Aday memurken, nakil yapılır mı?

NAMZET MEMURUN, DIĞER KURUMA NAKLİ

657 sayılı Kanunun 54 maddesinde "... bu süre içinde aday memurun diğer kurumlara nakli yapılamaz." hükmü yer almaktadır.

Oysa bu hükme rağmen, uygulamaya düşünceler veren Devlet Personel Başkanlığı, namzet memurun, KPSS ile yerleştiği kuruma naklen geçebileceği yönünde manzara vermiştir. Görüntü için tıklayınız.

Başka kurum ne demektir, başlıklı dosyamız için tıklayınız.

KURUM İÇİ NAKİL

Aday memurun kurum içi naklinde ikili bir ayrım bulunmaktadır. Kurumların yer değiştirmeye yani rotasyona yan personeli bulunmaktadır.
Bu hususlar, genellikle, Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğinde düzenlenmiştir. Genel çerçeve yönetmelik olarak adlandırılan bu yönetmelikte, namzet memurların yönetmelik kapsamında olmadığı hüküm altına alınmıştır.

Başvuru Formu ise çoğunlukla şu şekildedir. Eğer aday memur, kurumsal yönetmelikte, zorunlu yer değiştirmeye alt olarak gösterilen bir unvanda ise aile birlikteliği ya da afiyet özrü gibi bir özre dayanan nakil talepleri adaylık süresi içinde yapılmamalıdır. Ancak, namzet memur zorunlu yer değiştirmeye alt olarak belirlenen bir unvanda çalışmıyorsa ve kurumsal yönetmelikte bu konuda düzenleme yapılmış ise adaylık süresi içinde nakli yapılabilir.

Zorunlu yer değiştirmeye emrindeki bir unvanda çalışan aday memurun neden naklinin yapılmayacağına dair yasal direktifler için tıklayınız.

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment