679 sayılı İhraç ve İade KHK'ları yayımlandı

Diyanet'ten 135 kişi, Hak Bakanlığı'ndan 1699 birey, İçişleri'nden 2687 birey, Sıhhat Bakanlığı'ndan 838 birey, Diyanet'ten 135 birey, Üniversitelerden ise 649 akademisyen ihraç edildi.

6 Ocak 2017 tarih ve 29940 (Mükerrer) sayılı Devlete Ait Gazetede yayımlanmıştır.

OLAĞANÜSTÜ HAL KAPSAMINDA BAZI TEDBİRLER ALINMASI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME

Karar Sayısı: KHK/679

Mucizevi hal kapsamında bazı tedbirler alınması; Anayasanın 121 inci maddesi ile 25/10/1983 tarihli ve 2935 sayılı Mucizevi Hal Kanununun 4 üncü maddesine göre, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nca 2/1/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Kamu personeline ilişkin tedbirler

MADDE 1(1) Terör örgütlerine veya Ulusal Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşısında faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, yaradılış veya gruplara üyeliği, mensubiyeti ya da iltisakı yoksa bunlarla irtibatı olan ve ekli (1) sayılı listede bulunan kişiler kamu görevinden başka hiçbir işleme lüzum kalmaksızın çıkarılmıştır. Bu kişilere hem herhangi bir tebligat yapılmaz. Haklarında keza özel kanun hükümlerine tarafından işlem tesis edilir.

(2) Birinci fıkra gereğince kamu görevinden çıkarılan şahısların, mahkümiyet kararı aranmaksızın, rütbe ve/veya memuriyetleri alınır ve bu kişiler tahsis yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmezler; bir daha millet hizmetinde istihdam edilemezler, aracısız olarak veya dolaylı olarak görevlendirilemezler; bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, komite, komisyon, idare heyeti, kontrol kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılır. Bunların tabanca ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgeleri ve pilot lisansları iptal edilir ve bu kişiler oturdukları kamu konutlarından ya da vakıf lojmanlarından onbeş gün içinde terhis edilir. Bu kişiler özel emniyet şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamazlar. Bu kişiler hakkında bakanlıkları ve kurumlarınca ilgili pasaport birimine hemencecik bildirimde bulunulur. Bu bildirim üstüne pasaport birimlerince pasaportlar iptal edilir.

(3) Birinci fıkra dahilinde millet görevinden çıkarılanlar, varsa uhdelerinde taşımış oldukları büyükelçi, vali gibi unvanları ve müsteşar, kaymakam ve benzeri meslek adlarını ve sıfatlarını kullanamazlar ve bu unvan, sıfat ve meslek adlarına ast olarak sağlanan haklardan yararlanamazlar.

Emekli Emniyet Teşkilatı personeline ilişkin tedbirler

MADDE 2(1) 4/6/1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanununun 55 inci maddesinin ondokuzuncu ve yirminci fıkraları ile geçici 27 nci maddesi gereğince resen emekliye sevk edilenler, kendi isteğiyle emekli olanlar ya da Güvenlik Teşkilatı Disiplin Tüzüğü hükümlerine göre meslekten ya da Devlet memurluğundan çıkarılanlar ile müstafi sayılanlardan ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, iltisakı ya da irtibatı olan ve ekli (2) sayılı listede yer alanların rütbeleri alınır. Bu kişiler görev yaptıkları teşkilata ve millet görevlerine her yerde kabul edilmezler, aracısız ya da dolambaçlı görevlendirilemezler; ayrıca bunlar uhdelerinde taşımış oldukları mesleki unvanları ve sıfatlarını kullanamazlar ve bu unvan ve sıfatlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamazlar. Bu kişilerin uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, komite, komite, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılır. Bunların silah ruhsatları, emekli polis kimlikleri, gemi adamlığına ilişkin belgeleri, pilot lisansları ve ilgili pasaport birimlerince pasaportları iptal edilir. Bu kişiler özel emniyet şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamazlar.

İade hükümleri

MADDE 3(1) Ekli (3) sayılı listede bulunan ulus görevlileri, ilgili kanun hükmünde kararnamenin eki listelerin ilgili sıralarından çıkarılmıştır.

(2) İlgili kanun hükmünde kararname hükümleri, birinci fıkrada açıklanmış kişiler bakımından tüm hüküm ve sonuçlarıyla birlikte ilgili kanun hükmünde kararnamenin yayımı tarihinden geçerli edinmek üzere ortadan kalkmış sayılır. Laf konusu personelden bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren on gün içerisinde göreve başlamayanlar çekilmiş sayılır. Bu kapsamda göreve başlayanlara, halk görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe dek geçen süreye tekabül eden finansal ve sosyal hakları ödenir. Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat başvurusunda bulunamaz. Bu personelin görevlerine iadesi, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihte bulundukları idare görevi dışarıda öğrenim durumları ve kazanılmış hak aylık derecelerine yerinde kadro ve pozisyonlara atanmak suretiyle de yerine getirilebilir. Bu maddeye ilişkin işlemler ilgili bakanlık ve kurumlar kadar yürütülür.

Yurtdışında öğrenim görenler

MADDE 4(1) 3/10/2016 tarihli ve 675 sayılı Mucizevi Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname gereği öğrencilikle ilişikleri indirimli olanlardan bu Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (4) sayılı listede yer alan kişi, 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (5) sayılı listenin ilgili sırasından çıkarılmıştır. 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 4 üncü maddesinin birinci fıkrası, bu birey bakımından bütün hüküm ve sonuçlarıyla birlikte söz konusu Kanun Hükmünde Kararnamenin yayımı tarihinden itibaren ortadan kalkmış sayılır.

Kapatılan ve kapsamdan çıkarılan kurum ve kuruluşlar

MADDE 5(1) Terör örgütlerine ya da Ulusal Emniyet Kurulunca Devletin ulusal güvenliğine karşısında faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı ya da bunlarla irtibatı olan ve ekli (5) sayılı listede yer alan dernekler kapatılmıştır.

(2) Birinci fıkra kapsamında kapatılan derneklere ait olan taşınırlar ile her türlü servet, alacak ve haklar, evrak ve belge Hazineye bedelsiz olarak devredilmiş sayılır, bunlara ait taşınmazlar tapuda resen Define adına, her türlü kısıtlama ve taşınmaz yükünden ari olarak tescil edilir. Bunların her türlü borçlarından dolayı hiçbir şekilde Hazineden bir adalet ve talepte bulunulamaz. Devire ilişkin işlemler ilgili tüm kurumlardan zorunlu yardımı edinmek suretiyle Maliye Bakanlığı tarafından yerine getirilir.

(3) Ekli (6) sayılı listede bulunan dernekler, ilgisine tarafından 18/10/2016 tarihli ve 6749 sayılı Doğaüstü Hal Zarfında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanunun eki (III) sayılı listenin ilgili sıralarından ve 31/10/2016 tarihli ve 677 sayılı Olağanüstü Hal Dahilinde Bir Takım Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (6) sayılı listenin ilgili sıralarından çıkarılmıştır. 6749 sayılı Kanunun 2 nci maddesi hükümleri ile 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3 üncü maddesinin ikinci fıkrası hükümleri, laf konusu dernekler bakımından bütün hüküm ve sonuçlarıyla birlikte ilgili kanun hükmünde kararnamenin yürürlük tarihinden geçerli edinmek üzere ortadan kalkmış sayılır. Buna ilişkin işlemler ilgisine kadar İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından yerine getirilir.

(4) Ekli (7) sayılı listede yer alan gazeteler, ilgisine göre 8/11/2016 tarihli ve 6755 sayılı Mucizevi Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanunun eki (3) sayılı listenin ilgili sıralarından ve 3/10/2016 tarihli ve 675 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bir Takım Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (7) sayılı listenin ilgili sıralarından çıkarılmıştır. 6755 sayılı Kanunun 2 nci maddesinin üçüncü fıkrası hükümleri ile 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 5 inci maddesinin birinci fıkrası hükümleri, söz konusu gazeteler bakımından tüm hüküm ve sonuçlarıyla birlikte ilgili kanun hükmünde kararnamenin yürürlük tarihinden geçerli olmak üzere ortadan kalkmış sayılır.

Değiştirme hükümleri

MADDE 6(1) 15/8/2016 tarihli ve 670 sayılı Mucizevi Hal Dahilinde Alınması Gereken Tedbirler Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 5 inci maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir;

"(5) Borçların ödenmesinde, kamu idarelerine ödenmesi gereken aidat, fotoğraf, harç, fon kesintisi, pay gibi borçlar, çalışanların sigorta primleri, rehinli alacaklar, enerji, irtibat ve su tatbik borçları, çeşidine bakılmaksızın beşyüz Türk Lirasını geçmeyen borçlar ve diğerleri biçiminde yatırma başlıca alınır. Kapatılan özel öğretim kurum ve kuruluşları, kurs, dershane, öğrenci yurtları ve pansiyonlara avans veya peşin ödeme şeklinde kapatma tarihinden sonraki dönemler için ifa edilmiş olan öğrenim ve barınma bedelleri, yukarıda belirtilen sıraya bağlı tutulmaksızın iade edilir."

(2) 15/8/2016 tarihli ve 672 sayılı Mucizevi Hal Dahilinde Halk Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (1) sayılı listenin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Merkez/Taşra Teşkilatı başlıklı bölümünün 55 inci sırasının sicil numaralarına ilişkin sütununda bulunan "12447803" ibaresi "13958213" şeklinde değiştirilmiştir.

(3) 15/8/2016 tarihli ve 673 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 5(1) 21/3/2007 tarihli ve 5607 sayılı Kaçakçılıkla Uğraş Kanunu kapsamında ikramiye ödemesi yapılması gereken kişilerden; terör örgütlerine aidiyeti, iltisakı ya da irtibatı olduğunun değerlendirilmesi üzerine ulus görevinden çıkarılanların paylarına düşen miktarlar ödenmez. Aynı nedenle haklarında adli ya da yönetimle ilgili soruşturma ya da kovuşturma yürütülen kişilerin paylarına düşen miktarlar ise soruşturma ya da kovuşturma sonuçlanıncaya değin 10/12/2013 tarihli ve 5018 sayılı Halk Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu kapsamında emanete alınır."

(4) 3/10/2016 tarihli ve 675 sayılı Doğaüstü Hal Zarfında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 10 uncu maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki tümce eklenmiştir.

"Birinci fıkranın (b) bendi kapsamındaki borç yükümlülükleri çerçevesinde bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yayımlandığı tarihe değin tahsil edilmiş olan tutarlar geri ödenmez."

(5) 31/10/2016 tarihli ve 677 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bir Takım Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (4) numaralı listenin Yüksek Öğretim Kurumları-Yönetimle Ilgili Personel başlıklı bölümünün 469 uncu sırasının Unvan sütununda bulunan "Personel Dairesi Başkanı" ibaresi "Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni" şeklinde, benzer listenin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu başlıklı bölümünün 15 inci sırasının Sicil sütununda yer alan "400373" ibaresi "400185" şeklinde değiştirilmiştir.

(6) 31/10/2016 tarihli ve 678 sayılı Doğaüstü Hal Zarfında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 37 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "alacaklıdan" ibaresi "borçludan" şeklinde değiştirilmiştir.

Yürürlük

MADDE 7(1) Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin;

a) 6 ncı maddesinin ikinci fıkrası 1/9/2016 tarihinden, beşinci ve altıncı fıkraları 22/11/2016 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde,

b) Diğer hükümleri yayımı tarihinde,

yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 8(1) Bu Kanun Hükmünde Kararname hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

1 SAYILI LİSTE (1. kısım) (İhraç listesi)-- İndiremiyorsanz, alternatif taranmış word dosyası için tıklayınız.

1 SAYILI LİSTE (2. kısım) (İhraç listesi) İndiremiyorsanz, alternatif taranmış word dosyası için tıklayınız.

2 SAYILI LİSTE (Rütbesi alınan emniyet personeli)

3 SAYILI LİSTE (İade listesi)

4 SAYILI LİSTE (İlişiği kesilen öğrencilerden iadeler)

5 SAYILI LİSTE (Kapatılan dernekler)

6 SAYILI LİSTE (Kapatılma kararı iptal edilen dernekler)

7 SAYILI LİSTE (Kapatılma kararı iptal edilen gazeteler)

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment