Ölüdeniz ve Belcekız Efsaneleri


Ölüdeniz ve Belcekız Efsaneleri
​IMG

Eski çağlarda gemiler açıkta demirler ve su ihtiyaçlarını yerine getirmek için şimdilerde isim Belcekız olan kıyıya sandallarla çıkarlarmış. Ihtiyar ve inatçı kaptanın yakışıklı oğlu bir gün su edinmek için sandalla kıyıya çıkar ve Belcekız adında dünya güzeli kızla karşılaşır. Bu karşılaşmadan sonra ne vakit o koya yolu düşse hemencecik sandala atlar ve su alma bahanesiyle Belcekızı görmeye gelirmiş.

Bu buluşmalar sonunda sandalla tekrar gemisine dönen yakışıklı denizciyi bekler dururmuş Belcekız. Tekrar böyle günlerden birinde denizde fırtına kopar gemi savrulmaya başlar. Yakışıklı denizci babasına koya yanaşmalarını söyler. Lakin oğlunun karasevdasından haberi olan kaptan inatla itiraz eder.

Oğlun bütün ısrarına karşın kayalıklara çarpıp geminin parçalanmasını göze alamayan kaptan sert bir kürek darbesiyle oğlunu fırtınanın kucağına atar. Sonradan oğlunun haklı olduğunu orada ağırbaşlı ve tembel bir koy olduğunu gören baba pişmandır.

Sevdiği ve yolunu gözlediği sevgilisinin ölümüne şahit olan Belcekız’da kendini kayalıklardan aşağıda atarak intihar eder. O günden daha sonra kızın beklediği yere Belcekız, yakışıklı denizcinin öldüğü koya da Ölüdeniz denmiştir.
 

sizlere www.ensonhukuk.com farkıyla sunulmuştur
Sonraki
« Önceki
Önceki
Sonraki »
Thanks for your comment