınız virüs tehlikesiyle karşı karşıya.

Android telefonu olan kullanıcılar bu virüslerden nasıl koruyacaklar kendilerini
Maalesef android için yapılmış antivirüs yazılımlar bütün anlamıyla koruma sağlamıyor. Aksine kendisini bedava virüs yazılımı olarak bildiren app’ler de mevcut android marketlerde. bu nedenle sizin yapmanız gereken ilk olarak kurduğunuz app’lerin hangi bilgilere varmak istediğini dikkatlice okumanız ve tasdik vermeden önce bir kere daha düşünmeniz.

Erişim izinlerini telefonunuz ayarlar kısmından düzenleyebilirsiniz. Unutmayın teknoloji geliştikçe kötüye kullanımda gelişmekte ve bir şekilde telefonlarınıza da sızmaktadır. Her başvuru formu güvenli değildir. Güvenilirliğinden kesin olmadığınız, geveze erişim izinleri istediğini düşündüğünüz uygulamaları telefonunuza kurmayın.
 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment