MEB, 2016'da 695 mülakat komisyonu kurmuş

Ulusal Eğitim Bakanlığınca, Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın soru önergesine verilen cevapta, 2016 yılında 195'i dershane öğretmenleri için edinmek üzere toplam 695 görüşme komisyonu oluşturulduğu belirtildi.

T.C.
MILLI EĞİTİM BAKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı

EDİRNE MİLLETVEKİLİ ERDİN BİRCAN'IN 7/8362 BAŞLICA NUMARALI YAZILI SORU ÖNERGESİNE İLİŞKİN BILGI

Bakanlığımızca sözleşmeli hoca atamaları, Talim ve Terbiye Kurulunun 9 sayılı Kararı, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Ödev ve Yer Değişiklik Yönetmeliği, 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Sözleşmeli Öğretmen Alımlarına dair 03.08.2016 tarihli ve 29790 sayılı Devlete Ait Gazetede yayımlanan Sözleşmeli Hoca İstihdamına İlişkin Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan duyurular doğrultusunda gerçekleştirilmiştir.

Sözleşmeli öğretmenliğe atanacakların başvuruları, sözlü sınava alınacakların belirlenmesi, sözlü sınav komisyonu oluşumu, sözlü sınav konuları, sözlü sınavın usul ve esasları, atanmaları ve uygulamaya ilişkin diğer hususlar Sözleşmeli Hoca İstihdamına İlişkin Mevzuat ile düzenlenmiştir. Bu kapsamda, sözleşmeli hoca alımlarına ilişkin duyuru yayınlanmış olup görev usul ve esaslarına ilişkin gerekli açıklamalara yer verilmiştir.

Sözleşmeli hoca görüşme sınavında 200, öğretmenlik alan bilgisi sınavı gerektiren alanlar için 19-25 Eylül 2016 tarihindeki sözleşmeli öğretmen mülakat sınavında 300, dershaneler ve öğrenci etüt merkezlerinde devir yapan eğitim personeline yönelik adaylar için 26-28 Eylül 2016 tarihindeki sözleşmeli hoca görüşme sınavında 195 edinmek üzere Türkiye genelinde toplam 695 görüşme komisyonu oluşturulmuştur.

Adayların komisyonlara dağılımı Milli Eğitim Bakanlığı internet sayfasında yayınlanan Sözleşmeli Öğretmenliğe Kullanım ve Tayin Kılavuzunun 2.1. Maddesi gereğince sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava misafir etme edilmek üzere uygulama elektronik ortamda (http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden) alınmıştır. Bu başvuruda adaylar, Ilave-2 Sözlü Imtihan Merkezleri listesinde belirtilen imtihan merkezlerinden maksimum beş seçim yapmışlar ve tercihlerinden birine yerleştirilmişlerdir.

Mülakat komisyonlarının oluşturulması Yönetmeliğin 9-1. maddesine tarafından yürütülmüştür. Sözleşmeli öğretmen alımı Mevzuat çerçevesinde üretilmiş ve herhangi bir adayın mağdur edilmesi laf konusu olmamıştır. Yönetmeliğin 11 inci maddesinde belirtildiği üzere sözlü sınav konuları ve ağırlıkları aşağıdaki gibidir:
a) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü: %25,
b) Irtibat becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti: %25,
c) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı: %25,
ç) Kalabalık önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri: %25 Değerlendirmeler bu çerçevede objektif şekilde yapılmıştır.

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment