Yıllık izni iptal olan kamu görevlilerine yol paraları verilir mi?

Cihan DOĞAN

Başbakanlık, 18 Temmuz tarihli ve 29774 sayılı mükerrer Devlete Ait Gazetede yayımladığı genelgeyle, yıllık izinleri ikinci bir emre dek iptal etti ve laf konusu halk çalışanlarından halen izinde bulunanların en kısa sürede görevleri başına dönmesini istedi.

Peki iznini memuriyet mahalli dıştan geçirenler göreve dönüş için harcırah alınabilecek mi?

Bu konuda şunu söyleyebiliriz: Belirtilen bir harcama edilerek çıkılan yıllık izinden geri dönülmesi halinde idarenin bir takım masraflara katlanması gerekmektedir.

Konuyla ilgili olarak Sayıştay Genel Kurulu'nun vermiş olduğu 07.12.1963 tarihli ve 2806/1 sayılı Kararında; "Senelik izinlerini memuriyet mahalleri haricen geçirmekte olanlardan asli memuriyet mahallerine çağrılıp verilen görevi yaptıktan daha sonra geri kalan izinlerini aşmak üzere her tarafta müsade kullanmakta oldukları mahallere avdet edenlere, asli vazife mahalline geliş ve müsade kullanıldığı yere dönüş için yol masrafı ile yolda geçen günlere ait yevmiyelerinin verilmesinin yerinde olacağı....."ifadesine yer verilmiştir.

Sayıştay Genel Kurulu'nun vermiş olduğu bu karar doğrultusunda takvim iznini memuriyet mahalli dıştan geçirirken Genelge gereği devir yerine dönen halk çalışanlarına yol masrafı ve yevmiyenin verilmesi gerekmektedir.

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment