YÖK, 100- 2000 burs programında kontenjanları hala ilan etmedi!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ilk kez uygulanacak proje ile 100 tematik alanda 2 bin öğrenciye Doktora Bursu verileceğini 15 Aralık 2016 tarihinde açıklamıştı.

Söz konusu açıklamasında proje kapsamında, doktora derecesine sahip insan kaynağının nicelik ve nitelik olarak artırılmasına karşın de araştırmalar yapıldığını anlatan Saraç, "Bu insan kaynaklarının istihdamı ise sadece akademiye karşın olmayıp, bilhassa kamunun ve özel sektörün gelişimi odaklı süreçlere de yönelik olacak. YÖK doktora burs projesi, 2017 yılı itibarıyla başlayacak olup bu kapsamda öğrencilerin bahar döneminden itibaren eğitim almaları sağlanacak. Öğrencilere 4 yıl süreyle yılda 12 ay burs verilecek. Verilecek burs miktarı aylık bin 550 lira olarak belirlendi." demişti.

Keza, laf konusu programa ilişkin Yükseköğretim Kurulu tarafından ilan edilen başvuru ve değerlendirme takvimine tarafından adayların bu hafta başından itibaren yükseköğretim kurumlarına başvurmaları gerekiyordu.

Fakat, YÖK kadar hangi üniversiteye hangi doktora kontenjanlarının verildiği hemen şimdi duyuru edilmediğinden, adayların üniversitelere başvurması muhtemel yok.

Bu bakımdan, 2016-2017 akademik yılı bahar dönemi itibarıyla bu burs programı dahilinde kazananların eğitimlere başlaması gerektiği düşünüldüğünde, YÖK tarafından 100-2000 doktora burs programı kapsamında belirlenen kontenjanların bir an evvel duyuru edilmesi gerekiyor.

Keza, bu konu ile ilgili yeni fikir sahibi olanları bilgilendirmek amacıyla kısa bilgilendirmelerde bulunalım :

1- HANGİ ALANLARDA DOKTORA BURS VERİLECEK ?

YÖK kadar Temel Bilimler ve Mühendislik, Sağlık Durumu, Sosyal Bilimler ve Mimarlık, Sanat ve Tasarım elde etmek üzere 4 üstteki alanda toplam 100 tematik alan belirlenmiştir.

100 Tematik alanı bakmak için TIKLAYINIZ.

2- BURS ÜCRETİ NE KADAR ?

Bu program kapsamında YÖK kadar öğrencilere en fazla dört yıl boyunca, bütünleşik doktora öğrencilerine azami beş sene edinmek üzere yılda 12 ay 1550 TL burs ücreti ödenecektir. Burs miktarı her yıl enflasyon oranına tarafından artacaktır.

3- KİMLER BAŞVURABİLİR ?

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları,

- Doktora programı için yüksek lisans mezunu,

- Bütünleşik doktora programı için lisans mezunu,

- Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin ve dilekçe yapılacak yükseköğretim kurumunun belirlediği kullanım ve kabul şartlarını karşılayan,

- Halk ya da Özel, herhangi bir işyerinde çalışmayan,

- Halen devlet yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olan herkes başvurabilir.

4- 100-2000 KAPSAMINDA YARGI KAZANANLARIN ALMIŞ OLDUKLARI ÖTEKI BURSLAR KESİLECEK Mİ ?

Öğrenim gördükleri vakit içinde aldıkları diğer burslar ve öğrenim kredileri devam edebilecektir.

5- 100-2000 DOKTORA BURSU HANGİ HALLERDE SONLANDIRILIR ?

Disiplin cezası bölge, yatay geçiş yapan ve ilgili mevzuat zarfında başarısız olan ve/veya ilişiği kesilenlerin almış oldukları burslar sonlandırılır.

Yavuz Selim KAPLAN

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment