Tunus Gezilecek Yerler


Tunus Gezilecek Yerler

​IMG
Tunus Cumhuriyeti bir Arap İslam ülkesidir.Tunus’un kurucusu Habib Burgiba’dır.Tunus’un Batısında Cezayir, doğusunda Libya ve Akdeniz, Kuzeyinde de Akdeniz yer almaktadır.Tunus ülkesinin güney kısmını Büyük Sahra Çölü kaplamaktadır.

Tunus gezilecek yerler hakkında bilgi edinmek için doğru yerdesiniz aşağıda sizlerle paylaşacağımız yazıda Tunus’ta gezilecek görülecek hoş yerler hakkında bilgiler bulabilirsiniz.Sayfamızda Tunus gezilecek yerler hakkında detaylı bilgiler, ulaşım seçenekleri ve antre ücretleri gibi konularda bilgiler bulabileceksiniz.

Tunus’ta birbirinden bambaşka tarzda gezilecek yerler bulmanız muhtemel.

Zaytuna Cami (Zaytouna Mosque) Tunus’daki en eski cami olup Tunus gezilecek yerler listesinin en manâlı seyahat noktası. Müslümanlara ziyarete açık olan cami 9 giriş ile 5000 metre karelik alanı kaplıyor.

Sidi Bou Said:Tunus gezilecek yerler listesinin bir diğer önemli durağı Sidi Bou Said. Burası benim Tunus gezimde en çok hoşuma dışarı giden yer oldu. Tunus merkezden 20 km uzaklıkta, kuzeyde yer alan bu sevimli kasaba son zamanların en turistik seyahat noktaları aralarında bulunuyor.

Kartaca, Tunus gezilecek yerler listesinde 3.sırada. MÖ 814 yılında, Tunus yarımadasında belirlenmiş olan bir Fenike kolonisi olan Kartaca Tunus merkeze takriben 15-20 km uzaklıkta bulunuyor.

Bardo Müzesi:Tunus gezilecek yerler listesindeki kuşkusuz en kayda değer seyahat noktalarından biri dünyaca meşhur mozaik müzesi Bardo. Bardo Müzesi’nin bu değin popüler olmasının sebebi müzenin geçen yıla kadar dünyanın en büyük mozaik müzesi olması.

Avenue Habib Bourguiba Tunus’un yeni yüzü olan Ville Nouvelle (New Town)’un merkezi olan Habib Bourguiba Bulvarı bir öteki manâlı yer. Şehrin en kayda değer bulvarı olan bu yerde bütün kayda değer yapılar yer alıyor
 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment