Yaşı bekleyen memur, 1260'den fazla sigortalı olursa, emekli ikramiyesi de yanar mı?

Ben Türk Silahlı Kuvvetlerinde binbaşıyım, emekli sandığına emrindeki olarak çalışmaktayım. Aşınma payı dahil 25 yılım 2016 yılı haziran sonu itibarıyla doluyor ve yaşa takıldığımdan ücret almadan ayrılıyorum.

9 yıl civarı beklersem emekli sandığından maaş alabiliyorum. Ama bu bekleme süresinde mecburen çalışacağım. Yeni çalışacağım kurum Bağkur veya diğer bir teminat sistemi olabilir, bu durumda ben emekli sandığından değil son çalıştığım teminat sisteminden emekli maaşına bağlanıyormuşum. Bu durumda emekli sandığında kalınan süreler için yapılan ödemeler ne olacak alacağım maaşta adalet kaybına uğrarmıyım? Toplu para ne olacak? İlginize teşekkürler.....

Durumunuzu değerlendirmemiz:

Hizmet yılınızı tamamladığınızdan, yaş tamamlanana dek görevinizden ayrılabilirsiniz.

Yaş grubunu eskime süreleri azaltır, daha önce yaş grubunu tamamlamayı sağlar.

Yaşınızını tamamlayacağınız süreye kadar aylık ve ikramiye olmaz, bu sürede GSS. Dahilinde sağlığınız olur.

Yaşınızı tamamlayacağınız tarihe değin TAHVIL-KUR, SSK lı çalışırsanız, 1260 gün ve daha fazla çalışmanız olursa TSK. ünvanınız üzerinden emekli olamazsınız. Eksik olursa TSK. ünvanınız üzerinden emekli olursunuz.

TSK.daki sürenize emeklilik ikramiyeniz gizli kalır. Memurluk, işçilik veya esnaflık üzerinden ne vakit aylık bağlanırsa emekli ikramiyenizi o tarihte alırsınız.

Ücret kaybınızda memurluk aylık sistemi ile işçilik ya da esnaflık aylık sistemi farklıdır. TSK. ünvanınıza bugün için alabileceğiniz aylık ve ikramiye tutarını hesaplamak için http://www.memurlar.net/emeklimaas/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Işçi ve Bağ-Kur kapsamında yüksek SGK primli olarak çalışmanızın fayda olabileceğini ayrıca değerlendirmekteyiz.

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment